Levesek

Feltételek: levesek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevők kizárása
levesfajták
magyaros levesek
népek levesei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1621 találat

Halászlé szardíniából
Halászlé szardíniából
Paradicsomos halleves, Burgonyás halleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szardíniát, és kaparjuk le a pikkelyeket; belezzük ki, és szárítsuk meg itatóspapíron. Mossuk meg a paradicsomot, szárítsuk meg, vágjuk négyfelé. Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagym...
Üvegtésztaleves
Üvegtésztaleves
Üvegtésztaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az újhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A ceruzababot lecsepegtetjük.
2. A zöldségeket a vegyes darált hússal együtt az olajon megpirítjuk, maj...
Édeskömény leves
Édeskömény leves
Édesköményleves | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az édesköményt folyó víz alatt mossuk meg, és vékonyan szeleteljük fel. Egy fazékban forraljunk sós vizet, és kb. 20 perc alatt főzzük benne puhára.
2. Közben egy nagy serpenyőben olvasszuk össze...
Ribollita
Ribollita
Bableves hús nélkül | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megmossuk és durvára daraboljuk a zöldségféléket (pl. kelkáposzta, spenót, rukkola). Megtisztítjuk a sárgarépát, megmossuk a zellert, majd mindkettőt először csíkokra, majd kockákra vágjuk. A megti...
Tiroli gombócleves
Tiroli gombócleves
Gombócleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyér barna héját vágjuk le. A puha belső részt vágjuk azonos méretű kockákra.
2. Tegyük egy tálba a felkockázott sonkával, a felaprított metélőhagymával és petrezselyemmel együtt. Fűszerezzük ...
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
Egy fantasztikus ízvilágú levest hozok most, egy olyat, ami a kinti mínuszokat elfeledteti velünk, vagyis igazi nyári íz- és színvilág, illat és ízorgia következik.
1. A gyönyörű paprikákat lecsumázz...
Sáfrányos burgonyaleves
Sáfrányos burgonyaleves
Sáfrányos burgonyaleves | 40 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Egy fazékban olívaolajon enyhén pirítsuk meg a felaprított hagymát, a sárgarépát és a szárzellert.
2. Vegyük le a tűzről, és ha a zöldségek lehűltek, keverjük hozzájuk a sáfrányt, majd tegyük félr...
Sárgaborsó-krémleves
Sárgaborsó-krémleves
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sárgaborsót 12 órával a főzés előtt áztassuk vízbe, hogy megpuhuljon.
2. Az áztatási idő elteltével szűrjük le, és a finomra vágott hagymával tegyük fel főni friss vízben, közepes tűzön, lefedve...
Vargányaleves garnélával és spárgával
Vargányaleves garnélával és spárgával
Rákleves | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A csirkealaplevet leszűrjük, hogy levesünk tiszta, tökéletes alapját képezhesse.
2. Egy bambuszpálca segítségével a garnélákat teljesen megtisztítjuk páncéljuktól, fejüket és a testben meg a far...
Tapiókaleves
Tapiókaleves
Tésztaleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A puha vajat tálba tesszük és kikeverjük a tojássárgájával. Belekeverjük a tejszínt is. Sóval, fehér borssal ízesítjük.
2. A levest felforraljuk, beleszórjuk a tapióka gyöngyöt, és állandó keve...
Babpüréleves
Babpüréleves
Lóbabkrémleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
2. Másnap leszűrjük, és lábosba tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és szárzellert, a vékonyan felszeletelt lila hagymát. Annyi hideg víz...
Articsóka-krémleves
Articsóka-krémleves
Articsóka krémleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le az articsókák tetejét, majd vegyük le a külső, kemény leveleket. Vágjuk őket hosszában félbe, majd negyedbe, és távolítsuk el a belső bolyhos részt. Tegyük őket citromos vízbe, nehogy meg...
Paradicsomos erőleves
Paradicsomos erőleves
Erőleves levesbetéttel | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csontból, borból, vízből, sóból és borsból kis lángon 120 percig levesalapot főzünk.
2. A paradicsomot bevágjuk, forrásban lévő vízbe mártjuk és lehúzzuk a bőrét, majd kettévágjuk és magházát ki...
Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho | több mint 2 óra | átlagos ár | kezdőknek
1. A hozzávalókat - a jeges víz kivételével - nagy tálban összekeverjük (1. kép), fóliával lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
2. A keverék egyharmadát turmixgépbe tesszük, és kb. 30 másodperc ala...
Pacalleves
Pacalleves
Pacalleves | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A fokhagymagerezdeket és a vörösborecetet egy dugós üvegbe tesszük. A dugóba kis lyukat fúrunk, hogy csak kis mennyiségű folyadék juthasson át rajta. A fokhagymából és az ecetből lesz a szkordosztu...
Zsázsaleves cipóban
Zsázsaleves cipóban
Zsázsaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát és a zsázsát.
2. Megszórjuk liszttel, kicsit megpirítjuk, majd fehérborral csomómentesen felengedjük. Hozzáadjuk a húsleves...
Csípős paprikaleves
Csípős paprikaleves
Paprikakrémleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kétféle paprikát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Lábosba tesszük a kockára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával együtt. Felöntjük a levessel , belekeverjük a passzírozott paradicsomot (1....
Abruzzói zölborsóleves
Abruzzói zölborsóleves
Zöldborsóleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1.A lisztből és a tojásból gyúrjunk sima, ruganyos tésztát. Takarjuk le, és pihentessük 20 percig.
2. Nyújtsunk belőle vékony lapokat, majd vágjuk 1 cm széles csíkokra, aztán a csíkokat négyzetekre -...
Japán tofuleves
Japán tofuleves
Tofuleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A póréról a zöld leveleket levágjuk, de félretesszük. A fehér részét a vízzel együtt fazékba rakjuk, és a leveskockával ízesítve 10 percig kis lángon főzzük, utána kidobjuk.
2. A visszamaradt leve...
Zöldségalaplé
Zöldségalaplé
Zöldségalaplé | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük.
2. Belerakjuk az 1-2 szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsomot, petrezselymet, egész borsot, babérlevelet. Sózzuk, majd 5 percig pá...
további találatok...