Levesek

Feltételek: levesek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevők kizárása
levesfajták
magyaros levesek
népek levesei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1705 találat

Tönkölybúzaleves
Tönkölybúzaleves
Tönkölybúzaleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Ha szárazbabot használunk, áztassuk be egy éjszakára hideg vízbe, majd szűrjük le és öblítsük át.
2. Tegyük a babot hideg vízbe, adjunk hozzá a 2 egész gerezd fokhagymát, a zsályát, a paradicsomot...
Zöldborsókrémleves pármai sonkás grissinivel
Zöldborsókrémleves pármai sonkás grissinivel
Zöldborsókrémleves | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Dinszteljük meg a hagymát egy darabka vajon, szórjuk bele a borsót.
2. Öntsük fel a levessel és főzzük 3 percig.
3. Még forrón pürésítsük, keverjük bele a tejszínt és melegítsük át, de már ne f...
Hideg uborkakrémleves
Hideg uborkakrémleves
Uborkaleves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat turmixoljuk nagyon selymes állagúra.
2. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább 120 percre, de még jobb, ha egész éjszakára behűtjük. Tálaljuk poharakban.
3. A jégkockákhoz tegyük a gráná...
Leves articsókával és pancettával
Leves articsókával és pancettával
Tésztás minestrone, Articsókás minestrone | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy közepes méretű fazékban gyenge tűzön forrósítsuk fel a levest . Hagyjuk forrni, míg szükségünk lesz rá.
2. Tisztítsuk meg az articsókákat úgy, hogy az aljukról és a tetejükről vágjunk le lega...
Unami leves sertéshússal töltött gyozával
Unami leves sertéshússal töltött gyozával
Húsgombócleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Amíg az alaplé készül, állítsuk össze a gombócokat. A darált húst, a spárgát, a metélőhagymát, az ötfűszer-keveréket, a tamari vagy szójaszószt, a halszószt, a hoisin szószt, a fekete borsot és a ...
Kaliforniai paprikás leves
Kaliforniai paprikás leves
Paradicsomleves | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Olajozzunk ki egy tepsit.
2. Tegyük a tepsibe a paradicsomot és a kaliforniai paprikát, süssük 20 percig, amíg a héjuk fel nem hólyag...
Vasabis avokádóleves
Vasabis avokádóleves
Avokádóleves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gázsütő 6-os fokozat), a nori-lapot tegyük a tepsire, és süssük 5 percig, míg ropogós nem lesz, és a szélei fel nem pöndörödnek - figyeljünk, mert nagyon gyorsan m...
Palócleves
Palócleves
Zöldbableves, Gulyásleves ürühúsból | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát kevés zsírban pirítsuk meg, majd tegyük bele a megmosott, 1,5 cm-es kockákra vágott húst a paprikával, a szétzúzott köménymaggal és a babérlevéllel együtt, majd pároljuk puhára.
2. A szi...
Húsleves kenyérszeletekkel
Húsleves kenyérszeletekkel
Marhahúsleves tojással | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vöröshagymát megtisztítjuk és elnegyedeljük. a fokhagymát megtisztítjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, és elnegyedeljük, a sárgarépát meghámozzuk,a zellert megtisztítjuk és megmossuk.
2. Feldara...
Görög csirkehúsleves
Görög csirkehúsleves
Citromos csirkehúsleves, Rizses csirkehúsleves, Tojásos csirkehúsleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkét tegyük egy edénybe, és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, sózzuk meg, és főzzük közepes hőfokon, kb. 180 percig. Közben többször szedjük le az időközben képződött habot...
Kolumbiai avokádó-krémleves
Kolumbiai avokádó-krémleves
Avokádóleves | 25 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban, dobjuk rá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük üvegesre.
2. Öntsük fel az alaplével , tegyük bele az avokádót.
3. Forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk, ha szük...
Spenótleves zabpehellyel
Spenótleves zabpehellyel
Spenótleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított hagymát vágjuk vékony szeletekre és fonnyasszuk meg az olajon.
2. Adjuk hozzá a jól megmosott, durvára vágott spenótot, a zabpelyhet és öntsük fel 1 liter langyos vízzel.
3. Forra...
Paradicsomleves csicseriborsóval
Paradicsomleves csicseriborsóval
Csicseriborsóleves (18) | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csicseriborsót egy nappal korábban áztassuk be.
2. Másnap főzzük meg a csicseriborsót forró, sós vízben a rozmaringgal együtt. Kb. 90 perc főzési idővel számoljunk.
3. Közben egy mély serpenyőb...
Hideg paradicsomkonszomé
Hideg paradicsomkonszomé
Zöldségkonszomé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konszoméhoz tegyük a paradicsomot, az uborkát, a bazsalikomot, a tormát, a fokhagymát, a sherryecetet, a citromlét és -héjat, a sót és a borsot turmix- vagy robotgépbe, és turmixoljuk össze. Ha s...
Kenyérleves paradicsommal és paprikával
Kenyérleves paradicsommal és paprikával
Kenyérleves | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a grillt magas fokozaton. Süssük meg a paprikákat, néha megforgatva, míg feketedni kezdenek.
2. Vegyük ki őket és tegyük egy nejlonzacskóba. Zárjuk le a zacskót, és hagyjuk állni 1...
Gránátalmás édesburgonyaleves
Gránátalmás édesburgonyaleves
Édesburgonya leves | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát, a fokhagymát, a chilit és a szumákot pirítsuk a kókuszzsír és 1 evőkanál víz keverékén kb. 5 percig, míg puha, áttetsző nem lesz.
2. Adjuk hozzá a 2 cm-es kockákra vágott édesburgonyát ...
Gombakrémleves gombafasírttal
Gombakrémleves gombafasírttal
Gombakrémleves | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A leves elkészítéséhez olvasszuk meg a vajat egy lábosban, közben a megtisztított gombákat vágjuk nagyobb darabokra, és az olvasztott vajon pirítsuk meg.
2. Közben aprítsuk fel a vöröshagymát is, ...
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgarépa krémleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk a sonkahagymát és a gyömbért az olívaolaj és 1 evőkanál víz keverékén körülbelül 5 percig; ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a sárgaborsót, a cs...
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük fel a vajat közepes tűzön, pároljuk meg benne a hagymát 5 perc alatt.
2. Adjuk hozzá a vizet, a kis kockákra vágott burgonyát és a zellert. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon 10 perc...
Regös halászlé
Regös halászlé
Zöldséges halleves, Tejfölös halleves | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük.
2. A fejből és farokrészből a fele vöröshagymával és a fokhagymával hallevest főzünk.
3. Zsíron a vöröshagyma finomra vágott má...
további találatok...