Levesbetétek

Feltételek: levesbetét

Szűrők megjelenítése ▾

114 találat

Pulykagombócleves zöldborsóval
Pulykagombócleves zöldborsóval
Húsgombócleves, Húsgombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a quinoát szitába, és mossuk át folyó, hideg vízzel. Tegyük kisebb nyeles lábosba, öntsük fel 1,4 dl vízzel, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, forraljuk fel, és főzzük lefedve, 10-12 percig. H...
Borsos édesburgonyachips
Borsos édesburgonyachips
Sült édesburgonya | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra (gázsütő 2-es fokozat).
2. A megmosott és meghámozott édesburgonyát szeleteljük vékony karikára, vagy zöldséghámozóval vágjuk hosszú, vékony szalagokra.
3. Keverj...
Grízgaluskaleves
Grízgaluskaleves
Daragaluska | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szobahőmérsékletű vajat egy tálban habosra verjük. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
2. A tojást beleverjük egy csészébe, villával felverjük és lassan a vajhoz keverjük.
3. Ezután hozzáadjuk ...
Elzászi nudli
Elzászi nudli
Vajas nudli | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Öntsük a lisztet egy nagy tálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgáját, a sót és kanalanként annyi vizet, hogy puha, de vastag tésztát kapjunk.
2. Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál...
Töpörtyűgombóc leves
Töpörtyűgombóc leves
Töpörtyűgombóc | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A finomra vágott töpörtyűt összegyúrjuk a tojásokkal, a zsemlemorzsával, a liszttel, sóval, a majoránnával és a petrezselyemzölddel.
2. A masszát 60 percig pihentetjük, majd vizes kézzel gombócoka...
Tyúkhúsleves parmezános krutonnal
Tyúkhúsleves parmezános krutonnal
Tyúkhúsleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat felverjük, tálba tesszük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a reszelt parmezán sajtot és a reszelt szerecsendiót.
2. Jól összekeverjük, majd apránként belekeverjük a lisztet.
3. Csomó...
Húsleves szalonnás rozsgombóccal
Húsleves szalonnás rozsgombóccal
Zsemlegombóc | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rozskenyér héját levágjuk, belét összemorzsoljuk, és tálba tesszük.
2. Felaprítjuk a húsos füstölt szalonnát, a hagymát, fokhagymát és a póré fehér részét. A tálba tesszük.
3. Felöntjük a tej...
Mandulás szárnyashúsgombócok erőlevesben tálalva
Mandulás szárnyashúsgombócok erőlevesben tálalva
Húsgombóc levesbe | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Összedolgozom a hozzávalókat és 60 percre hűtőszekrénybe teszem pihenni a masszát.
2. Utána apró gombócokat formázok belőle és külön adag erőlevesben vagy csontlében puhára főzöm őket.
3. Forr...
Tyúkhúsleves palacsintametélttel
Tyúkhúsleves palacsintametélttel
Sajtos palacsinta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojást tálba ütjük és belekeverünk 3 dkg reszelt parmezán sajtot. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a tej felét, a lisztet, majd a maradék tejet is.
2. A tésztából megforró...
Grízgnocchi
Grízgnocchi
Grízgombóc, Sajtos gnocchi, Gnocchi búzadarából | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Kibélelünk egy 28 x 18 cm-es tepsit sütőpapírral. A tejet, a szerecsendió felét, a sót és a borsot közepes lábosba tesszük. Felforraljuk, majd kis lángra tesszük, és fokozatosan belekeverjük a gríz...
Túróval töltött levesbetét
Túróval töltött levesbetét
Sajttal töltött tortellini | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Összegyúrjuk a tésztát . Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.
2. A töltelékhez tálban összekeverjük a tehéntúrót, a natúr krémsajtot vagy krémtúrót, és a tojá...
Anolini marhahúslevesben
Anolini marhahúslevesben
Hússal töltött anolini | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A húst sóval, borssal, reszelt szerecsendióval bedörzsöljük, majd megforrósított olajon körben megpirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
2. Felöntjük 2 dl l...
Májgombóc
Májgombóc
Májgombóc | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A finomra vágott hagymát zsíron kissé megpároljuk, és félretesszük. A zsemle- vagy kenyérbelet beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk, összekeverjük a megtisztított májakkal, a vöröshagymával, a fok...
Farfli hússal
Farfli hússal
Tésztaköret | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először elkészítjük a farflit: A megszitált grízzel elkevert lisztből, a darából, a tojásból és a vízből nagyon kemény tésztát készítünk, és három részre osztva alaposan kigyúrjuk. Ha nem elég kemé...
Csirkeleves sajtos tésztával
Csirkeleves sajtos tésztával
Sajtos vékonymetélt | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy tálkában összevegyítjük a parmezán sajtot, a tojássárgáját és a lisztet. Teszünk hozzá szerecsendiót (1.kép), egy csipetnyi sót, és bőségesen frissen őrölt fekete borsot.
2. Hozzáadjuk a vizet...
Sajttal töltött tészta
Sajttal töltött tészta
Sajttal töltött tortellini | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Összegyúrjuk a tésztát . Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.
2. A fehér, puha juhsajtot villával összetörjük és tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt parmezán saj...
Csirkehúsos ravioli húslevesben
Csirkehúsos ravioli húslevesben
Húsos ravioli | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tésztához robotgépben összevegyítjük a lisztet, a tárkonyt és a sót. Felverünk egy tojást és egy tojássárgáját, az olajat és 2 kanálnyi vizet. A tojásos keveréket beleöntjük a robotgépbe, addig h...
Tortellini marhahúslevesben
Tortellini marhahúslevesben
Hússal töltött tortellini | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Összegyúrjuk a tésztát . Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.
2. Serpenyőben vajat forrósítunk és beletesszük a darált sertéscombot. Körös-körül megpirítjuk, maj...
Ravioli pármai módra
Ravioli pármai módra
Sajtos derelye | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Elkészítjük az alaptésztát . Óvatosan két vékony lapot nyújtunk belőle, nyirkos konyharuhával letakarjuk, amíg a tölteléket elkészítjük.
2. A töltelékhez nagy keverőtálban összevegyítjük a frisse...
Töltött tésztabatyuk
Töltött tésztabatyuk
90 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztből, a tojásból a sóval és a vízzel kemény, sima tésztát gyúrunk, majd 20-30 percig pihentetjük.
2. Ezután a tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, egy vizespohárral kb. 8 cm átmér...
további találatok...