Levesek

Feltételek: levesek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevők kizárása
levesfajták
magyaros levesek
népek levesei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1653 találat

Görög halleves
Görög halleves
Zöldséges halleves, Burgonyás halleves | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, majd mélyebb edényben, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk, a sárgarépát megtisz...
Tojásos-citromos tyúkhúsleves
Tojásos-citromos tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tyúkot megmossuk, szárazra töröljük. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk.
2. A húst és a zöldséget, a babérlevelet és a sót nagy edénybe tesszük, és felöntjük vízzel, lefedjük, és kb. 120 pe...
Görög fehérbableves
Görög fehérbableves
Bableves hús nélkül | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot éjszakára vízbe áztatjuk.Másnap a vizet leöntjük, a babot folyó vízzel lemossuk, lecsöpögtetjük.
2. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd mélyebb edényben, forró olajon üvegesre párol...
Piemonti pacalleves
Piemonti pacalleves
Pacalleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szalonnát apróra kockázzuk, a zellert és a póréhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük.
2. A krumplit és a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk.
3. A babérlevelet összemorzsoljuk, a leöblített zs...
Babos tésztaleves
Babos tésztaleves
Tésztás bableves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot éjszakára langyos vízbe áztatjuk. Másnap a vizet leöntjük, és a babot levesesfazékba tesszük, majd annyi friss vízzel felöntjük, hogy legalább 4 cm-re ellepje.
2. A fokhagymát meghámozzuk ...
Levesesfazék
Levesesfazék
Pot-au-feu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsokat és a velőscsontot leöblítjük. A húst 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Forrástól számítva 30 percig főzzük, közben többször lemerjük a habját.
2. A hagymát megtisztítjuk, megszurkálj...
Brandenburgi sűrű szárazborsóleves
Brandenburgi sűrű szárazborsóleves
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A borsót éjszakára bőséges vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, friss vízben felforraljuk, és a húst beletesszük, 60 percig főzzük.
2. Ekkor a húst kivesszük, ha kissé kihűlt, kisebb méretű falatkákr...
Hagymaleves
Hagymaleves
Hagymaleves vöröshagymából | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, vékonyra szeljük, majd a felforrósított vajon üvegesre pároljuk.
2. A liszttel megszórjuk, és folyamatos kevergetés közben megbarnítjuk. Borssal fűszerezzük.
3. A bort és a...
Milánói minestrone
Milánói minestrone
Lombardiai minestrone, Rizses minestrone | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olajat leveses edényben felforrósítjuk. Az apróra vágott szalonnát, a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát és a petrezselymet az olajon megpároljuk.
2. A zellert, a sárgarépát, a bu...
Leves alentejói módra
Leves alentejói módra
Kenyérleves, Tojásleves | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyérszeleteket nagy darabokra vágjuk.
2. A leöblített korianderről leválasztjuk a leveleket, finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és a korianderrel, a sóval, meg az olívaol...
Holland szárazborsóleves
Holland szárazborsóleves
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A borsót megmossuk, és éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
2. Másnap a vízében 60 percig főzzük.
3. A hagymát és a zellereket megtisztítjuk, apróra vágjuk.
4. A felkockázott húst (lehet szalonna, c...
Bárányos zöldségleves
Bárányos zöldségleves
Bárány raguleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst a megtisztított, felvágott zöldségfélék kétharmadával és a borssal, sózott vízben, lefedve 180 percen át lassú tűzön főzzük. Majd hagyjuk kihűlni. A levet lezsírozzuk, lehűtjük, félretesszük...
Provence-i halleves
Provence-i halleves
Bouillabaisse | 90 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A halakat (az eredeti recept természetesen földközi-tengeri halakat tartalmaz: pl. sárkányhalat, csíkos vagy vörös keszeget, nagy morgóhalat, sárga tőkehalat, tengeri angolnát, tintahalat, ördöghal...
Paviai leves
Paviai leves
Marhahúsleves tojással | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A marhahús-alaplevet felforrósítjuk.
2. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, és a kenyérszeleteket tűzálló leveses-csészékbe tesszük, és óvatosan egy-egy tojást rájuk ütünk. A sütőt 200 fokra elő...
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat nagyobb edényben felmelegítjük, a lisztet felforrósítjuk benne.
2. Az alaplevet beleöntjük, és felforraljuk.
3. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és a lében kb. 15 percig főzzük, maj...
Provence-i zöldségleves
Provence-i zöldségleves
Vegyes zöldségleves, Sajtos zöldségleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fehérbabot 60 percig sós vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk.
3. Másfél liter sós vizet felforra...
Zöld leves
Zöld leves
Káposztaleves édes káposztából | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A káposztát megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony csíkokra vágjuk.
2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a krumplit meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
3. Az olívaolajat e...
Orosz halleves
Orosz halleves
Burgonyás halleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halnyesedéket a megtisztított hagymával, a babérlevéllel és az egész borssal és a leöblített petrezselyemmel sós vízben 30 percig főzzük.
2. A levet sűrű szitán átszűrjük, közben a haldarabokat ...
Hagymaleves tyúkhússal
Hagymaleves tyúkhússal
Hagymás tyúkhúsleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konyhakész tyúkot jól megmossuk, kissé leszárítgatjuk, és kb. 2,5 liter hideg vízben feltesszük főni.
2. A keletkező habot lemerjük, és megsózzuk a levet. Félig lefedve, kb. 120 percig forrni ha...
Lengyel árpagyöngyleves
Lengyel árpagyöngyleves
Árpagyöngyleves | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A leveshúst forrásban lévő sós vízben csendesen forrni hagyjuk, hogy a hús jól megpuhuljon (40-60 perc).
2. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd közel egyforma méretű falatkákra vágjuk.
3. Közben a g...
további találatok...