Levesek

Feltételek: levesek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevők kizárása
levesfajták
magyaros levesek
népek levesei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1671 találat

Alföldi gulyásleves
Alföldi gulyásleves
Gulyásleves marhahúsból | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst mossuk meg, itassuk le róla a nedvességet, majd vágjuk egyforma kockákra (2-3 cm-es darabokra).
2. A megtisztított burgonyát kockázzuk fel, a leveszöldségeket (sárga- és fehérrépa, zellergu...
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük fel a vajat közepes tűzön, pároljuk meg benne a hagymát 5 perc alatt.
2. Adjuk hozzá a vizet, a kis kockákra vágott burgonyát és a zellert. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon 10 perc...
Gyömbéres brokkolileves
Gyömbéres brokkolileves
Brokkolikrémleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kókusztejet öntsük a forrásban lévő alapléhez , és együtt is forraljuk fel.
2. A zöld rész nélküli újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a chilit és a garam masalát pirítsuk közepes lángon, a ...
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgarépa krémleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk a sonkahagymát és a gyömbért az olívaolaj és 1 evőkanál víz keverékén körülbelül 5 percig; ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a sárgaborsót, a cs...
Sárgaborsóleves szalámival
Sárgaborsóleves szalámival
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a megmosott sárgaborsót és a vizet egy nagy, vastag aljú lábasba, és 1 éjszakán át hagyjuk ázni.
2. Adjuk a csontot a borsóhoz. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, és főzzük 120 perc...
Citromos zöldségleves
Citromos zöldségleves
Vegyes zöldségleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk puhára a zellert a vaj és az olaj keverékén 5 perc alatt, majd tegyük hozzá a póréhagymát, és pirítsuk további 5 percig.
2. Keverjük bele a fokhagymát, pirítsuk azt is 1 percig, majd önts...
Csípős tésztaleves
Csípős tésztaleves
Tésztaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A chilit kimagozzuk és nagyon apróra vágjuk.
2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne a darált húst a vöröshagymáv...
Almás kelkáposztaleves dióval
Almás kelkáposztaleves dióval
Vegyes zöldségkrémleves, Kelkáposzta krémleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy száraz, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg a diódarabokat 2-3 perc alatt. Közben rázogassuk a serpenyőt, nehogy odakapjon.
2. Tegyük a hagymát, a durvára reszelt sárgarépát, az apróra vágo...
Currys sütőtökkrémleves
Currys sütőtökkrémleves
Sütőtökleves | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk meg az olajat egy lábasban. Pároljuk benne puhára a korianderrel, a köménnyel és a chiliporral megszórt vöröshagymát.
2. Vágjuk a sütőtököt kockákra, és tegyük a párolt hagymához a hú...
Görög lencseleves
Görög lencseleves
Lencseleves | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított lencsét hideg vízben kb. 5 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet.
2. Ismét hideg vizet adunk hozzá, beletesszük az olívaolajat, a fokhagymagerezdeket, az apróra vágott vöröshag...
Zöldborsós gombaleves nyers marhabélszínnel
Zöldborsós gombaleves nyers marhabélszínnel
Gombaleves | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük el az alaplét: a hozzávalókat tegyük levesesfazékba, és öntsük fel 2 liter vízzel. Forraljuk fel, majd kis lángon gyöngyöztessük kb. 60 percig.
2. A vége felé keverjük hozzá a misokrémet...
Csípős-savanyú leves
Csípős-savanyú leves
Pulyka raguleves | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olajat mély serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott pulykamellet vagy a tofut. Közepes tűzön 5 perc alatt kissé barnára pirítjuk.
2. Beletesszük a gyömbért, az újhagymát, és még 2...
Bárányos zöldségleves
Bárányos zöldségleves
Bárány raguleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst a megtisztított, felvágott zöldségfélék kétharmadával és a borssal, sózott vízben, lefedve 180 percen át lassú tűzön főzzük. Majd hagyjuk kihűlni. A levet lezsírozzuk, lehűtjük, félretesszük...
Görög fehérbableves
Görög fehérbableves
Bableves hús nélkül | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot éjszakára vízbe áztatjuk.Másnap a vizet leöntjük, a babot folyó vízzel lemossuk, lecsöpögtetjük.
2. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd mélyebb edényben, forró olajon üvegesre párol...
Holland szárazborsóleves
Holland szárazborsóleves
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A borsót megmossuk, és éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
2. Másnap a vízében 60 percig főzzük.
3. A hagymát és a zellereket megtisztítjuk, apróra vágjuk.
4. A felkockázott húst (lehet szalonna, c...
Babos tésztaleves
Babos tésztaleves
Tésztás bableves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot éjszakára langyos vízbe áztatjuk. Másnap a vizet leöntjük, és a babot levesesfazékba tesszük, majd annyi friss vízzel felöntjük, hogy legalább 4 cm-re ellepje.
2. A fokhagymát meghámozzuk ...
Görög halleves
Görög halleves
Zöldséges halleves, Burgonyás halleves | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, majd mélyebb edényben, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk, a sárgarépát megtisz...
Provence-i halleves
Provence-i halleves
Bouillabaisse | 90 perc | drága | tapasztalatot kíván
1. A halakat (az eredeti recept természetesen földközi-tengeri halakat tartalmaz: pl. sárkányhalat, csíkos vagy vörös keszeget, nagy morgóhalat, sárga tőkehalat, tengeri angolnát, tintahalat, ördöghal...
Garnélás-kapros cukkinileves
Garnélás-kapros cukkinileves
Cukkinileves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forraljuk fel az alaplét egy közepes lábosban.
2. Az olajat forrósítsuk fel egy másik lábosban, adjunk hozzá 1 teáskanál vizet, és pirítsuk meg a hosszában félbevágott és kb. 5 mm-es félkarikár...
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat nagyobb edényben felmelegítjük, a lisztet felforrósítjuk benne.
2. Az alaplevet beleöntjük, és felforraljuk.
3. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és a lében kb. 15 percig főzzük, maj...
további találatok...