Levesbetétek

Feltételek: levesbetét

Szűrők megjelenítése ▾

116 találat

Anolini marhahúslevesben
Anolini marhahúslevesben
Hússal töltött anolini | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A húst sóval, borssal, reszelt szerecsendióval bedörzsöljük, majd megforrósított olajon körben megpirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
2. Felöntjük 2 dl l...
Kép nélkül
Betyárgombóc
Húsgombóc levesbe | 60 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
A burgonyát héjában főzzük, forrón lehámozzuk és azonnal áttörjük, majd a gyúródeszkán szétterítve hűlni hagyjuk. Hozzátesszük a megszitált lisztet, zsírt, és a só felét, tojást és jól összegyúrjuk. L...
Kép nélkül
Bevert tojás
Bevert/posírozott tojás | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
Elkészítését úgy időzítsük, hogy az csak közvetlenül a tálalás időpontjára készüljön el. Bő vizet forralunk a sóval és ecettel. A tojásokat egyenként ütjük bele, mindig oda, ahol a víz legjobban forr....
Borsos édesburgonyachips
Borsos édesburgonyachips
Sült édesburgonya | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra (gázsütő 2-es fokozat).
2. A megmosott és meghámozott édesburgonyát szeleteljük vékony karikára, vagy zöldséghámozóval vágjuk hosszú, vékony szalagokra.
3. Keverj...
Kép nélkül
Buggyantott tojás
Bevert/posírozott tojás | 10 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Sós, ecetes vizet forralunk szélesebb szájú lábosban, majd óvatosan egymás mellé beleütjük a tojásokat, s csendes(!) tűzön 2-3-5 percig főzzük, attól függően, hogy sárgáját lágyabbra, kocsonyásabbr...
Kép nélkül
Burgonyagombóc
Burgonyagombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
Főtt, áttört burgonyát, vajat, 2 tojássárgáját sóval elkeverünk. Hozzáadunk lisztet és végül a tojás habját. A leszűrt, forrásban levő levesbe főzzük. Lehet morzsába mártva kisütni és úgy beadni.

Kép nélkül
Burgonyagombóc
Burgonyagombóc | 60 perc | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
A burgonyát héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk és azonnal áttörjük, majd a gyúródeszkán szétterítve hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a megszitált lisztet, sót, tojást és jól összegyúrjuk. Lisztezett d...
Kép nélkül
Burgonyagombóc
Burgonyagombóc | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, még melegen áttörjük.
2. A felforrósított olajon a megtisztított, nagyon apróra vágott hagymát világosra pirítjuk. A burgonyához keverjük.
3. Hozzáad...
Kép nélkül
Cérnametélt
Cérnametélt levesbetétnek | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, kemény tésztát gyúrunk.
2. Anélkül, hogy közben liszteznénk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és késsel hajszálvékony metéltre (cérnam...
Csipetke
Csipetke
Csipetke | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, jó kemény tésztát gyúrunk.
2. Rövid ideig pihentetjük, kb. fél ceruza vastagságúra nyújtjuk, majd a tésztalevélből babszemnyi d...
Kép nélkül
Csipetke
Csipetke | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Levesbetétként csipetkét készítek 1 tojásból és 3
evőkanál lisztből.

Kép nélkül
Csipetke
Csipetke | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
A csipetkéhez lisztből, tojásból és sóból kemény tésztát gyúrunk. Meglisztezett deszkán késfoknyi vastagságúra nyújtjuk és borsó nagyságú darabokra szaggatva főzzük a levesbe.

Kép nélkül
Csipetke
Csipetke | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A hozzávalókat kevés vízzel kemény tésztává gyúrjuk, majd 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és lisztes kézzel borsónyi darabokat csipegetünk belőle.

Csirkegombóc-leves
Csirkegombóc-leves
Húsgombóc levesbe | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkét kis darabokra vágjuk. A tojásokat turmixgépben felverjük, majd a pórét beletéve pépesítjük. Ezután a vöröshagymával és a répával együtt turmixoljuk tovább. Végül a húst is beletesszük, és...
Csirkehúsos ravioli húslevesben
Csirkehúsos ravioli húslevesben
Húsos ravioli | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tésztához robotgépben összevegyítjük a lisztet, a tárkonyt és a sót. Felverünk egy tojást és egy tojássárgáját, az olajat és 2 kanálnyi vizet. A tojásos keveréket beleöntjük a robotgépbe, addig h...
Csirkeleves sajtos tésztával
Csirkeleves sajtos tésztával
Sajtos vékonymetélt | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy tálkában összevegyítjük a parmezán sajtot, a tojássárgáját és a lisztet. Teszünk hozzá szerecsendiót (1.kép), egy csipetnyi sót, és bőségesen frissen őrölt fekete borsot.
2. Hozzáadjuk a vizet...
Kép nélkül
Csurgatott tészta
Csurgatott tészta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A lisztet kidolgozzuk az egész tojással, kevés sót teszünk bele. Ha kész, a forrásban lévő levesbe csurgatjuk.

Kép nélkül
Csurgatott tészta
Csurgatott tészta, Kisült borsó | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojást a liszttel elkeverjük, megsózzuk és szűrőkanálon keresztül a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, miközben a levest kevergetjük.
2. Ugyanebből a tésztából sült borsót is készíthetünk - a f...
Kép nélkül
Csurgatott tojás
Csurgatott tojás, Bevert/posírozott tojás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A felvert tojásokat vékony sugárban a forró levesbe öntjük, és közben a levest villával kavargatjuk. A tojás a levesben foszlányokká válik.
Leginkább rántott levesekbe használjuk.
2. Változata a...
Daragaluska
Daragaluska
Daragaluska | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A tojásfehérjét verjük fel kemény habnak, tegyük bele a sárgáját, pici sót és annyi darát, hogy kemény ne legyen; mert különben a galuska nem lesz könnyű. Forró levesbe apróra szaggatva, fedővel bebor...
további találatok...