Köretek

Feltételek: köret

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
köretfajták
népek köretei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1213 találat

Articsóka konstantinápolyi módra
Articsóka konstantinápolyi módra
Párolt vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsóka felső kétharmadát és a szárát levágjuk. A kemény külső leveleket eltávolítjuk, és a szálait kihúzogatjuk.
2. Üvegtálba tesszük, 2 evőkanál citromlével megöntözzük, és vízzel leöntjük...
Cukkinifasírt
Cukkinifasírt
Zöldségfasírt | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, felaprítjuk, és forró, sós vízben 8 percig főzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük.
2. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, serpenyőben felforrósított olívaolajo...
Polenta alaprecept
Polenta alaprecept
Egyszerű polenta, puliszka | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sós vizet egy csipetnyi kukoricadarával felforralunk - ezzel megelőzzük a dara becsomósodását.
2. A többi kukoricadarát lassan, folyamatos kevergetés közben beleöntjük a vízbe. Minél sűrűbb a po...
Burgonyapüré kelbimbóval és sárgarépával
Burgonyapüré kelbimbóval és sárgarépával
Párolt vegyes zöldség | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kelbimbót megtisztítjuk, félbevágjuk, a sárgarépát megpucoljuk, harmadoljuk.
2. A fele vajat felforrósítjuk, és a zöldségeket 10 percig pároljuk benne, majd leöntjük annyi hideg vízzel, hogy ell...
Paraj mazsolával és fenyőmaggal
Paraj mazsolával és fenyőmaggal
Fenyőmagos spenót | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A parajt kiválogatjuk, megtisztítjuk. Alaposan megmossuk, majd forrásban lévő sós vízben 10 percig pároljuk. Szitán lecsöpögtetjük és kinyomkodjuk.
2. A mazsolát 30 percre langyos vízbe áztatjuk, ...
Török bulgursaláta
Török bulgursaláta
Bulgursaláta | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A durvára őrölt bulgurt a forrásban lévő vízzel apránként összekeverjük, és 20 percig főzzük.
2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, a paprikát és peperonit megmos...
Zöldséges egytálétel
Zöldséges egytálétel
Ratatouille | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt megmossuk, felaprítjuk, megsózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük, szárazra töröljük.
2. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, a többit darabokra vágjuk.
3. A paprikát m...
Serpenyős burgonya
Serpenyős burgonya
Kevés zsiradékban sült burgonya | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A keményre fövő fajtájú krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, ha kicsit kihűlt, meghámozzuk, és nem túl vékony szeletekre vágjuk.
2. A burgonyaszeleteket a forró olajon, gyakran forgatva, kb. 20 ...
Káposzta krumplipürében
Káposzta krumplipürében
Burgonyapüré | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A káposztát megtisztítjuk, és vékony csíkokra felvágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük.
2. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomón áttörjük vagy vil...
Savanyú káposzta, párolva
Savanyú káposzta, párolva
Párolt savanyúkáposzta | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát és az almát meghámozzuk. A hagymát felvágjuk, az alma magházát kivágjuk, húsát apró kockákra vágjuk. a zsíron mindkettőt aranysárgára pirítjuk.
2. A savanyú káposztát beletesszük, és fol...
Lipcsei zöldséges vegyestál
Lipcsei zöldséges vegyestál
Párolt vegyes zöldség | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kucsmagombát 30 percre beáztatjuk a langyos tej és egy kis víz keverékébe, majd többször leöblítjük, kinyomkodjuk.
2. Kevés vajjal dúsított húsalaplében 10 percig főzzük.
3. A zöldségeket meg...
Krakkói kása
Krakkói kása
Hajdinakása, Árpagyöngykása | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hajdinát megmossuk, serpenyőben folyamatos kevergetés közben kiszárítjuk, majd kissé megbarnítjuk.
2. Hozzáadjuk a sót, a vaj felét és a húsalaplé nagy részét. Összekeverjük, lefedjük, és kis ...
Burgonya Maxim módra
Burgonya Maxim módra
Vajas sült burgonya | 30 perc | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 240 °C-ra (gáz 8. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, és éles késsel vagy gyaluval 2 mm vastag szeletekre vágjuk, majd megsózzuk.
2. A vaj felét megmelegítve a tepsire öntjü...
Görög sült zöldségek
Görög sült zöldségek
Sült vegyes zöldség | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A padlizsánt és cukkinit megmossuk, felaprítjuk, sóval megszórjuk, és külön-külön 30 percre vízbe áztatjuk. Lemossuk, kinyomkodjuk.
2. Kevés olívaolajat egy serpenyőben felforrósítunk, a padlizsán...
Hajdinakása gombával és hagymával
Hajdinakása gombával és hagymával
Hajdinakása | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hajdinát és a tojást összekeverjük, serpenyőben folyamatos kevergetés közben világosbarnára pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a sót, a vaj egyharmadát és a vizet. Elkeverjük, lefedjük, és kis lángon 20 pe...
Német galuska
Német galuska
Spaetzle/német galuska | 50 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A lisztet edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a sót, és 2-3 evőkanál vizet öntünk bele.
2. A hozzávalókat jól elkeverjük, és apránként még kb. 1,5 dl vizet belekeverünk. Majd a tésztát...
Burgonya Delmonico módra
Burgonya Delmonico módra
Tejes sült burgonya | 60 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a tejjel leöntve megsózzuk, megborsozzuk.
2. A tűzön felforraljuk, majd egy tűzálló tálba áttöltj...
Krumplilepény
Krumplilepény
Burgonyás lepény | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit (keményre fövő fajtát keressünk) meghámozzuk, szita fölött lereszeljük, hogy a leve kicsöpöghessen.
2. Előbb a megtisztított, majd lereszelt hagymát, aztán a tojást keverjük bele. Sóval...
Orosz burgonyasaláta
Orosz burgonyasaláta
Majonézes burgonyasaláta, Zöldfűszeres burgonyasaláta | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
2. A hagymával, az összevágott kaporral, a kockára vágott uborkával és tormával óvatosan összevegyítjük.
3...
Szalvétagombóc
Szalvétagombóc
Zsemlegombóc | 75 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A zsemlét felkockázzuk, a tejet és a tojást összekeverjük, ráöntjük a zsemlekockákra.
2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, és a zsírján a hagymát megp...
további találatok...