Levesbetétek
Feltételek: levesbetét


116 találat
Kenyérgombócok marhahúslevesben
Kenyérgombóc | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Áztassuk be a (lehetőleg egynapos) kenyeret a tejbe, és hagyjuk benne, míg megpuhul. Szűrjük le és nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.
2. Süssük a hagymát 2 evőkanál vajon, míg megpuhul és ar...
2. Süssük a hagymát 2 evőkanál vajon, míg megpuhul és ar...
Passatelli
Tojásos galuska, Sajtos galuska | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük egy tálba a tojásokat, a zsemlemorzsát, 15 deka parmezánt, a vajat és a lisztet.
2. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval, majd alaposan dolgozzuk össze.
3. Fóliába ...
2. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval, majd alaposan dolgozzuk össze.
3. Fóliába ...
Pulykagombócleves zöldborsóval
Húsgombócleves, Húsgombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a quinoát szitába, és mossuk át folyó, hideg vízzel. Tegyük kisebb nyeles lábosba, öntsük fel 1,4 dl vízzel, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, forraljuk fel, és főzzük lefedve, 10-12 percig. H...
Borsos édesburgonyachips
Sült édesburgonya | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra (gázsütő 2-es fokozat).
2. A megmosott és meghámozott édesburgonyát szeleteljük vékony karikára, vagy zöldséghámozóval vágjuk hosszú, vékony szalagokra.
3. Keverj...
2. A megmosott és meghámozott édesburgonyát szeleteljük vékony karikára, vagy zöldséghámozóval vágjuk hosszú, vékony szalagokra.
3. Keverj...
Grízgaluskaleves
Daragaluska | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szobahőmérsékletű vajat egy tálban habosra verjük. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
2. A tojást beleverjük egy csészébe, villával felverjük és lassan a vajhoz keverjük.
3. Ezután hozzáadjuk ...
2. A tojást beleverjük egy csészébe, villával felverjük és lassan a vajhoz keverjük.
3. Ezután hozzáadjuk ...
Elzászi nudli
Vajas nudli | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Öntsük a lisztet egy nagy tálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgáját, a sót és kanalanként annyi vizet, hogy puha, de vastag tésztát kapjunk.
2. Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál...
2. Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál...
Töpörtyűgombóc leves
Töpörtyűgombóc | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A finomra vágott töpörtyűt összegyúrjuk a tojásokkal, a zsemlemorzsával, a liszttel, sóval, a majoránnával és a petrezselyemzölddel.
2. A masszát 60 percig pihentetjük, majd vizes kézzel gombócoka...
2. A masszát 60 percig pihentetjük, majd vizes kézzel gombócoka...
Osztrák májgombócleves
Májgombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsömléket elfelezzük és vízbe vagy tejbe áztatjuk. Kinyomkodjuk, szitán áttörjük és a darált májhoz adjuk.
2. A vajat megolvasztjuk és a felaprított mogyoróhagymát vagy újhagymát üvegesre dinszt...
2. A vajat megolvasztjuk és a felaprított mogyoróhagymát vagy újhagymát üvegesre dinszt...
Tüdős táska
Tüdős derelye | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A főzésre előkészített tüdőt forrásban lévő sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a majoránnát és a babérlevelet.
Puhára főzzük, leszűrjük (a babérlevelet kidobjuk), ledaráljuk. A hagymát és a petrezselym...
Puhára főzzük, leszűrjük (a babérlevelet kidobjuk), ledaráljuk. A hagymát és a petrezselym...
Reszelt tészta
Reszelt tészta | 20 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A tálba ütjük a tojásokat.
2. Apránként hozzáadjuk a liszthez a tojást. Minden adag után két kézzel alaposan eldolgozzuk. A műveletet addig ismételjük, míg kemény, morzsalékos tésztát kapunk.
3. ...
2. Apránként hozzáadjuk a liszthez a tojást. Minden adag után két kézzel alaposan eldolgozzuk. A műveletet addig ismételjük, míg kemény, morzsalékos tésztát kapunk.
3. ...
Tésztagombóc
Lisztgombóc | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat).
2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat. A tésztát morzsalékosra gyúrjuk. Vi...
2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat. A tésztát morzsalékosra gyúrjuk. Vi...
Töltött tésztabatyuk
90 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztből, a tojásból a sóval és a vízzel kemény, sima tésztát gyúrunk, majd 20-30 percig pihentetjük.
2. Ezután a tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, egy vizespohárral kb. 8 cm átmér...
2. Ezután a tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, egy vizespohárral kb. 8 cm átmér...
Mandulás szárnyashúsgombócok erőlevesben tálalva
Húsgombóc levesbe | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Összedolgozom a hozzávalókat és 60 percre hűtőszekrénybe teszem pihenni a masszát.
2. Utána apró gombócokat formázok belőle és külön adag erőlevesben vagy csontlében puhára főzöm őket.
3. Forr...
2. Utána apró gombócokat formázok belőle és külön adag erőlevesben vagy csontlében puhára főzöm őket.
3. Forr...
Szalonnás gombóc
Zsemlegombóc, Szalonnás gombóc | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fehér kenyeret, illetve a zsemlét kis kockákra vágjuk, tálba tesszük. A tojást felütjük, elkeverjük a tejjel, a kenyérhez adjuk, 20 percig állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük.
2. A szalon...
2. A szalon...
Olasz kenyérgombóc
Zsemlegombóc | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az elmorzsolt, kissé száraz kenyérbelet meglocsoltam egy kevés tejjel.
2. Amíg magába szívta, addig az olajon kisütöttem a kisebb kockákra vágott bacont, majd hozzáadtam a finomra vágott hagymát ...
2. Amíg magába szívta, addig az olajon kisütöttem a kisebb kockákra vágott bacont, majd hozzáadtam a finomra vágott hagymát ...
Eperlevél
Frissen gyúrt tészta | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, kemény tésztát gyúrunk.
2. Anélkül, hogy közben liszteznénk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és derelyemetélővel 6-8 mm élű, cakkos ...
2. Anélkül, hogy közben liszteznénk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és derelyemetélővel 6-8 mm élű, cakkos ...
Pászkagombóc
Pászkagombóc | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsírt a tojással kikeverjük, hozzátesszük a vizet, fűszerezzük, és belekeverünk annyi pászkadarát (tört pászkát), hogy formálható masszát kapjunk. Ezt hűtőszekrényben legkevesebb 1, de akár 7-8 ó...
Zöldfűszeres cruton
Kruton | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. A kenyérkockákat a zöldfűszerrel (petrezselyem, koriander, bazsalikom, kapor, oregánó) meghintjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a...
2. A kenyérkockákat a zöldfűszerrel (petrezselyem, koriander, bazsalikom, kapor, oregánó) meghintjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a...