Levesbetétek

Feltételek: levesbetét

Szűrők megjelenítése ▾

116 találat

Kép nélkül
Csurgatott tojás
Csurgatott tojás, Bevert/posírozott tojás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A felvert tojásokat vékony sugárban a forró levesbe öntjük, és közben a levest villával kavargatjuk. A tojás a levesben foszlányokká válik.
Leginkább rántott levesekbe használjuk.
2. Változata a...
Ropogós kruton
Ropogós kruton
Kruton | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Serpenyőben középmelegre hevítjük az olajat.
2. A kenyérkockákat gyakran megforgatva pirítjuk benne 2 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Papírtörlőn leszárítjuk őket.

Reszelt tészta
Reszelt tészta
Reszelt tészta | 20 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A tálba ütjük a tojásokat.
2. Apránként hozzáadjuk a liszthez a tojást. Minden adag után két kézzel alaposan eldolgozzuk. A műveletet addig ismételjük, míg kemény, morzsalékos tésztát kapunk.
3. ...
Kruton
Kruton
Kruton | 15 perc | átlagos ár | kezdőknek
A kruton készítéséhez levágjuk a kenyérszeletek héját, majd a szeleteket 5 mm-es kockákra vágjuk. Egy vastag aljú serpenyőben, a felhevített olívaolajban, állandó kevergetés és rázogatás mellett, megp...
Kép nélkül
Csipetke
Csipetke | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Levesbetétként csipetkét készítek 1 tojásból és 3
evőkanál lisztből.

Kép nélkül
Pirított zsemlekocka
Kruton | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zsemlét vagy a kenyeret apró kockákra vágjuk, és sütőlapon vagy teflonserpenyőben szárazon rózsaszínűre pirítjuk.
2. Ha kevés olajon pirítjuk, lapáttal közben megforgatjuk.

Eperlevél
Eperlevél
Frissen gyúrt tészta | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, kemény tésztát gyúrunk.
2. Anélkül, hogy közben liszteznénk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és derelyemetélővel 6-8 mm élű, cakkos ...
Csipetke
Csipetke
Csipetke | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, jó kemény tésztát gyúrunk.
2. Rövid ideig pihentetjük, kb. fél ceruza vastagságúra nyújtjuk, majd a tésztalevélből babszemnyi d...
Daragaluska
Daragaluska
Daragaluska | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A tojásfehérjét verjük fel kemény habnak, tegyük bele a sárgáját, pici sót és annyi darát, hogy kemény ne legyen; mert különben a galuska nem lesz könnyű. Forró levesbe apróra szaggatva, fedővel bebor...
Kép nélkül
Pirított zsemlekocka
Kruton | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A zsemléket kisebb kockákra vágjuk, és serpenyőben, lassan, kevergetve aranybarnára pirítjuk. A pirítás vége felé meghintjük olajjal. A sütés végén, az olajba kevert zúzott fokhagymával is ízesíthetjü...
Kép nélkül
Csurgatott tészta
Csurgatott tészta, Kisült borsó | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojást a liszttel elkeverjük, megsózzuk és szűrőkanálon keresztül a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, miközben a levest kevergetjük.
2. Ugyanebből a tésztából sült borsót is készíthetünk - a f...
Kép nélkül
Bevert tojás
Bevert/posírozott tojás | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
Elkészítését úgy időzítsük, hogy az csak közvetlenül a tálalás időpontjára készüljön el. Bő vizet forralunk a sóval és ecettel. A tojásokat egyenként ütjük bele, mindig oda, ahol a víz legjobban forr....
Kép nélkül
Finommetélt
Cérnametélt levesbetétnek | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
Jól kidolgozott, kemény tésztát gyúrunk, kis cipót formálunk belőle, néhány percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kissé szikkadni hagyjuk. A hajszálvékonyra vágott tésztát...
Kép nélkül
Metélt tészta
Frissen gyúrt tészta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásból és a lisztből a csipet sóval (víz hozzáadása nélkül) vékonyra nyújtott tésztát készítünk. Majd vékony metéltre vágjuk.
Híg levesekbe: hús-, csont-, zöldséglevesekbe való.
2. Ugyanebbő...
Kép nélkül
Tojáskocsonya
Párolt tojás | 20 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A kissé felvert tojásokat elkeverjük a tejjel.
2. Kiolajozott hőálló csészékbe vagy kis fémformákba öntjük, és vízfürdőben kocsonyásra főzzük.
3. Ha megdermedt, kiborítjuk, és apró kockákra vág...
Kép nélkül
Csipetke
Csipetke | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A hozzávalókat kevés vízzel kemény tésztává gyúrjuk, majd 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és lisztes kézzel borsónyi darabokat csipegetünk belőle.

Kép nélkül
Buggyantott tojás
Bevert/posírozott tojás | 10 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Sós, ecetes vizet forralunk szélesebb szájú lábosban, majd óvatosan egymás mellé beleütjük a tojásokat, s csendes(!) tűzön 2-3-5 percig főzzük, attól függően, hogy sárgáját lágyabbra, kocsonyásabbr...
Kép nélkül
Cérnametélt
Cérnametélt levesbetétnek | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, kemény tésztát gyúrunk.
2. Anélkül, hogy közben liszteznénk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és késsel hajszálvékony metéltre (cérnam...
Kép nélkül
Morzsás táska
Morzsás rétes | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
Készítünk rétestésztát , ha pihent 30 percet, vékonyra kinyújtjuk. Ezalatt pirítunk morzsát sóval és a rétestésztára tesszük, hosszában kétujjnyi szélességben meglocsoljuk olvasztott zsírral és gömb...
Kép nélkül
Csurgatott tészta
Csurgatott tészta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A lisztet kidolgozzuk az egész tojással, kevés sót teszünk bele. Ha kész, a forrásban lévő levesbe csurgatjuk.

további találatok...