Köretek

Feltételek: köret

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
köretfajták
népek köretei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1218 találat

Lágyra párolt póréhagyma
Lágyra párolt póréhagyma
Párolt póréhagyma | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a póréhagyma sötétzöld részét. Vágjuk le a gyökér felőli részét is, majd hosszában hasítsuk ketté. Szedjük le a külső leveleket, majd hideg vízben alaposan mossuk meg, hogy a rátapadt föl...
Szezámmagos spárga grillezve
Szezámmagos spárga grillezve
Grillezett sárga | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra.
2. Pattintsuk le és dobjuk el a nem túl vékony szálú spárgaszálak fás alsó részét. Fogpiszkálóval vagy bambusznyárssal fűzzünk ö...
Édes-savanyú füge
Édes-savanyú füge
Édes-savanyú füge | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ecetet serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a gyömbért, a szegfűborsot, a fekete borsot, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat, a mézet és a cukrot. Lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor felol...
Sárgarépás rizs dióval
Sárgarépás rizs dióval
Zöldséges rizs | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük fel főni a rizst, eközben tisztítsuk meg a sárgarépát és szeleteljük fel apró csíkokra.
2. Az így előkészített répát nagy lángon futtassuk meg az olajon, majd takarjuk le egy fedővel, és ki...
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Fűszeres rizs | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
2. Egy serpenyőben közepes hőfokon az olajat felmelegítjük, a fokhagymát, zsályalevelet aranyszínűre pirítjuk, majd belekever...
Zöldséges kuszkusz
Zöldséges kuszkusz
Zöldséges kuszkusz | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sárgarépát és a cukkinit vágjuk hosszúkás csíkokra, a hagymát pedig vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát egy lábosba, öntsünk hozzá olajat és nagy lángon, hirtelen pirítsuk meg.
3. Adjuk hoz...
Articsóka konstantinápolyi módra
Articsóka konstantinápolyi módra
Párolt vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsóka felső kétharmadát és a szárát levágjuk. A kemény külső leveleket eltávolítjuk, és a szálait kihúzogatjuk.
2. Üvegtálba tesszük, 2 evőkanál citromlével megöntözzük, és vízzel leöntjük...
Paraj mazsolával és fenyőmaggal
Paraj mazsolával és fenyőmaggal
Fenyőmagos spenót | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A parajt kiválogatjuk, megtisztítjuk. Alaposan megmossuk, majd forrásban lévő sós vízben 10 percig pároljuk. Szitán lecsöpögtetjük és kinyomkodjuk.
2. A mazsolát 30 percre langyos vízbe áztatjuk, ...
Hagymával rakott burgonya
Hagymával rakott burgonya
Sajtos rakott burgonya, Zöldséges rakott burgonya | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát héjában, sós vízben 10 percig főzzük. Közben a pórét felkarikázzuk, a sajtokat lereszeljük és összekeverjük.
2. A burgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Egy réteg burgonyát ki...
Burgonyapüré kelbimbóval és sárgarépával
Burgonyapüré kelbimbóval és sárgarépával
Párolt vegyes zöldség | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kelbimbót megtisztítjuk, félbevágjuk, a sárgarépát megpucoljuk, harmadoljuk.
2. A fele vajat felforrósítjuk, és a zöldségeket 10 percig pároljuk benne, majd leöntjük annyi hideg vízzel, hogy ell...
Török bulgursaláta
Török bulgursaláta
Bulgursaláta | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A durvára őrölt bulgurt a forrásban lévő vízzel apránként összekeverjük, és 20 percig főzzük.
2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, a paprikát és peperonit megmos...
Káposzta krumplipürében
Káposzta krumplipürében
Burgonyapüré | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A káposztát megtisztítjuk, és vékony csíkokra felvágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük.
2. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomón áttörjük vagy vil...
Burgonya Delmonico módra
Burgonya Delmonico módra
Tejes sült burgonya | 60 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a tejjel leöntve megsózzuk, megborsozzuk.
2. A tűzön felforraljuk, majd egy tűzálló tálba áttöltj...
Burgonya Maxim módra
Burgonya Maxim módra
Vajas sült burgonya | 30 perc | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 240 °C-ra (gáz 8. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, és éles késsel vagy gyaluval 2 mm vastag szeletekre vágjuk, majd megsózzuk.
2. A vaj felét megmelegítve a tepsire öntjü...
Krumplirolád spenóttal
Krumplirolád spenóttal
Spenótos burgonyatekercs | 110 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A burgonyát forró, sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. Tálba szedjük és villával összetörjük.
2. A megmosott és lecsöpögtetett spenótot forró, sós vízben 4-5...
Krumplilepény
Krumplilepény
Burgonyás lepény | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit (keményre fövő fajtát keressünk) meghámozzuk, szita fölött lereszeljük, hogy a leve kicsöpöghessen.
2. Előbb a megtisztított, majd lereszelt hagymát, aztán a tojást keverjük bele. Sóval...
Serpenyős burgonya
Serpenyős burgonya
Kevés zsiradékban sült burgonya | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A keményre fövő fajtájú krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, ha kicsit kihűlt, meghámozzuk, és nem túl vékony szeletekre vágjuk.
2. A burgonyaszeleteket a forró olajon, gyakran forgatva, kb. 20 ...
Lipcsei zöldséges vegyestál
Lipcsei zöldséges vegyestál
Párolt vegyes zöldség | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kucsmagombát 30 percre beáztatjuk a langyos tej és egy kis víz keverékébe, majd többször leöblítjük, kinyomkodjuk.
2. Kevés vajjal dúsított húsalaplében 10 percig főzzük.
3. A zöldségeket meg...
Krakkói kása
Krakkói kása
Hajdinakása, Árpagyöngykása | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hajdinát megmossuk, serpenyőben folyamatos kevergetés közben kiszárítjuk, majd kissé megbarnítjuk.
2. Hozzáadjuk a sót, a vaj felét és a húsalaplé nagy részét. Összekeverjük, lefedjük, és kis ...
Édeskömény naranccsal
Édeskömény naranccsal
Párolt édeskömény | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg az édesköményt. Távolítsuk el a felső ágacskákat és az alsó kemény részt; néhány levélkét azért tegyünk félre.Daraboljuk fel.
2. Vágjuk félbe a narancsokat. Vágjunk le két vékony szelet...
további találatok...