Levesbetétek
Feltételek: levesbetét


116 találat
Passatelli
Tojásos galuska, Sajtos galuska | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük egy tálba a tojásokat, a zsemlemorzsát, 15 deka parmezánt, a vajat és a lisztet.
2. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval, majd alaposan dolgozzuk össze.
3. Fóliába ...
2. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval, majd alaposan dolgozzuk össze.
3. Fóliába ...
Kenyérgombócok marhahúslevesben
Kenyérgombóc | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Áztassuk be a (lehetőleg egynapos) kenyeret a tejbe, és hagyjuk benne, míg megpuhul. Szűrjük le és nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.
2. Süssük a hagymát 2 evőkanál vajon, míg megpuhul és ar...
2. Süssük a hagymát 2 evőkanál vajon, míg megpuhul és ar...
Pulykagombócleves zöldborsóval
Húsgombócleves, Húsgombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a quinoát szitába, és mossuk át folyó, hideg vízzel. Tegyük kisebb nyeles lábosba, öntsük fel 1,4 dl vízzel, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, forraljuk fel, és főzzük lefedve, 10-12 percig. H...
Borsos édesburgonyachips
Sült édesburgonya | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra (gázsütő 2-es fokozat).
2. A megmosott és meghámozott édesburgonyát szeleteljük vékony karikára, vagy zöldséghámozóval vágjuk hosszú, vékony szalagokra.
3. Keverj...
2. A megmosott és meghámozott édesburgonyát szeleteljük vékony karikára, vagy zöldséghámozóval vágjuk hosszú, vékony szalagokra.
3. Keverj...
Grízgaluskaleves
Daragaluska | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szobahőmérsékletű vajat egy tálban habosra verjük. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
2. A tojást beleverjük egy csészébe, villával felverjük és lassan a vajhoz keverjük.
3. Ezután hozzáadjuk ...
2. A tojást beleverjük egy csészébe, villával felverjük és lassan a vajhoz keverjük.
3. Ezután hozzáadjuk ...
Elzászi nudli
Vajas nudli | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Öntsük a lisztet egy nagy tálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgáját, a sót és kanalanként annyi vizet, hogy puha, de vastag tésztát kapjunk.
2. Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál...
2. Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál...
Tyúkhúsleves parmezános krutonnal
Tyúkhúsleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat felverjük, tálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a reszelt parmezán sajtot és a reszelt szerecsendiót.
2. Jól összekeverjük, majd apránként belekeverjük a lisztet.
3. Csomó...
2. Jól összekeverjük, majd apránként belekeverjük a lisztet.
3. Csomó...
Húsleves szalonnás rozsgombóccal
Zsemlegombóc | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rozskenyér héját levágjuk, belét összemorzsoljuk, és tálba tesszük.
2. Felaprítjuk a húsos füstölt szalonnát, a hagymát, fokhagymát és a póré fehér részét. A tálba tesszük.
3. Felöntjük a tej...
2. Felaprítjuk a húsos füstölt szalonnát, a hagymát, fokhagymát és a póré fehér részét. A tálba tesszük.
3. Felöntjük a tej...
Mandulás szárnyashúsgombócok erőlevesben tálalva
Húsgombóc levesbe | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Összedolgozom a hozzávalókat és 60 percre hűtőszekrénybe teszem pihenni a masszát.
2. Utána apró gombócokat formázok belőle és külön adag erőlevesben vagy csontlében puhára főzöm őket.
3. Forr...
2. Utána apró gombócokat formázok belőle és külön adag erőlevesben vagy csontlében puhára főzöm őket.
3. Forr...
Töpörtyűgombóc leves
Töpörtyűgombóc | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A finomra vágott töpörtyűt összegyúrjuk a tojásokkal, a zsemlemorzsával, a liszttel, sóval, a majoránnával és a petrezselyemzölddel.
2. A masszát 60 percig pihentetjük, majd vizes kézzel gombócoka...
2. A masszát 60 percig pihentetjük, majd vizes kézzel gombócoka...
Tyúkhúsleves palacsintametélttel
Sajtos palacsinta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojást tálba ütjük és belekeverünk 3 dkg reszelt parmezán sajtot. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a tej felét, a lisztet, majd a maradék tejet is.
2. A tésztából megforró...
2. A tésztából megforró...
Farfli hússal
Tésztaköret | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először elkészítjük a farflit: A megszitált grízzel elkevert lisztből, a darából, a tojásból és a vízből nagyon kemény tésztát készítünk, és három részre osztva alaposan kigyúrjuk. Ha nem elég kemé...
Túróval töltött levesbetét
Sajttal töltött tortellini | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Összegyúrjuk a tésztát . Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.
2. A töltelékhez tálban összekeverjük a tehéntúrót, a natúr krémsajtot vagy krémtúrót, és a tojá...
2. A töltelékhez tálban összekeverjük a tehéntúrót, a natúr krémsajtot vagy krémtúrót, és a tojá...
Grízgnocchi
1. Kibélelünk egy 28 x 18 cm-es tepsit sütőpapírral. A tejet, a szerecsendió felét, a sót és a borsot közepes lábosba tesszük. Felforraljuk, majd kis lángra tesszük, és fokozatosan belekeverjük a gríz...
Anolini marhahúslevesben
Hússal töltött anolini | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A húst sóval, borssal, reszelt szerecsendióval bedörzsöljük, majd megforrósított olajon körben megpirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
2. Felöntjük 2 dl l...
2. Felöntjük 2 dl l...
Csirkeleves sajtos tésztával
Sajtos vékonymetélt | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy tálkában összevegyítjük a parmezán sajtot, a tojássárgáját és a lisztet. Teszünk hozzá szerecsendiót (1.kép), egy csipetnyi sót, és bőségesen frissen őrölt fekete borsot.
2. Hozzáadjuk a vizet...
2. Hozzáadjuk a vizet...
Tortellini marhahúslevesben
Hússal töltött tortellini | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Összegyúrjuk a tésztát . Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.
2. Serpenyőben vajat forrósítunk és beletesszük a darált sertéscombot. Körös-körül megpirítjuk, maj...
2. Serpenyőben vajat forrósítunk és beletesszük a darált sertéscombot. Körös-körül megpirítjuk, maj...
Ravioli pármai módra
Sajtos derelye | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Elkészítjük az alaptésztát . Óvatosan két vékony lapot nyújtunk belőle, nyirkos konyharuhával letakarjuk, amíg a tölteléket elkészítjük.
2. A töltelékhez nagy keverőtálban összevegyítjük a frisse...
2. A töltelékhez nagy keverőtálban összevegyítjük a frisse...
Csirkegombóc-leves
Húsgombóc levesbe | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkét kis darabokra vágjuk. A tojásokat turmixgépben felverjük, majd a pórét beletéve pépesítjük. Ezután a vöröshagymával és a répával együtt turmixoljuk tovább. Végül a húst is beletesszük, és...
Sajttal töltött tészta
Sajttal töltött tortellini | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Összegyúrjuk a tésztát . Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.
2. A fehér, puha juhsajtot villával összetörjük és tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt parmezán saj...
2. A fehér, puha juhsajtot villával összetörjük és tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt parmezán saj...