Levesek

Feltételek: levesek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevők kizárása
levesfajták
magyaros levesek
népek levesei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1622 találat

Halászlé szardíniából
Halászlé szardíniából
Paradicsomos halleves, Burgonyás halleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szardíniát, és kaparjuk le a pikkelyeket; belezzük ki, és szárítsuk meg itatóspapíron. Mossuk meg a paradicsomot, szárítsuk meg, vágjuk négyfelé. Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagym...
Üvegtésztaleves
Üvegtésztaleves
Üvegtésztaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az újhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A ceruzababot lecsepegtetjük.
2. A zöldségeket a vegyes darált hússal együtt az olajon megpirítjuk, maj...
Tönkölybúzás zöldségleves
Tönkölybúzás zöldségleves
Tönkölybúzaleves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott tönkönybúzaszemeket áztassuk 6 órára háromszoros mennyiségű vízbe, hogy megduzzadjanak.
2. Ezután tegyük fel főni kevés sóval, kezdetben nagy lángon, majd fokozatosan vegyük egyre kise...
Édeskömény leves
Édeskömény leves
Édesköményleves | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az édesköményt folyó víz alatt mossuk meg, és vékonyan szeleteljük fel. Egy fazékban forraljunk sós vizet, és kb. 20 perc alatt főzzük benne puhára.
2. Közben egy nagy serpenyőben olvasszuk össze...
Ribollita
Ribollita
Bableves hús nélkül | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megmossuk és durvára daraboljuk a zöldségféléket (pl. kelkáposzta, spenót, rukkola). Megtisztítjuk a sárgarépát, megmossuk a zellert, majd mindkettőt először csíkokra, majd kockákra vágjuk. A megti...
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
Egy fantasztikus ízvilágú levest hozok most, egy olyat, ami a kinti mínuszokat elfeledteti velünk, vagyis igazi nyári íz- és színvilág, illat és ízorgia következik.
1. A gyönyörű paprikákat lecsumázz...
Tiroli gombócleves
Tiroli gombócleves
Gombócleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyér barna héját vágjuk le. A puha belső részt vágjuk azonos méretű kockákra.
2. Tegyük egy tálba a felkockázott sonkával, a felaprított metélőhagymával és petrezselyemmel együtt. Fűszerezzük ...
Vargányaleves garnélával és spárgával
Vargányaleves garnélával és spárgával
Rákleves | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A csirkealaplevet leszűrjük, hogy levesünk tiszta, tökéletes alapját képezhesse.
2. Egy bambuszpálca segítségével a garnélákat teljesen megtisztítjuk páncéljuktól, fejüket és a testben meg a far...
Babpüréleves
Babpüréleves
Lóbabkrémleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
2. Másnap leszűrjük, és lábosba tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és szárzellert, a vékonyan felszeletelt lila hagymát. Annyi hideg víz...
Tapiókaleves
Tapiókaleves
Tésztaleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A puha vajat tálba tesszük és kikeverjük a tojássárgájával. Belekeverjük a tejszínt is. Sóval, fehér borssal ízesítjük.
2. A levest felforraljuk, beleszórjuk a tapióka gyöngyöt, és állandó keve...
Sáfrányos burgonyaleves
Sáfrányos burgonyaleves
Sáfrányos burgonyaleves | 40 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Egy fazékban olívaolajon enyhén pirítsuk meg a felaprított hagymát, a sárgarépát és a szárzellert.
2. Vegyük le a tűzről, és ha a zöldségek lehűltek, keverjük hozzájuk a sáfrányt, majd tegyük félr...
Sárgaborsó-krémleves
Sárgaborsó-krémleves
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sárgaborsót 12 órával a főzés előtt áztassuk vízbe, hogy megpuhuljon.
2. Az áztatási idő elteltével szűrjük le, és a finomra vágott hagymával tegyük fel főni friss vízben, közepes tűzön, lefedve...
Pacalleves
Pacalleves
Pacalleves | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A fokhagymagerezdeket és a vörösborecetet egy dugós üvegbe tesszük. A dugóba kis lyukat fúrunk, hogy csak kis mennyiségű folyadék juthasson át rajta. A fokhagymából és az ecetből lesz a szkordosztu...
Articsóka-krémleves
Articsóka-krémleves
Articsóka krémleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le az articsókák tetejét, majd vegyük le a külső, kemény leveleket. Vágjuk őket hosszában félbe, majd negyedbe, és távolítsuk el a belső bolyhos részt. Tegyük őket citromos vízbe, nehogy meg...
Csípős paprikaleves
Csípős paprikaleves
Paprikakrémleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kétféle paprikát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Lábosba tesszük a kockára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával együtt. Felöntjük a levessel , belekeverjük a passzírozott paradicsomot (1....
Paradicsomos erőleves
Paradicsomos erőleves
Erőleves levesbetéttel | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csontból, borból, vízből, sóból és borsból kis lángon 120 percig levesalapot főzünk.
2. A paradicsomot bevágjuk, forrásban lévő vízbe mártjuk és lehúzzuk a bőrét, majd kettévágjuk és magházát ki...
Japán tofuleves
Japán tofuleves
Tofuleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A póréról a zöld leveleket levágjuk, de félretesszük. A fehér részét a vízzel együtt fazékba rakjuk, és a leveskockával ízesítve 10 percig kis lángon főzzük, utána kidobjuk.
2. A visszamaradt leve...
Hideg zöldborsó-erőleves
Hideg zöldborsó-erőleves
Zöldborsóleves | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olajon közepes tűzön megpároljuk a mogyoróhagymát (a tálaláshoz tegyünk félre néhány szép karikát).
2. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük a zöldséglevessel . Sózzuk, borsozzuk, aztán felforral...
Zsázsaleves
Zsázsaleves
Zsázsaleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát, az újhagymát meg a zsázsát apróra vágjuk, és a vajon kevergetve 3 percig pároljuk, hogy megpuhuljon.
2. A liszttel megszórjuk, és a csirkelevessel kevergetve felengedjük, hogy sima le...
Pikáns krémleves
Pikáns krémleves
Sütőtökleves | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőtököt feldarabolom, sütőpapírral bélelt tepsibe rendezem. A laposabb darabokra, amikről nem folyik le, mézet csorgatok és a szárított erős paprikából morzsolok rájuk ízlés szerint (mi egy kis...
további találatok...