Levesek

Feltételek: levesek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevők kizárása
levesfajták
magyaros levesek
népek levesei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1635 találat

Bárányos zöldségleves
Bárányos zöldségleves
Bárány raguleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst a megtisztított, felvágott zöldségfélék kétharmadával és a borssal, sózott vízben, lefedve 180 percen át lassú tűzön főzzük. Majd hagyjuk kihűlni. A levet lezsírozzuk, lehűtjük, félretesszük...
Orosz halleves
Orosz halleves
Burgonyás halleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halnyesedéket a megtisztított hagymával, a babérlevéllel és az egész borssal és a leöblített petrezselyemmel sós vízben 30 percig főzzük.
2. A levet sűrű szitán átszűrjük, közben a haldarabokat ...
Hagymaleves tyúkhússal
Hagymaleves tyúkhússal
Hagymás tyúkhúsleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konyhakész tyúkot jól megmossuk, kissé leszárítgatjuk, és kb. 2,5 liter hideg vízben feltesszük főni.
2. A keletkező habot lemerjük, és megsózzuk a levet. Félig lefedve, kb. 120 percig forrni ha...
Lengyel árpagyöngyleves
Lengyel árpagyöngyleves
Árpagyöngyleves | 110 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A leveshúst forrásban lévő sós vízben csendesen forrni hagyjuk, hogy a hús jól megpuhuljon (40-60 perc).
2. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd közel egyforma méretű falatkákra vágjuk.
3. Közben a g...
Zöldségleves ürühússal
Zöldségleves ürühússal
Birka raguleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csontos ürühúst a fűszerekkel együtt 3 liter hideg sós vízben feltesszük főni. Lassú tűzön, lefedve puhulásig főni hagyjuk.
2. Majd kivesszük a húst, kicsontozzuk és darabokra vágjuk. Félretessz...
Német kenyérleves
Német kenyérleves
Kenyérleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyeret egy serpenyőben a forró vajon megpirítjuk.
2. Egy másik edényben felöntjük az alaplével .
3. A megtisztított, feldarabolt leveszöldségeket és krumplit megfőzzük a lében.
4. A levest ...
Cseh burgonyaleves
Cseh burgonyaleves
Burgonyaleves tejföllel, Burgonyaleves gombával | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szárított vargányát éjszakára bő vízbe áztatjuk, ettől megdagad.
2. Másnap a krumplit és a leveszöldséget megtisztítjuk, felkockázzuk. Apró kockákra vágjuk a szalonnát is.
3. A gombát, a krumpl...
Bableves tésztával
Bableves tésztával
Fejtettbab-leves hús nélkül | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először tegyük fel főni bőséges vízben a megmosott és előzőleg beáztatott babot a zúzott fokhagymagerezddel, az apró darabokra vágott zellerrel és a felszeletelt paradicsommal.
2. Fedő alatt közep...
Savanyúkáposzta-leves
Savanyúkáposzta-leves
Savanyúkáposzta leves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst hideg vízben feltesszük főni, és 120 percig gyöngyözve főzzük.
2. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, lábosba tesszük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és kevés vizet öntünk bele, lefedjük, 120 p...
Kukoricaleves csirkével
Kukoricaleves csirkével
Kukoricaleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsünk levest egy fazékban a csirkemellből és a sós vízből. Főzzük a vízben a húst legalább 30 percig, hogy a leves ízletes legyen.
2. Emeljük ki a húst a levesből, és vágjuk vékony szeletekre...
Csípős tésztaleves gombával és káposztával
Csípős tésztaleves gombával és káposztával
Tésztaleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Eltávolítjuk a káposzta külső leveleit, a fejet félbevágjuk, a torzsát kidobjuk, aztán a fél káposztafejeket csíkokra vágjuk.
2. A fokhagymát megtisztítjuk és csipetnyi sóval összezúzzuk. Összeke...
Kukoricás-csirkés krémleves
Kukoricás-csirkés krémleves
Kukoricaleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a burgonyát, a vöröshagymát, a húslevest és a chiliport egy nagyobb lábasba, majd főzzük puhára a zöldségeket (1. kép).
2. Szűrőkanállal szedjük ki a zöldségeket, és pürésítsük konyhai ro...
Tönkölybúzás zöldségleves
Tönkölybúzás zöldségleves
Tönkölybúzaleves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott tönkönybúzaszemeket áztassuk 6 órára háromszoros mennyiségű vízbe, hogy megduzzadjanak.
2. Ezután tegyük fel főni kevés sóval, kezdetben nagy lángon, majd fokozatosan vegyük egyre kise...
Halászlé szardíniából
Halászlé szardíniából
Paradicsomos halleves, Burgonyás halleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szardíniát, és kaparjuk le a pikkelyeket; belezzük ki, és szárítsuk meg itatóspapíron. Mossuk meg a paradicsomot, szárítsuk meg, vágjuk négyfelé. Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagym...
Túrós kukorica-krémleves
Túrós kukorica-krémleves
Kukorica krémleves | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kukoricát a levével és kevés vízzel együtt felforraljuk. Világos zsemleszínű, vajas rántással sűrítjük.
2. A túrót szitán áttörjük, a tejszínnel és a tojások sárgájával simára keverjük, majd a l...
Üvegtésztaleves
Üvegtésztaleves
Üvegtésztaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az újhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A ceruzababot lecsepegtetjük.
2. A zöldségeket a vegyes darált hússal együtt az olajon megpirítjuk, maj...
Orosz hallé
Orosz hallé
Zöldséges halleves | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A haltörzseket ujjnyi széles csíkokra szeleteljük, sózzuk és a hűtőbe tesszük.
2. A halak fejéből, farkából, uszonyaiból a zöldségekkel és a só felével 60-90 perc alatt rövid, erős alaplét főzünk...
Minestrone
Minestrone
Babos minestrone | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A levest egy nagy edényben lefedve felforraljuk.
2. Megmossuk a burgonyát, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a lábosba tesszük. A póréhagymát hosszában fölhasítjuk, jól megmossuk, csíkokra vá...
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
Egy fantasztikus ízvilágú levest hozok most, egy olyat, ami a kinti mínuszokat elfeledteti velünk, vagyis igazi nyári íz- és színvilág, illat és ízorgia következik.
1. A gyönyörű paprikákat lecsumázz...
Babpüréleves
Babpüréleves
Lóbabkrémleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
2. Másnap leszűrjük, és lábosba tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és szárzellert, a vékonyan felszeletelt lila hagymát. Annyi hideg víz...
további találatok...