Levesbetétek

Feltételek: levesbetét

Szűrők megjelenítése ▾

111 találat

Elzászi nudli
Elzászi nudli
Vajas nudli | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Öntsük a lisztet egy nagy tálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgáját, a sót és kanalanként annyi vizet, hogy puha, de vastag tésztát kapjunk.
2. Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál...
Töpörtyűgombóc leves
Töpörtyűgombóc leves
Töpörtyűgombóc | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A finomra vágott töpörtyűt összegyúrjuk a tojásokkal, a zsemlemorzsával, a liszttel, sóval, a majoránnával és a petrezselyemzölddel.
2. A masszát 60 percig pihentetjük, majd vizes kézzel gombócoka...
Májgombóc
Májgombóc
Májgombóc | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A finomra vágott hagymát zsíron kissé megpároljuk, és félretesszük. A zsemle- vagy kenyérbelet beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk, összekeverjük a megtisztított májakkal, a vöröshagymával, a fok...
Osztrák májgombócleves
Osztrák májgombócleves
Májgombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsömléket elfelezzük és vízbe vagy tejbe áztatjuk. Kinyomkodjuk, szitán áttörjük és a darált májhoz adjuk.
2. A vajat megolvasztjuk és a felaprított mogyoróhagymát vagy újhagymát üvegesre dinszt...
Mandulás szárnyashúsgombócok erőlevesben tálalva
Mandulás szárnyashúsgombócok erőlevesben tálalva
Húsgombóc levesbe | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Összedolgozom a hozzávalókat és 60 percre hűtőszekrénybe teszem pihenni a masszát.
2. Utána apró gombócokat formázok belőle és külön adag erőlevesben vagy csontlében puhára főzöm őket.
3. Forr...
Tyúkhúsleves parmezános krutonnal
Tyúkhúsleves parmezános krutonnal
Tyúkhúsleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat felverjük, tálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a reszelt parmezán sajtot és a reszelt szerecsendiót.
2. Jól összekeverjük, majd apránként belekeverjük a lisztet.
3. Csomó...
Húsleves szalonnás rozsgombóccal
Húsleves szalonnás rozsgombóccal
Zsemlegombóc | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rozskenyér héját levágjuk, belét összemorzsoljuk, és tálba tesszük.
2. Felaprítjuk a húsos füstölt szalonnát, a hagymát, fokhagymát és a póré fehér részét. A tálba tesszük.
3. Felöntjük a tej...
Tyúkhúsleves palacsintametélttel
Tyúkhúsleves palacsintametélttel
Sajtos palacsinta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojást tálba ütjük és belekeverünk 3 dkg reszelt parmezán sajtot. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a tej felét, a lisztet, majd a maradék tejet is.
2. A tésztából megforró...
Túróval töltött levesbetét
Túróval töltött levesbetét
Sajttal töltött tortellini | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Összegyúrjuk a tésztát . Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.
2. A töltelékhez tálban összekeverjük a tehéntúrót, a natúr krémsajtot vagy krémtúrót, és a tojá...
Farfli hússal
Farfli hússal
Tésztaköret | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először elkészítjük a farflit: A megszitált grízzel elkevert lisztből, a darából, a tojásból és a vízből nagyon kemény tésztát készítünk, és három részre osztva alaposan kigyúrjuk. Ha nem elég kemé...
Anolini marhahúslevesben
Anolini marhahúslevesben
Hússal töltött anolini | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A húst sóval, borssal, reszelt szerecsendióval bedörzsöljük, majd megforrósított olajon körben megpirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
2. Felöntjük 2 dl l...
Tésztagombóc
Tésztagombóc
Lisztgombóc | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat).
2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat. A tésztát morzsalékosra gyúrjuk. Vi...
Grízgnocchi
Grízgnocchi
Grízgombóc, Sajtos gnocchi, Gnocchi búzadarából | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Kibélelünk egy 28 x 18 cm-es tepsit sütőpapírral. A tejet, a szerecsendió felét, a sót és a borsot közepes lábosba tesszük. Felforraljuk, majd kis lángra tesszük, és fokozatosan belekeverjük a gríz...
Szalonnás gombóc
Szalonnás gombóc
Zsemlegombóc, Szalonnás gombóc | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A fehér kenyeret, illetve a zsemlét kis kockákra vágjuk, tálba tesszük. A tojást felütjük, elkeverjük a tejjel, a kenyérhez adjuk, 20 percig állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük.
2. A szalon...
Csirkeleves sajtos tésztával
Csirkeleves sajtos tésztával
Sajtos vékonymetélt | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy tálkában összevegyítjük a parmezán sajtot, a tojássárgáját és a lisztet. Teszünk hozzá szerecsendiót (1.kép), egy csipetnyi sót, és bőségesen frissen őrölt fekete borsot.
2. Hozzáadjuk a vizet...
Csipetke
Csipetke
Csipetke | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, jó kemény tésztát gyúrunk.
2. Rövid ideig pihentetjük, kb. fél ceruza vastagságúra nyújtjuk, majd a tésztalevélből babszemnyi d...
Eperlevél
Eperlevél
20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, kemény tésztát gyúrunk.
2. Anélkül, hogy közben liszteznénk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és derelyemetélővel 6-8 mm élű, cakkos ...
Töltött tésztabatyuk
Töltött tésztabatyuk
90 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztből, a tojásból a sóval és a vízzel kemény, sima tésztát gyúrunk, majd 20-30 percig pihentetjük.
2. Ezután a tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, egy vizespohárral kb. 8 cm átmér...
Reszelt tészta
Reszelt tészta
Reszelt tészta | 20 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A tálba ütjük a tojásokat.
2. Apránként hozzáadjuk a liszthez a tojást. Minden adag után két kézzel alaposan eldolgozzuk. A műveletet addig ismételjük, míg kemény, morzsalékos tésztát kapunk.
3. ...
Sajttal töltött tészta
Sajttal töltött tészta
Sajttal töltött tortellini | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Összegyúrjuk a tésztát . Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.
2. A fehér, puha juhsajtot villával összetörjük és tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt parmezán saj...
további találatok...