Kóstoló a múltból – mai ínyenceknek

Kóstoló a múltból – mai ínyenceknek
Körner András rendhagyó szakácskönyve az Egyesült Államokban látott először napvilágot, nemrég pedig a szép és színvonalas kiadványaival az idén Az Év Kiadója címet is elnyert Vince kiadó jóvoltából magyarul is megjelent.

A cikk forrása

Világgazdaság online

A kötetben valóban találhatók kitűnő – ráadásul ma is elkészíthető – receptek, ugyanakkor a címnek megfelelően nemcsak receptgyűjteményt kapunk, hanem időutazást is tehetünk.

Körner András dédanyja, Berger Teréz – azaz Riza néni – Mosonban élt a 19. század végén, a 20. század elején. Megmaradt a kézírásos receptkönyve, ebből válogatott dédunokája, s emellett megismerkedhetünk azzal is, miként élt Riza néni és családja akkoriban.

Természetesen a hétköznapok bemutatásánál is kiemelt hangsúlyt kapnak az ételek, étkezési szokások, ünnepek, s Körner András az izgalmas történetek, a jobbnál jobb receptek mellett az ételek történetét is leírja.

A finom rajzokat maga Körner András készítette, aki képzőművésznek készült, majd építészmérnök lett. Az 1967 óta az Egyesült Államokban elő szerző dédanyja receptjeit nagy műgonddal egészítette ki kultúrtörténeti csemegét kínáló, rendkívül szép kötetté.

2005. december

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Kóstoló a múltból – mai ínyenceknek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
hírlevél