Levesek
Feltételek: levesek


- gyors levesek (224)
- hideg levesek forró napokra (90)
- könnyen elkészíthető levesek (1044)
- téli levesek száraz hüvelyesekkel (183)
- levesek szárnyasokból (211)
- levesek ünnepnapokra (68)
- olasz levesek (209)
- tartalmas levesek (262)
- tavaszi levesek friss zöldségekkel (135)
- villámgyors levesek (21)
- levesek kezdőknek (192)
- melengető krémlevesek (38)
- nyári gyümölcslevesek kezdőknek (14)
- bablevesek (91)
1688 találat
Kenyérleves paradicsommal és paprikával
Kenyérleves | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a grillt magas fokozaton. Süssük meg a paprikákat, néha megforgatva, míg feketedni kezdenek.
2. Vegyük ki őket és tegyük egy nejlonzacskóba. Zárjuk le a zacskót, és hagyjuk állni 1...
2. Vegyük ki őket és tegyük egy nejlonzacskóba. Zárjuk le a zacskót, és hagyjuk állni 1...
Hamisgulyás tojással
Vegyes zöldségleves, Zöldségleves tojással | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott és héjától, magjaitól megtisztított paradicsomot daraboljuk kockákra. A megtisztított zellert vágjuk vékony szeletekre.
2. Az olajat öntsük egy serpenyőbe, majd futtassuk meg benne a v...
2. Az olajat öntsük egy serpenyőbe, majd futtassuk meg benne a v...
Zöldségleves fokhagymával
Vegyes zöldségleves | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a paradicsomokat 2 percre forró vízbe. Szűrjük le, hámozzuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
2. Melegítsük fel az olajat alacsony lángon. Tegyük hozzá a hagymát és süssük 3-4 percig, míg m...
2. Melegítsük fel az olajat alacsony lángon. Tegyük hozzá a hagymát és süssük 3-4 percig, míg m...
Hideg paradicsomkonszomé
Zöldségkonszomé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konszoméhoz tegyük a paradicsomot, az uborkát, a bazsalikomot, a tormát, a fokhagymát, a sherryecetet, a citromlét és -héjat, a sót és a borsot turmix- vagy robotgépbe, és turmixoljuk össze. Ha s...
Pulykagombócleves zöldborsóval
Húsgombócleves, Húsgombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a quinoát szitába, és mossuk át folyó, hideg vízzel. Tegyük kisebb nyeles lábosba, öntsük fel 1,4 dl vízzel, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, forraljuk fel, és főzzük lefedve, 10-12 percig. H...
Regös halászlé
Zöldséges halleves, Tejfölös halleves | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük.
2. A fejből és farokrészből a fele vöröshagymával és a fokhagymával hallevest főzünk.
3. Zsíron a vöröshagyma finomra vágott má...
2. A fejből és farokrészből a fele vöröshagymával és a fokhagymával hallevest főzünk.
3. Zsíron a vöröshagyma finomra vágott má...
Szardíniai hallé
Zöldséges halleves, Boros halleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, a kaliforniai paprikát, 3 gerezd aprított fokhagymát, és pároljuk őket puhára.
2. Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, öntsük hozzá a...
2. Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, öntsük hozzá a...
Tárkonyos raguleves
Marha raguleves | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kevés olajon pirítsuk le az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst.
2. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, öntsük fel az alaplé felével.
3. Tegyük bele a tá...
2. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, öntsük fel az alaplé felével.
3. Tegyük bele a tá...
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük fel a vajat közepes tűzön, pároljuk meg benne a hagymát 5 perc alatt.
2. Adjuk hozzá a vizet, a kis kockákra vágott burgonyát és a zellert. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon 10 perc...
2. Adjuk hozzá a vizet, a kis kockákra vágott burgonyát és a zellert. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon 10 perc...
Húsleves palacsintatésztával
Marhahúsleves levesbetéttel | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük össze a tojást, a lisztet, a tejet és a sót.
2. Serpenyőben, forró olajon süssünk belőle vastag palacsintákat. Tegyük félre, ha kihűlt, vágjuk vékony csíkokra.
3. Osszuk el levesestálakb...
2. Serpenyőben, forró olajon süssünk belőle vastag palacsintákat. Tegyük félre, ha kihűlt, vágjuk vékony csíkokra.
3. Osszuk el levesestálakb...
Kacsaleves wokban
Kacsaleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük elő a húst: vágjuk csíkokra a kacsafilét.
2. Tisztítsuk meg a fokhagymát és a mogyoróhagymát, vágjuk apróra. Mossuk meg a sárgarépát, vágjuk vékony, hosszúkás darabokra.
3. Forrázzuk le...
2. Tisztítsuk meg a fokhagymát és a mogyoróhagymát, vágjuk apróra. Mossuk meg a sárgarépát, vágjuk vékony, hosszúkás darabokra.
3. Forrázzuk le...
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgarépa krémleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk a sonkahagymát és a gyömbért az olívaolaj és 1 evőkanál víz keverékén körülbelül 5 percig; ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a sárgaborsót, a cs...
2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a sárgaborsót, a cs...
Paradicsomleves
Paradicsomleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott paradicsomok magját, héját eltávolítjuk, majd áttörjük.
2. A tészta kivételével az összes többi hozzávalóval együtt az áttört paradicsomot lassú tűzön kb. 30 percig főzzük.
3. Hozzáad...
2. A tészta kivételével az összes többi hozzávalóval együtt az áttört paradicsomot lassú tűzön kb. 30 percig főzzük.
3. Hozzáad...
Sárgaborsóleves szalámival
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a megmosott sárgaborsót és a vizet egy nagy, vastag aljú lábasba, és 1 éjszakán át hagyjuk ázni.
2. Adjuk a csontot a borsóhoz. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, és főzzük 120 perc...
2. Adjuk a csontot a borsóhoz. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, és főzzük 120 perc...
Wontonleves
Rákkal töltött wonton | 50 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A finomra vágott garnélarákot, a sertéshúst, a gombát (amely lehet szárított siitake- vagy vargányagomba is), a metélőhagymát tegyük tálba, és keverjük össze 1-1 teáskanál szezámolajjal, tamari vag...
Burgonyás szalonnaleves
Szalonnaleves | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a szalonnát egy nagy lábasba, és közepes lángon 5 percig süssük vagy amíg aranysárgára sül. Szedjük ki a töpörtyűt, és papírtörlőn itassuk le.
2. Olvasszuk meg a vajat egy edényben, és a ha...
2. Olvasszuk meg a vajat egy edényben, és a ha...
Csípős tésztaleves
Tésztaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A chilit kimagozzuk és nagyon apróra vágjuk.
2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne a darált húst a vöröshagymáv...
2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne a darált húst a vöröshagymáv...
Gyömbéres brokkolileves
Brokkolikrémleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kókusztejet öntsük a forrásban lévő alapléhez , és együtt is forraljuk fel.
2. A zöld rész nélküli újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a chilit és a garam masalát pirítsuk közepes lángon, a ...
2. A zöld rész nélküli újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a chilit és a garam masalát pirítsuk közepes lángon, a ...
Tormás-citromos zellerkrémleves
Zellerkrémleves | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A póréhagymát, a fokhagymát és a burgonyát tegyük nyeles lábosba, és pirítsuk az olívaolaj és 1 evőkanál víz keverékén 5 percig: közben többször keverjük meg. Ha a zöldségek netán letapadnának, önt...