Levesbetétek

Feltételek: levesbetét

Szűrők megjelenítése ▾

116 találat

Krumpligombóc
Krumpligombóc
Burgonyagombóc | 60 perc | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük (a főzővizébe tegyünk egy kávéskanálnyi sót, ettől ízesebb lesz, és a héja sem reped fel olyan könnyen), megtisztítjuk, és ha langyosra hűlt, krumplinyomón keverőtálba ...
Galuska (levesbetét)
Galuska (levesbetét)
Egyszerű galuska | 15 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A tojást csészébe ütjük, sózzuk (hozzáadjuk a petrezselyemzöldet vagy a borsot), villával összekeverjük, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy laza tésztát kapjunk.
2. Kávéskanállal, azt kb. fél...
Szalonnás gombóc
Szalonnás gombóc
Zsemlegombóc, Szalonnás gombóc | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fehér kenyeret, illetve a zsemlét kis kockákra vágjuk, tálba tesszük. A tojást felütjük, elkeverjük a tejjel, a kenyérhez adjuk, 20 percig állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük.
2. A szalon...
Házilag készült tortellini
Házilag készült tortellini
Húsos derelye | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A gyúrt tésztát cipóvá formáljuk és műanyag fóliába csomagolva 60 percet pihentetjük.
2. Olvasztott vajon megpirítjuk a darált sertéshúst. Ha kihűlt, robotgépbe tesszük a mortadellával és a so...
Lebbencstészta
Lebbencstészta
Lebbencstészta levesbe | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Lehetőleg már az előző nap gyúrjunk egy levél tésztát a lisztből, tojásból és sóból, hogy másnapra kellően kiszikkadjon.
2. Előbb kemény tésztát készítsünk, formáljunk kis cipót belőle, pihentess...
Lisztgombóc
Lisztgombóc
Lisztgombóc | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
l. A lisztet, a petrezselymet, a sót és a borsot tálba tesszük, és tejjel vagy vízzel addig gyúrjuk amíg puha tésztát kapunk. A tésztát lisztes kézzel gombóccá gyúrjuk, és a fővő étel elkészülte előtt...
Kép nélkül
Túrós galuska
Túrós galuska | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A túrós galuska tésztájának bekeverését úgy időzítsük, hogy mire azzal végeztünk, megfelelő mennyiségű forró sós víz álljon rendelkezésünkre. A megszitált lisztet porcelántálba tesszük.
Egy másik ed...
Kép nélkül
Pirított zsemlekocka
Kruton | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A zsemléket kisebb kockákra vágjuk, és serpenyőben, lassan, kevergetve aranybarnára pirítjuk. A pirítás vége felé meghintjük olajjal. A sütés végén, az olajba kevert zúzott fokhagymával is ízesíthetjü...
Kruton
Kruton
Kruton | 15 perc | átlagos ár | kezdőknek
A kruton készítéséhez levágjuk a kenyérszeletek héját, majd a szeleteket 5 mm-es kockákra vágjuk. Egy vastag aljú serpenyőben, a felhevített olívaolajban, állandó kevergetés és rázogatás mellett, megp...
Kép nélkül
Forrázott tészta
Égetett tészta | 70 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A hozzávalókból a forró vízzel forrázott tésztát készítünk (készítése megegyezik a képviselőfánkéval ).
2. A tésztát nyomózsákba tesszük, olajjal kikent sütőlemezre mogyorónyi kis halmokat raku...
Osztrák májgombócleves
Osztrák májgombócleves
Májgombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsömléket elfelezzük és vízbe vagy tejbe áztatjuk. Kinyomkodjuk, szitán áttörjük és a darált májhoz adjuk.
2. A vajat megolvasztjuk és a felaprított mogyoróhagymát vagy újhagymát üvegesre dinszt...
Sós derelye
Sós derelye
Húsos derelye | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Először a tölteléket készítjük el: A hagymát finomra vágjuk, olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, ezzel még öt percig pirítjuk (a csomókat villával szétnyomjuk). Ízlés szerint s...
Zöldfűszeres cruton
Zöldfűszeres cruton
Kruton | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. A kenyérkockákat a zöldfűszerrel (petrezselyem, koriander, bazsalikom, kapor, oregánó) meghintjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a...
Kép nélkül
Tojáskocsonya
Párolt tojás | 20 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A kissé felvert tojásokat elkeverjük a tejjel.
2. Kiolajozott hőálló csészékbe vagy kis fémformákba öntjük, és vízfürdőben kocsonyásra főzzük.
3. Ha megdermedt, kiborítjuk, és apró kockákra vág...
Daragaluska
Daragaluska
Daragaluska | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A tojásfehérjét verjük fel kemény habnak, tegyük bele a sárgáját, pici sót és annyi darát, hogy kemény ne legyen; mert különben a galuska nem lesz könnyű. Forró levesbe apróra szaggatva, fedővel bebor...
Ropogós kruton
Ropogós kruton
Kruton | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Serpenyőben középmelegre hevítjük az olajat.
2. A kenyérkockákat gyakran megforgatva pirítjuk benne 2 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Papírtörlőn leszárítjuk őket.

Pászkagombóc
Pászkagombóc
Pászkagombóc | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsírt a tojással kikeverjük, hozzátesszük a vizet, fűszerezzük, és belekeverünk annyi pászkadarát (tört pászkát), hogy formálható masszát kapjunk. Ezt hűtőszekrényben legkevesebb 1, de akár 7-8 ó...
Maceszgombóc
Maceszgombóc
Pászkagombóc | 110 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojássárgákat elkeverjük a meleg, olvasztott baromfizsírral, hozzáadjuk a sóval és gyömbérrel ízesített maceszlisztet.
2. Beleöntjük a meleg csontlét , alaposan elkeverjük.
3. A tojásfehérjé...
Reszelt tészta
Reszelt tészta
Reszelt tészta | 20 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A tálba ütjük a tojásokat.
2. Apránként hozzáadjuk a liszthez a tojást. Minden adag után két kézzel alaposan eldolgozzuk. A műveletet addig ismételjük, míg kemény, morzsalékos tésztát kapunk.
3. ...
Daragaluska
Daragaluska
Daragaluska | 50 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A hideg zsírt habosra keverjük a tojással, sózzuk, beleszórjuk a darát, és alaposan elkeverjük vele.
2. Hűtőszekrényben 30 percet pihentetjük, majd kiskanállal a forrásban lévő leszűrt húslevesbe...
további találatok...