Levesek

Feltételek: levesek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevők kizárása
levesfajták
magyaros levesek
népek levesei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1626 találat

Csípős tésztaleves gombával és káposztával
Csípős tésztaleves gombával és káposztával
Tésztaleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Eltávolítjuk a káposzta külső leveleit, a fejet félbevágjuk, a torzsát kidobjuk, aztán a fél káposztafejeket csíkokra vágjuk.
2. A fokhagymát megtisztítjuk és csipetnyi sóval összezúzzuk. Összeke...
Kukoricás-csirkés krémleves
Kukoricás-csirkés krémleves
Kukoricaleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a burgonyát, a vöröshagymát, a húslevest és a chiliport egy nagyobb lábasba, majd főzzük puhára a zöldségeket (1. kép).
2. Szűrőkanállal szedjük ki a zöldségeket, és pürésítsük konyhai ro...
Túrós kukorica-krémleves
Túrós kukorica-krémleves
Kukorica krémleves | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kukoricát a levével és kevés vízzel együtt felforraljuk. Világos zsemleszínű, vajas rántással sűrítjük.
2. A túrót szitán áttörjük, a tejszínnel és a tojások sárgájával simára keverjük, majd a l...
Tönkölybúzás zöldségleves
Tönkölybúzás zöldségleves
Tönkölybúzaleves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott tönkönybúzaszemeket áztassuk 6 órára háromszoros mennyiségű vízbe, hogy megduzzadjanak.
2. Ezután tegyük fel főni kevés sóval, kezdetben nagy lángon, majd fokozatosan vegyük egyre kise...
Halászlé szardíniából
Halászlé szardíniából
Paradicsomos halleves, Burgonyás halleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg a szardíniát, és kaparjuk le a pikkelyeket; belezzük ki, és szárítsuk meg itatóspapíron. Mossuk meg a paradicsomot, szárítsuk meg, vágjuk négyfelé. Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagym...
Üvegtésztaleves
Üvegtésztaleves
Üvegtésztaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az újhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A ceruzababot lecsepegtetjük.
2. A zöldségeket a vegyes darált hússal együtt az olajon megpirítjuk, maj...
Minestrone
Minestrone
Babos minestrone | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A levest egy nagy edényben lefedve felforraljuk.
2. Megmossuk a burgonyát, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a lábosba tesszük. A póréhagymát hosszában fölhasítjuk, jól megmossuk, csíkokra vá...
Édeskömény leves
Édeskömény leves
Édesköményleves | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az édesköményt folyó víz alatt mossuk meg, és vékonyan szeleteljük fel. Egy fazékban forraljunk sós vizet, és kb. 20 perc alatt főzzük benne puhára.
2. Közben egy nagy serpenyőben olvasszuk össze...
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
Egy fantasztikus ízvilágú levest hozok most, egy olyat, ami a kinti mínuszokat elfeledteti velünk, vagyis igazi nyári íz- és színvilág, illat és ízorgia következik.
1. A gyönyörű paprikákat lecsumázz...
Ribollita
Ribollita
Bableves hús nélkül | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megmossuk és durvára daraboljuk a zöldségféléket (pl. kelkáposzta, spenót, rukkola). Megtisztítjuk a sárgarépát, megmossuk a zellert, majd mindkettőt először csíkokra, majd kockákra vágjuk. A megti...
Tiroli gombócleves
Tiroli gombócleves
Gombócleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyér barna héját vágjuk le. A puha belső részt vágjuk azonos méretű kockákra.
2. Tegyük egy tálba a felkockázott sonkával, a felaprított metélőhagymával és petrezselyemmel együtt. Fűszerezzük ...
Babpüréleves
Babpüréleves
Lóbabkrémleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
2. Másnap leszűrjük, és lábosba tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és szárzellert, a vékonyan felszeletelt lila hagymát. Annyi hideg víz...
Tapiókaleves
Tapiókaleves
Tésztaleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A puha vajat tálba tesszük és kikeverjük a tojássárgájával. Belekeverjük a tejszínt is. Sóval, fehér borssal ízesítjük.
2. A levest felforraljuk, beleszórjuk a tapióka gyöngyöt, és állandó keve...
Zsázsaleves
Zsázsaleves
Zsázsaleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát, az újhagymát meg a zsázsát apróra vágjuk, és a vajon kevergetve 3 percig pároljuk, hogy megpuhuljon.
2. A liszttel megszórjuk, és a csirkelevessel kevergetve felengedjük, hogy sima le...
Chowder füstölt tőkehallal
Chowder füstölt tőkehallal
Halleves füstölt halból | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy fazékban, a közepes lángon megolvasztott vajban a vöröshagymát és a szárzellert, gyakran kevergetve, 5 percig pároljuk - vigyázzunk, hogy ne égjenek oda.
2. Hozzákeverjük a burgonyát, a s...
Gazpacho osztrigával
Gazpacho osztrigával
Kagylóleves | 40 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paprikát felforrósított sütő rácsára helyezzük, és addig sütjük, amíg a bőre megsötétedik, majd lehúzzuk a héjat, a szárát, magjait eltávolítjuk, az egy evőkanál olajon megsütjük.
Hűvös helyre t...
Csípős paprikaleves
Csípős paprikaleves
Paprikakrémleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kétféle paprikát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Lábosba tesszük a kockára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával együtt. Felöntjük a levessel , belekeverjük a passzírozott paradicsomot (1....
Vargányaleves garnélával és spárgával
Vargányaleves garnélával és spárgával
Rákleves | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A csirkealaplevet leszűrjük, hogy levesünk tiszta, tökéletes alapját képezhesse.
2. Egy bambuszpálca segítségével a garnélákat teljesen megtisztítjuk páncéljuktól, fejüket és a testben meg a far...
Pacalleves
Pacalleves
Pacalleves | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A fokhagymagerezdeket és a vörösborecetet egy dugós üvegbe tesszük. A dugóba kis lyukat fúrunk, hogy csak kis mennyiségű folyadék juthasson át rajta. A fokhagymából és az ecetből lesz a szkordosztu...
Friss paradicsomleves
Friss paradicsomleves
Paradicsomleves | 110 perc | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A nagy paradicsomokat félbevágjuk, a magokat egy tál fölé helyezett szitába kaparjuk, hogy felfogjuk a levét. A magokat kidobjuk. A paradicsom húsát feldaraboljuk.
2. Egy nagy lábosban megforrósí...
további találatok...