barnacukor

azúcar morena, barbados-cukor, brauner Zucker, brown sugar, cassonade, demerera-cukor, puha barna cukor, zucchero di canna

barnacukor
Normális háztartási cukor, mely nem egészen finomított. Színét a rátapadt cukornádsziruptól kapta...

Barna cukor

A nyers barna cukornak több fajtája van, pl. a demerara- vagy a barbados- cukor. Anyaországában tisztítják és csomagolva exportálják. Ízük és külsejük különböző, főleg sötét, zsíros tésztákban használják.

Puha barna cukor

Egyes gyártók a nyers változattól eltérő barna cukrot is gyártanak: a finomított cukorhoz cukornádmelaszt adnak, így a kristályok körül vízben oldható melaszburok keletkezik, míg a nyers barnacukor a melaszt a kristályok belsejében tartalmazza. A sötét változatát kávéhoz, pelyhekhez, fűszeres és gyümölcsös süteményekhez használják. A piacokon más barna cukrok is léteznek, növényi festékkel megfestett finomított cukrok. Ezt a csomagoláson feltüntetik.

Tippek, fortélyok

Mit tegyünk, hogy az ananász barnulását megakadályozzuk?
Az ananász felülete nem barnul meg, ha vágási felülettel lefelé, cukorral meghintett tányérra tesszük. Így tároljuk a hűtőben is.
Mivel fokozhatjuk a pirított ételek aromáját?
Kevés cukor hozzáadása aromásabbá teszi és elősegíti a pirított ételek barnulását.
Mivel illatosíthatjuk a parazsat?
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Hogy főzzük a spárgát?
Szebb és ízletesebb lesz a spárga, ha a főzővízébe a só mellett citromlét és kevés cukrot is rakunk és csak annyira főzzük meg, hogy "roppanós" maradjon.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
recepttár
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

A csodálatos méz A csodálatos méz
Szerző: Frank, Renate
Kiadó: Cser Kiadó (2006)

A méz gyógyító hatását, finom ízét már az ókori kultúrák is ismerték. Napjainkban a tudomány újabb és...

Alain Ducasse konyhaművészete Alain Ducasse konyhaművészete
Szerző: Robert, Frederic
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák -...

A szépítő, gyógyító méz, propolisz és társai A szépítő, gyógyító méz, propolisz és társai
Szerző: Pedrotti, Walter
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

A méhtermékek a természet csodái. Különleges táplálékok, kiemelkedő szerepet játszanak az egészség...

Kapcsolódó cikkek