Levesbetétek
Feltételek: levesbetét


116 találat
Anolini marhahúslevesben
Hússal töltött anolini | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A húst sóval, borssal, reszelt szerecsendióval bedörzsöljük, majd megforrósított olajon körben megpirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
2. Felöntjük 2 dl l...
2. Felöntjük 2 dl l...
Betyárgombóc
Húsgombóc levesbe | 60 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
A burgonyát héjában főzzük, forrón lehámozzuk és azonnal áttörjük, majd a gyúródeszkán szétterítve hűlni hagyjuk. Hozzátesszük a megszitált lisztet, zsírt, és a só felét, tojást és jól összegyúrjuk. L...
Bevert tojás
Bevert/posírozott tojás | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
Elkészítését úgy időzítsük, hogy az csak közvetlenül a tálalás időpontjára készüljön el. Bő vizet forralunk a sóval és ecettel. A tojásokat egyenként ütjük bele, mindig oda, ahol a víz legjobban forr....
Borsos édesburgonyachips
Sült édesburgonya | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra (gázsütő 2-es fokozat).
2. A megmosott és meghámozott édesburgonyát szeleteljük vékony karikára, vagy zöldséghámozóval vágjuk hosszú, vékony szalagokra.
3. Keverj...
2. A megmosott és meghámozott édesburgonyát szeleteljük vékony karikára, vagy zöldséghámozóval vágjuk hosszú, vékony szalagokra.
3. Keverj...
Buggyantott tojás
Bevert/posírozott tojás | 10 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Sós, ecetes vizet forralunk szélesebb szájú lábosban, majd óvatosan egymás mellé beleütjük a tojásokat, s csendes(!) tűzön 2-3-5 percig főzzük, attól függően, hogy sárgáját lágyabbra, kocsonyásabbr...
Burgonyagombóc
Burgonyagombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
Főtt, áttört burgonyát, vajat, 2 tojássárgáját sóval elkeverünk. Hozzáadunk lisztet és végül a tojás habját. A leszűrt, forrásban levő levesbe főzzük. Lehet morzsába mártva kisütni és úgy beadni.
Burgonyagombóc
Burgonyagombóc | 60 perc | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
A burgonyát héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk és azonnal áttörjük, majd a gyúródeszkán szétterítve hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a megszitált lisztet, sót, tojást és jól összegyúrjuk. Lisztezett d...
Burgonyagombóc
Burgonyagombóc | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, még melegen áttörjük.
2. A felforrósított olajon a megtisztított, nagyon apróra vágott hagymát világosra pirítjuk. A burgonyához keverjük.
3. Hozzáad...
2. A felforrósított olajon a megtisztított, nagyon apróra vágott hagymát világosra pirítjuk. A burgonyához keverjük.
3. Hozzáad...
Cérnametélt
Cérnametélt levesbetétnek | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, kemény tésztát gyúrunk.
2. Anélkül, hogy közben liszteznénk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és késsel hajszálvékony metéltre (cérnam...
2. Anélkül, hogy közben liszteznénk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és késsel hajszálvékony metéltre (cérnam...
Csirkegombóc-leves
Húsgombóc levesbe | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkét kis darabokra vágjuk. A tojásokat turmixgépben felverjük, majd a pórét beletéve pépesítjük. Ezután a vöröshagymával és a répával együtt turmixoljuk tovább. Végül a húst is beletesszük, és...
Csirkehúsos ravioli húslevesben
Húsos ravioli | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tésztához robotgépben összevegyítjük a lisztet, a tárkonyt és a sót. Felverünk egy tojást és egy tojássárgáját, az olajat és 2 kanálnyi vizet. A tojásos keveréket beleöntjük a robotgépbe, addig h...
Csirkeleves sajtos tésztával
Sajtos vékonymetélt | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy tálkában összevegyítjük a parmezán sajtot, a tojássárgáját és a lisztet. Teszünk hozzá szerecsendiót (1.kép), egy csipetnyi sót, és bőségesen frissen őrölt fekete borsot.
2. Hozzáadjuk a vizet...
2. Hozzáadjuk a vizet...
Csurgatott tészta
Csurgatott tészta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A lisztet kidolgozzuk az egész tojással, kevés sót teszünk bele. Ha kész, a forrásban lévő levesbe csurgatjuk.
Csurgatott tészta
Csurgatott tészta, Kisült borsó | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojást a liszttel elkeverjük, megsózzuk és szűrőkanálon keresztül a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, miközben a levest kevergetjük.
2. Ugyanebből a tésztából sült borsót is készíthetünk - a f...
2. Ugyanebből a tésztából sült borsót is készíthetünk - a f...
Csurgatott tojás
Csurgatott tojás, Bevert/posírozott tojás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A felvert tojásokat vékony sugárban a forró levesbe öntjük, és közben a levest villával kavargatjuk. A tojás a levesben foszlányokká válik.
Leginkább rántott levesekbe használjuk.
2. Változata a...
Leginkább rántott levesekbe használjuk.
2. Változata a...
Daragaluska
Daragaluska | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A tojásfehérjét verjük fel kemény habnak, tegyük bele a sárgáját, pici sót és annyi darát, hogy kemény ne legyen; mert különben a galuska nem lesz könnyű. Forró levesbe apróra szaggatva, fedővel bebor...