Levesek

Feltételek: levesek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevők kizárása
levesfajták
magyaros levesek
népek levesei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1664 találat

Árpagyöngyös-kelkáposztás hagymaleves
Árpagyöngyös-kelkáposztás hagymaleves
Kelkáposztás hagymaleves | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymákat héjastul vágjuk félbe, hámozzuk meg, és vágjuk le a gyökérrészeket. Ha van szeletelőfeltéttel ellátott robotgépünk, azzal szeleteljük fel a hagymát, ha nincs, vágjuk vékony szeletekre é...
Garnélás-kapros cukkinileves
Garnélás-kapros cukkinileves
Cukkinileves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forraljuk fel az alaplét egy közepes lábosban.
2. Az olajat forrósítsuk fel egy másik lábosban, adjunk hozzá 1 teáskanál vizet, és pirítsuk meg a hosszában félbevágott és kb. 5 mm-es félkarikár...
Zöldborsós gombaleves nyers marhabélszínnel
Zöldborsós gombaleves nyers marhabélszínnel
Gombaleves | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük el az alaplét: a hozzávalókat tegyük levesesfazékba, és öntsük fel 2 liter vízzel. Forraljuk fel, majd kis lángon gyöngyöztessük kb. 60 percig.
2. A vége felé keverjük hozzá a misokrémet...
Almás kelkáposztaleves dióval
Almás kelkáposztaleves dióval
Vegyes zöldségkrémleves, Kelkáposzta krémleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy száraz, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg a diódarabokat 2-3 perc alatt. Közben rázogassuk a serpenyőt, nehogy odakapjon.
2. Tegyük a hagymát, a durvára reszelt sárgarépát, az apróra vágo...
Erőleves palacsintatésztával
Erőleves palacsintatésztával
Erőleves levesbetéttel | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lisztet tegyük közepes tálba, és fokozatosan keverjük hozzá a tejet és a tojást, míg tejszín állagú tésztát nem kapunk. Ízesítsük bőségesen sóval és borssal.
2. Forrósítsunk fel egy közepes mére...
Csurgatott tojásleves
Csurgatott tojásleves
Tojásleves | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forraljuk fel a zöldség- vagy csirkealaplét , majd gyöngyöztessük kis lángon - fontos, hogy a tojást ne forrásban lévő alaplébe öntsük. Kóstoljuk meg, és ízesítsük kedvünk szerint, attól függően...
Currys sütőtökkrémleves
Currys sütőtökkrémleves
Sütőtökleves | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk meg az olajat egy lábasban. Pároljuk benne puhára a korianderrel, a köménnyel és a chiliporral megszórt vöröshagymát.
2. Vágjuk a sütőtököt kockákra, és tegyük a párolt hagymához a hú...
Görög lencseleves
Görög lencseleves
Lencseleves | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított lencsét hideg vízben kb. 5 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet.
2. Ismét hideg vizet adunk hozzá, beletesszük az olívaolajat, a fokhagymagerezdeket, az apróra vágott vöröshag...
Csípős-savanyú leves
Csípős-savanyú leves
Pulyka raguleves | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olajat mély serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott pulykamellet vagy a tofut. Közepes tűzön 5 perc alatt kissé barnára pirítjuk.
2. Beletesszük a gyömbért, az újhagymát, és még 2...
Bárányos zöldségleves
Bárányos zöldségleves
Bárány raguleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst a megtisztított, felvágott zöldségfélék kétharmadával és a borssal, sózott vízben, lefedve 180 percen át lassú tűzön főzzük. Majd hagyjuk kihűlni. A levet lezsírozzuk, lehűtjük, félretesszük...
Görög fehérbableves
Görög fehérbableves
Bableves hús nélkül | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot éjszakára vízbe áztatjuk.Másnap a vizet leöntjük, a babot folyó vízzel lemossuk, lecsöpögtetjük.
2. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd mélyebb edényben, forró olajon üvegesre párol...
Fokhagymaleves
Fokhagymaleves
Fokhagymaleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy fazékban felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát, az olívaolajat, a fűszernövények csokrát (bouquet garni-t) és a sót.
2. Lassú tűzön 15 percig főzzük, hog...
Holland szárazborsóleves
Holland szárazborsóleves
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A borsót megmossuk, és éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
2. Másnap a vízében 60 percig főzzük.
3. A hagymát és a zellereket megtisztítjuk, apróra vágjuk.
4. A felkockázott húst (lehet szalonna, c...
Brandenburgi sűrű szárazborsóleves
Brandenburgi sűrű szárazborsóleves
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A borsót éjszakára bőséges vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, friss vízben felforraljuk, és a húst beletesszük, 60 percig főzzük.
2. Ekkor a húst kivesszük, ha kissé kihűlt, kisebb méretű falatkákr...
Tojásos-citromos tyúkhúsleves
Tojásos-citromos tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tyúkot megmossuk, szárazra töröljük. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk.
2. A húst és a zöldséget, a babérlevelet és a sót nagy edénybe tesszük, és felöntjük vízzel, lefedjük, és kb. 120 pe...
Babos tésztaleves
Babos tésztaleves
Tésztás bableves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot éjszakára langyos vízbe áztatjuk. Másnap a vizet leöntjük, és a babot levesesfazékba tesszük, majd annyi friss vízzel felöntjük, hogy legalább 4 cm-re ellepje.
2. A fokhagymát meghámozzuk ...
Provence-i halleves
Provence-i halleves
Bouillabaisse | 90 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A halakat (az eredeti recept természetesen földközi-tengeri halakat tartalmaz: pl. sárkányhalat, csíkos vagy vörös keszeget, nagy morgóhalat, sárga tőkehalat, tengeri angolnát, tintahalat, ördöghal...
Görög halleves
Görög halleves
Zöldséges halleves, Burgonyás halleves | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, majd mélyebb edényben, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk, a sárgarépát megtisz...
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat nagyobb edényben felmelegítjük, a lisztet felforrósítjuk benne.
2. Az alaplevet beleöntjük, és felforraljuk.
3. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és a lében kb. 15 percig főzzük, maj...
Levesesfazék
Levesesfazék
Pot-au-feu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsokat és a velőscsontot leöblítjük. A húst 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Forrástól számítva 30 percig főzzük, közben többször lemerjük a habját.
2. A hagymát megtisztítjuk, megszurkálj...
további találatok...