zselatin

zselatin
Marhacsontokból és inakból főzik...

Por vagy átlátszó lapok formájában kapható szilárdító anyag. Alapesetben állatok csontjából és bőréből készítik, ezért vegetáriánusoknak az agar-agarból készült zselatint ajánljuk.

Konyhai felhasználása

akár lapzselatint, akár zselatinport használunk felhasználás előtt áztassuk be hideg vízbe. 5-6 perc alatt megduzzad. Ezután kevés vízzel olvadásig kevergetve melegítsük fel, majd hűtsük le langyosra. A krémből (amihez használjuk a zselatint) néhány kanálnyit keverjünk hozzá, ezzel elvégezzük a hőkiegyenlítést. Ezt a keveréket már beleforgathatjuk a krémbe. Ezzel a művelettel ne várjunk, mert a zselatin hamar megköt. A krémet mindig a recept ízesítsük be, mielőtt a zselatint hozzákeverjük. Főleg desszertek és húskocsonyák készítésekor használják.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
szótár
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!