Levesek

Feltételek: levesek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevők kizárása
levesfajták
magyaros levesek
népek levesei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1692 találat

Spenótleves zabpehellyel
Spenótleves zabpehellyel
Spenótleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított hagymát vágjuk vékony szeletekre és fonnyasszuk meg az olajon.
2. Adjuk hozzá a jól megmosott, durvára vágott spenótot, a zabpelyhet és öntsük fel 1 liter langyos vízzel.
3. Forra...
Zöldséges gulyás
Zöldséges gulyás
Gulyásleves marhahúsból | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát pirítsuk meg kevés zsiradékon, adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst.
2. Majd ha a hús kifehéredett, az apróra vágott zöldpaprikát és a kockázott paradicsomot.
3. Sóval, köménymaggal é...
Tárkonyos őzraguleves
Tárkonyos őzraguleves
Vadraguleves | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk az őzhúst apró kockákra. a megtisztított hagymát finomra, a megtisztított zöldségeket pedig kisujjnyi darabokra.
2. Egy lábosban pirítsuk a hagymát a zsiradékon világosbarnára, adjuk hozzá ...
Kenyérleves paradicsommal és paprikával
Kenyérleves paradicsommal és paprikával
Kenyérleves | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a grillt magas fokozaton. Süssük meg a paprikákat, néha megforgatva, míg feketedni kezdenek.
2. Vegyük ki őket és tegyük egy nejlonzacskóba. Zárjuk le a zacskót, és hagyjuk állni 1...
Gombakrémleves gombafasírttal
Gombakrémleves gombafasírttal
Gombakrémleves | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A leves elkészítéséhez olvasszuk meg a vajat egy lábosban, közben a megtisztított gombákat vágjuk nagyobb darabokra, és az olvasztott vajon pirítsuk meg.
2. Közben aprítsuk fel a vöröshagymát is, ...
Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrázzuk le a paradicsomot, hogy a héját könnyen lehúzhassuk, aztán daraboljuk fel a héja nélküli paradicsomot.
2. Hámozzuk meg az uborkát, távolítsuk el a magjait, majd vágjuk kockákra és a felé...
Hamisgulyás tojással
Hamisgulyás tojással
Vegyes zöldségleves, Zöldségleves tojással | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott és héjától, magjaitól megtisztított paradicsomot daraboljuk kockákra. A megtisztított zellert vágjuk vékony szeletekre.
2. Az olajat öntsük egy serpenyőbe, majd futtassuk meg benne a v...
Zöldségleves fokhagymával
Zöldségleves fokhagymával
Vegyes zöldségleves | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a paradicsomokat 2 percre forró vízbe. Szűrjük le, hámozzuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
2. Melegítsük fel az olajat alacsony lángon. Tegyük hozzá a hagymát és süssük 3-4 percig, míg m...
Hideg paradicsomkonszomé
Hideg paradicsomkonszomé
Zöldségkonszomé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konszoméhoz tegyük a paradicsomot, az uborkát, a bazsalikomot, a tormát, a fokhagymát, a sherryecetet, a citromlét és -héjat, a sót és a borsot turmix- vagy robotgépbe, és turmixoljuk össze. Ha s...
Pulykagombócleves zöldborsóval
Pulykagombócleves zöldborsóval
Húsgombócleves, Húsgombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a quinoát szitába, és mossuk át folyó, hideg vízzel. Tegyük kisebb nyeles lábosba, öntsük fel 1,4 dl vízzel, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, forraljuk fel, és főzzük lefedve, 10-12 percig. H...
Regös halászlé
Regös halászlé
Zöldséges halleves, Tejfölös halleves | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük.
2. A fejből és farokrészből a fele vöröshagymával és a fokhagymával hallevest főzünk.
3. Zsíron a vöröshagyma finomra vágott má...
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves
Marha raguleves | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kevés olajon pirítsuk le az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst.
2. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, öntsük fel az alaplé felével.
3. Tegyük bele a tá...
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük fel a vajat közepes tűzön, pároljuk meg benne a hagymát 5 perc alatt.
2. Adjuk hozzá a vizet, a kis kockákra vágott burgonyát és a zellert. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon 10 perc...
Szardíniai hallé
Szardíniai hallé
Zöldséges halleves, Boros halleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, a kaliforniai paprikát, 3 gerezd aprított fokhagymát, és pároljuk őket puhára.
2. Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, öntsük hozzá a...
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgarépa krémleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk a sonkahagymát és a gyömbért az olívaolaj és 1 evőkanál víz keverékén körülbelül 5 percig; ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a sárgaborsót, a cs...
Kacsaleves wokban
Kacsaleves wokban
Kacsaleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük elő a húst: vágjuk csíkokra a kacsafilét.
2. Tisztítsuk meg a fokhagymát és a mogyoróhagymát, vágjuk apróra. Mossuk meg a sárgarépát, vágjuk vékony, hosszúkás darabokra.
3. Forrázzuk le...
Húsleves palacsintatésztával
Húsleves palacsintatésztával
Marhahúsleves levesbetéttel | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze a tojást, a lisztet, a tejet és a sót.
2. Serpenyőben, forró olajon süssünk belőle vastag palacsintákat. Tegyük félre, ha kihűlt, vágjuk vékony csíkokra.
3. Osszuk el levesestálakb...
Sárgaborsóleves szalámival
Sárgaborsóleves szalámival
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a megmosott sárgaborsót és a vizet egy nagy, vastag aljú lábasba, és 1 éjszakán át hagyjuk ázni.
2. Adjuk a csontot a borsóhoz. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, és főzzük 120 perc...
Paradicsomleves
Paradicsomleves
Paradicsomleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott paradicsomok magját, héját eltávolítjuk, majd áttörjük.
2. A tészta kivételével az összes többi hozzávalóval együtt az áttört paradicsomot lassú tűzön kb. 30 percig főzzük.
3. Hozzáad...
Wontonleves
Wontonleves
Rákkal töltött wonton | 50 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A finomra vágott garnélarákot, a sertéshúst, a gombát (amely lehet szárított siitake- vagy vargányagomba is), a metélőhagymát tegyük tálba, és keverjük össze 1-1 teáskanál szezámolajjal, tamari vag...
további találatok...