Levesbetétek

Feltételek: levesbetét

Szűrők megjelenítése ▾

116 találat

Kenyérgombócok marhahúslevesben
Kenyérgombócok marhahúslevesben
Kenyérgombóc | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Áztassuk be a (lehetőleg egynapos) kenyeret a tejbe, és hagyjuk benne, míg megpuhul. Szűrjük le és nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.
2. Süssük a hagymát 2 evőkanál vajon, míg megpuhul és ar...
Passatelli
Passatelli
Tojásos galuska, Sajtos galuska | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük egy tálba a tojásokat, a zsemlemorzsát, 15 deka parmezánt, a vajat és a lisztet.
2. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval, majd alaposan dolgozzuk össze.
3. Fóliába ...
Pulykagombócleves zöldborsóval
Pulykagombócleves zöldborsóval
Húsgombócleves, Húsgombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a quinoát szitába, és mossuk át folyó, hideg vízzel. Tegyük kisebb nyeles lábosba, öntsük fel 1,4 dl vízzel, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, forraljuk fel, és főzzük lefedve, 10-12 percig. H...
Borsos édesburgonyachips
Borsos édesburgonyachips
Sült édesburgonya | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra (gázsütő 2-es fokozat).
2. A megmosott és meghámozott édesburgonyát szeleteljük vékony karikára, vagy zöldséghámozóval vágjuk hosszú, vékony szalagokra.
3. Keverj...
Grízgaluskaleves
Grízgaluskaleves
Daragaluska | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szobahőmérsékletű vajat egy tálban habosra verjük. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
2. A tojást beleverjük egy csészébe, villával felverjük és lassan a vajhoz keverjük.
3. Ezután hozzáadjuk ...
Elzászi nudli
Elzászi nudli
Vajas nudli | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Öntsük a lisztet egy nagy tálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgáját, a sót és kanalanként annyi vizet, hogy puha, de vastag tésztát kapjunk.
2. Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál...
Májgombóc
Májgombóc
Májgombóc | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A finomra vágott hagymát zsíron kissé megpároljuk, és félretesszük. A zsemle- vagy kenyérbelet beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk, összekeverjük a megtisztított májakkal, a vöröshagymával, a fok...
Töpörtyűgombóc leves
Töpörtyűgombóc leves
Töpörtyűgombóc | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A finomra vágott töpörtyűt összegyúrjuk a tojásokkal, a zsemlemorzsával, a liszttel, sóval, a majoránnával és a petrezselyemzölddel.
2. A masszát 60 percig pihentetjük, majd vizes kézzel gombócoka...
Osztrák májgombócleves
Osztrák májgombócleves
Májgombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsömléket elfelezzük és vízbe vagy tejbe áztatjuk. Kinyomkodjuk, szitán áttörjük és a darált májhoz adjuk.
2. A vajat megolvasztjuk és a felaprított mogyoróhagymát vagy újhagymát üvegesre dinszt...
Kép nélkül
Tüdős táska
Tüdős derelye | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A főzésre előkészített tüdőt forrásban lévő sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a majoránnát és a babérlevelet.
Puhára főzzük, leszűrjük (a babérlevelet kidobjuk), ledaráljuk. A hagymát és a petrezselym...
Reszelt tészta
Reszelt tészta
Reszelt tészta | 20 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A tálba ütjük a tojásokat.
2. Apránként hozzáadjuk a liszthez a tojást. Minden adag után két kézzel alaposan eldolgozzuk. A műveletet addig ismételjük, míg kemény, morzsalékos tésztát kapunk.
3. ...
Tésztagombóc
Tésztagombóc
Lisztgombóc | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat).
2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat. A tésztát morzsalékosra gyúrjuk. Vi...
Töltött tésztabatyuk
Töltött tésztabatyuk
90 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztből, a tojásból a sóval és a vízzel kemény, sima tésztát gyúrunk, majd 20-30 percig pihentetjük.
2. Ezután a tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, egy vizespohárral kb. 8 cm átmér...
Mandulás szárnyashúsgombócok erőlevesben tálalva
Mandulás szárnyashúsgombócok erőlevesben tálalva
Húsgombóc levesbe | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Összedolgozom a hozzávalókat és 60 percre hűtőszekrénybe teszem pihenni a masszát.
2. Utána apró gombócokat formázok belőle és külön adag erőlevesben vagy csontlében puhára főzöm őket.
3. Forr...
Szalonnás gombóc
Szalonnás gombóc
Zsemlegombóc, Szalonnás gombóc | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fehér kenyeret, illetve a zsemlét kis kockákra vágjuk, tálba tesszük. A tojást felütjük, elkeverjük a tejjel, a kenyérhez adjuk, 20 percig állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük.
2. A szalon...
Olasz kenyérgombóc
Olasz kenyérgombóc
Zsemlegombóc | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az elmorzsolt, kissé száraz kenyérbelet meglocsoltam egy kevés tejjel.
2. Amíg magába szívta, addig az olajon kisütöttem a kisebb kockákra vágott bacont, majd hozzáadtam a finomra vágott hagymát ...
Eperlevél
Eperlevél
Frissen gyúrt tészta | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, kemény tésztát gyúrunk.
2. Anélkül, hogy közben liszteznénk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és derelyemetélővel 6-8 mm élű, cakkos ...
Pászkagombóc
Pászkagombóc
Pászkagombóc | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsírt a tojással kikeverjük, hozzátesszük a vizet, fűszerezzük, és belekeverünk annyi pászkadarát (tört pászkát), hogy formálható masszát kapjunk. Ezt hűtőszekrényben legkevesebb 1, de akár 7-8 ó...
Csipetke
Csipetke
Csipetke | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, jó kemény tésztát gyúrunk.
2. Rövid ideig pihentetjük, kb. fél ceruza vastagságúra nyújtjuk, majd a tésztalevélből babszemnyi d...
Zöldfűszeres cruton
Zöldfűszeres cruton
Kruton | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. A kenyérkockákat a zöldfűszerrel (petrezselyem, koriander, bazsalikom, kapor, oregánó) meghintjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a...
további találatok...