Köretek

Feltételek: köret

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
köretfajták
népek köretei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1234 találat

Sajtbundában sült burgonya
Sajtbundában sült burgonya
Sajtbundában sült burgonya | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát héjában, sós vízben 10 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és kockára vágjuk.
2. Lábosba tesszük a tejszínt, felforraljuk és belereszeljük a sajtot. Sóv...
Rakott zöldség
Rakott zöldség
Sült vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megmossuk, megtisztítjuk és felkarikázzuk a burgonyát, a padlizsánt, a cukkinit, a vöröshagymát és a paprikát.
2. A zöldségeket az össze hozzávalóval együtt egy mély tepsiben összekeverjük.
3. Ke...
Pepperonata
Pepperonata
Olasz lecsó | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megforrósított olajon pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát.
2. Adjuk hozzá a megtisztított, csíkokra vágott paprikákat. Kevergetve pirítsuk 5 percig.
3. Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot ...
Lencsés bulgur
Lencsés bulgur
Zöldséges bulgur | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg és hagyjuk pár óráig vízben állni a lencsét, hogy megduzzadjon.
2. Majd tegyük egy fazékba és másfélszeres mennyiségű sós vízben főzzük meg: ügyelve, hogy a forrástól számítva egyre cse...
Édes-savanyú cukkini
Édes-savanyú cukkini
Sült cukkini | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy kicsi serpenyőben gyenge tűzön olvasszuk össze a cukrot és az ecetet, és tartsuk melegen.
2. Mossuk meg a cukkinit és vágjuk fel fél cm vastag karikákra.
3. Süssük meg nagy lángon a felforrós...
Tormás zsemle
Tormás zsemle
Tormás zsemle | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy fazékban a felkockázott zsömléket összekeverjük a sáfránnyal, felöntjük a forró húslevessel , ízesítjük sóval, cukorral, borssal és szerecsendióval, majd hozzákeverjük a tejszínt és a vajat.
...
Articsóka konstantinápolyi módra
Articsóka konstantinápolyi módra
Párolt vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsóka felső kétharmadát és a szárát levágjuk. A kemény külső leveleket eltávolítjuk, és a szálait kihúzogatjuk.
2. Üvegtálba tesszük, 2 evőkanál citromlével megöntözzük, és vízzel leöntjük...
Cukkinis-sajtos rétes
Cukkinis-sajtos rétes
Zöldséges rétes | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott, lereszelt cukkinit és az apróra vágott hagymát addig pároljuk, míg teljesen elfő a levük.
2. Hozzáadjuk a villával szétnyomott feta sajtot, a lereszelt juhsajtot, az előre felvert toj...
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Fűszeres rizs | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
2. Egy serpenyőben közepes hőfokon az olajat felmelegítjük, a fokhagymát, zsályalevelet aranyszínűre pirítjuk, majd belekever...
Szezámmagos spárga grillezve
Szezámmagos spárga grillezve
Grillezett sárga | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra.
2. Pattintsuk le és dobjuk el a nem túl vékony szálú spárgaszálak fás alsó részét. Fogpiszkálóval vagy bambusznyárssal fűzzünk ö...
Lágyra párolt póréhagyma
Lágyra párolt póréhagyma
Párolt póréhagyma | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a póréhagyma sötétzöld részét. Vágjuk le a gyökér felőli részét is, majd hosszában hasítsuk ketté. Szedjük le a külső leveleket, majd hideg vízben alaposan mossuk meg, hogy a rátapadt föl...
Tárkonyos-olívaolajos gombafejek
Tárkonyos-olívaolajos gombafejek
Gomba fűszeres olajban | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A közepes nagyságú, hibátlan, szép fehér és kemény gombafejeket gondosan megmossuk. Kendővel leitatjuk, és mély tálba tesszük.
2. Leöntjük az ecettel, és a tárkony kivételével beletesszük az ízesí...
Gyömbéres-mazsolás sárgarépa
Gyömbéres-mazsolás sárgarépa
Párolt sárgarépa | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hámozzuk meg a sárgarépát és a gyömbért.
2. Robotgépben aprítsuk fel (ne reszeljük) őket, hogy állaguk morzsaszerű legyen.
3. A répás keveréket a vajjal és a mazsolával együtt lassú tűzön, lefed...
Édes-savanyú füge
Édes-savanyú füge
Édes-savanyú füge | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ecetet serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a gyömbért, a szegfűborsot, a fekete borsot, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat, a mézet és a cukrot. Lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor felol...
Édeskömény naranccsal
Édeskömény naranccsal
Párolt édeskömény | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg az édesköményt. Távolítsuk el a felső ágacskákat és az alsó kemény részt; néhány levélkét azért tegyünk félre.Daraboljuk fel.
2. Vágjuk félbe a narancsokat. Vágjunk le két vékony szelet...
Padlizsánkrokett
Padlizsánkrokett
Padlizsánkrokett | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A padlizsánt mossuk meg és vágjuk félbe, majd tegyük egy edénybe annyi vízzel, amennyi ellepi.
2. Forraljuk fel, főzzük, kb. 45 percig, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
3. Készítsük elő a zsem...
Török bulgursaláta
Török bulgursaláta
Bulgursaláta | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A durvára őrölt bulgurt a forrásban lévő vízzel apránként összekeverjük, és 20 percig főzzük.
2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, a paprikát és peperonit megmos...
Sárgarépás rizs dióval
Sárgarépás rizs dióval
Zöldséges rizs | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük fel főni a rizst, eközben tisztítsuk meg a sárgarépát és szeleteljük fel apró csíkokra.
2. Az így előkészített répát nagy lángon futtassuk meg az olajon, majd takarjuk le egy fedővel, és ki...
Édes ecetben pácolt sárgarépa
Édes ecetben pácolt sárgarépa
Pácolt sárgarépa | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Szeleteljük fel a répát vékony karikákra. Hogy a karikák még szebbek legyenek, vágjuk kicsit átlósan.
2. Törjük össze a fokhagymát.
3. Készítsük el a szószt egy befőttesüvegben, összekeverve az ...
Citromos sült krumpli
Citromos sült krumpli
Citromos sült burgonya | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.
2. A tejszínben az egyik citrom levét és kevés lereszelt héját, valamint a fűszereket ízlés s...
további találatok...