pálmacukor

azúcar de palma, palm sugar, Palmzukker

pálmacukor
A datolyapálma nedvéből főzött cukor...

A nedvet összegyűjtik a fákról, és addig forralják, amíg sűrű szirup nem lesz belőle, majd formákba öntik, ahol sűrű, nehéz pogácsaformává szikkad.
Színe világossárga. Tömbösítve vagy üvegekben árulják az ázsiai boltokban.
Délkelet-Ázsiában széles körben elterjedt.

Konyhai felhasználása

Nem csupán édességekhez, hanem erősen fűszerezett, pikáns ételek ízének ellensúlyozására is használják. A cukrot a pogácsáról éles késsel kell lekaparni.

Tárolása

Hosszabb ideig nem tárolható, mert magas szirup tartalma miatt a nedvességet magába szívja.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
ételfotó
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!