Levesek

Feltételek: levesek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevők kizárása
levesfajták
magyaros levesek
népek levesei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1697 találat

Húsleves kenyérszeletekkel
Húsleves kenyérszeletekkel
Marhahúsleves tojással | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vöröshagymát megtisztítjuk és elnegyedeljük. a fokhagymát megtisztítjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, és elnegyedeljük, a sárgarépát meghámozzuk,a zellert megtisztítjuk és megmossuk.
2. Feldara...
Vasabis avokádóleves
Vasabis avokádóleves
Avokádóleves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gázsütő 6-os fokozat), a nori-lapot tegyük a tepsire, és süssük 5 percig, míg ropogós nem lesz, és a szélei fel nem pöndörödnek - figyeljünk, mert nagyon gyorsan m...
Kolumbiai avokádó-krémleves
Kolumbiai avokádó-krémleves
Avokádóleves | 25 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban, dobjuk rá a hagymát és a fokhagymát, dinszteljük üvegesre.
2. Öntsük fel az alaplével , tegyük bele az avokádót.
3. Forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk, ha szük...
Spenótleves zabpehellyel
Spenótleves zabpehellyel
Spenótleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított hagymát vágjuk vékony szeletekre és fonnyasszuk meg az olajon.
2. Adjuk hozzá a jól megmosott, durvára vágott spenótot, a zabpelyhet és öntsük fel 1 liter langyos vízzel.
3. Forra...
Paradicsomleves csicseriborsóval
Paradicsomleves csicseriborsóval
Csicseriborsóleves (18) | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csicseriborsót egy nappal korábban áztassuk be.
2. Másnap főzzük meg a csicseriborsót forró, sós vízben a rozmaringgal együtt. Kb. 90 perc főzési idővel számoljunk.
3. Közben egy mély serpenyőb...
Kenyérleves paradicsommal és paprikával
Kenyérleves paradicsommal és paprikával
Kenyérleves | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a grillt magas fokozaton. Süssük meg a paprikákat, néha megforgatva, míg feketedni kezdenek.
2. Vegyük ki őket és tegyük egy nejlonzacskóba. Zárjuk le a zacskót, és hagyjuk állni 1...
Zöldséges gulyás
Zöldséges gulyás
Gulyásleves marhahúsból | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát pirítsuk meg kevés zsiradékon, adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst.
2. Majd ha a hús kifehéredett, az apróra vágott zöldpaprikát és a kockázott paradicsomot.
3. Sóval, köménymaggal é...
Hideg paradicsomkonszomé
Hideg paradicsomkonszomé
Zöldségkonszomé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konszoméhoz tegyük a paradicsomot, az uborkát, a bazsalikomot, a tormát, a fokhagymát, a sherryecetet, a citromlét és -héjat, a sót és a borsot turmix- vagy robotgépbe, és turmixoljuk össze. Ha s...
Gombakrémleves gombafasírttal
Gombakrémleves gombafasírttal
Gombakrémleves | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A leves elkészítéséhez olvasszuk meg a vajat egy lábosban, közben a megtisztított gombákat vágjuk nagyobb darabokra, és az olvasztott vajon pirítsuk meg.
2. Közben aprítsuk fel a vöröshagymát is, ...
Gránátalmás édesburgonyaleves
Gránátalmás édesburgonyaleves
Édesburgonya leves | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát, a fokhagymát, a chilit és a szumákot pirítsuk a kókuszzsír és 1 evőkanál víz keverékén kb. 5 percig, míg puha, áttetsző nem lesz.
2. Adjuk hozzá a 2 cm-es kockákra vágott édesburgonyát ...
Pulykagombócleves zöldborsóval
Pulykagombócleves zöldborsóval
Húsgombócleves, Húsgombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a quinoát szitába, és mossuk át folyó, hideg vízzel. Tegyük kisebb nyeles lábosba, öntsük fel 1,4 dl vízzel, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, forraljuk fel, és főzzük lefedve, 10-12 percig. H...
Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrázzuk le a paradicsomot, hogy a héját könnyen lehúzhassuk, aztán daraboljuk fel a héja nélküli paradicsomot.
2. Hámozzuk meg az uborkát, távolítsuk el a magjait, majd vágjuk kockákra és a felé...
Tárkonyos őzraguleves
Tárkonyos őzraguleves
Vadraguleves | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk az őzhúst apró kockákra. a megtisztított hagymát finomra, a megtisztított zöldségeket pedig kisujjnyi darabokra.
2. Egy lábosban pirítsuk a hagymát a zsiradékon világosbarnára, adjuk hozzá ...
Hamisgulyás tojással
Hamisgulyás tojással
Vegyes zöldségleves, Zöldségleves tojással | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott és héjától, magjaitól megtisztított paradicsomot daraboljuk kockákra. A megtisztított zellert vágjuk vékony szeletekre.
2. Az olajat öntsük egy serpenyőbe, majd futtassuk meg benne a v...
Zöldségleves fokhagymával
Zöldségleves fokhagymával
Vegyes zöldségleves | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a paradicsomokat 2 percre forró vízbe. Szűrjük le, hámozzuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
2. Melegítsük fel az olajat alacsony lángon. Tegyük hozzá a hagymát és süssük 3-4 percig, míg m...
Regös halászlé
Regös halászlé
Zöldséges halleves, Tejfölös halleves | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és félretesszük.
2. A fejből és farokrészből a fele vöröshagymával és a fokhagymával hallevest főzünk.
3. Zsíron a vöröshagyma finomra vágott má...
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves
Marha raguleves | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kevés olajon pirítsuk le az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst.
2. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, öntsük fel az alaplé felével.
3. Tegyük bele a tá...
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük fel a vajat közepes tűzön, pároljuk meg benne a hagymát 5 perc alatt.
2. Adjuk hozzá a vizet, a kis kockákra vágott burgonyát és a zellert. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon 10 perc...
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgarépa krémleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk a sonkahagymát és a gyömbért az olívaolaj és 1 evőkanál víz keverékén körülbelül 5 percig; ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a sárgaborsót, a cs...
Kacsaleves wokban
Kacsaleves wokban
Kacsaleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük elő a húst: vágjuk csíkokra a kacsafilét.
2. Tisztítsuk meg a fokhagymát és a mogyoróhagymát, vágjuk apróra. Mossuk meg a sárgarépát, vágjuk vékony, hosszúkás darabokra.
3. Forrázzuk le...
további találatok...