Köretek

Feltételek: köret

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
köretfajták
népek köretei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1217 találat

Zöldséges kuszkusz
Zöldséges kuszkusz
Zöldséges kuszkusz | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sárgarépát és a cukkinit vágjuk hosszúkás csíkokra, a hagymát pedig vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát egy lábosba, öntsünk hozzá olajat és nagy lángon, hirtelen pirítsuk meg.
3. Adjuk hoz...
Sárgarépás rizs dióval
Sárgarépás rizs dióval
Zöldséges rizs | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük fel főni a rizst, eközben tisztítsuk meg a sárgarépát és szeleteljük fel apró csíkokra.
2. Az így előkészített répát nagy lángon futtassuk meg az olajon, majd takarjuk le egy fedővel, és ki...
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Fűszeres rizs | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
2. Egy serpenyőben közepes hőfokon az olajat felmelegítjük, a fokhagymát, zsályalevelet aranyszínűre pirítjuk, majd belekever...
Articsóka konstantinápolyi módra
Articsóka konstantinápolyi módra
Párolt vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsóka felső kétharmadát és a szárát levágjuk. A kemény külső leveleket eltávolítjuk, és a szálait kihúzogatjuk.
2. Üvegtálba tesszük, 2 evőkanál citromlével megöntözzük, és vízzel leöntjük...
Hagymával rakott burgonya
Hagymával rakott burgonya
Sajtos rakott burgonya, Zöldséges rakott burgonya | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát héjában, sós vízben 10 percig főzzük. Közben a pórét felkarikázzuk, a sajtokat lereszeljük és összekeverjük.
2. A burgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Egy réteg burgonyát ki...
Burgonyapüré kelbimbóval és sárgarépával
Burgonyapüré kelbimbóval és sárgarépával
Párolt vegyes zöldség | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kelbimbót megtisztítjuk, félbevágjuk, a sárgarépát megpucoljuk, harmadoljuk.
2. A fele vajat felforrósítjuk, és a zöldségeket 10 percig pároljuk benne, majd leöntjük annyi hideg vízzel, hogy ell...
Polenta alaprecept
Polenta alaprecept
Egyszerű polenta, puliszka | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sós vizet egy csipetnyi kukoricadarával felforralunk - ezzel megelőzzük a dara becsomósodását.
2. A többi kukoricadarát lassan, folyamatos kevergetés közben beleöntjük a vízbe. Minél sűrűbb a po...
Paraj mazsolával és fenyőmaggal
Paraj mazsolával és fenyőmaggal
Fenyőmagos spenót | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A parajt kiválogatjuk, megtisztítjuk. Alaposan megmossuk, majd forrásban lévő sós vízben 10 percig pároljuk. Szitán lecsöpögtetjük és kinyomkodjuk.
2. A mazsolát 30 percre langyos vízbe áztatjuk, ...
Káposzta krumplipürében
Káposzta krumplipürében
Burgonyapüré | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A káposztát megtisztítjuk, és vékony csíkokra felvágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük.
2. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomón áttörjük vagy vil...
Török bulgursaláta
Török bulgursaláta
Bulgursaláta | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A durvára őrölt bulgurt a forrásban lévő vízzel apránként összekeverjük, és 20 percig főzzük.
2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, a paprikát és peperonit megmos...
Krumplirolád spenóttal
Krumplirolád spenóttal
Spenótos burgonyatekercs | 110 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A burgonyát forró, sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. Tálba szedjük és villával összetörjük.
2. A megmosott és lecsöpögtetett spenótot forró, sós vízben 4-5...
Savanyú káposzta, párolva
Savanyú káposzta, párolva
Párolt savanyúkáposzta | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát és az almát meghámozzuk. A hagymát felvágjuk, az alma magházát kivágjuk, húsát apró kockákra vágjuk. a zsíron mindkettőt aranysárgára pirítjuk.
2. A savanyú káposztát beletesszük, és fol...
Lipcsei zöldséges vegyestál
Lipcsei zöldséges vegyestál
Párolt vegyes zöldség | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kucsmagombát 30 percre beáztatjuk a langyos tej és egy kis víz keverékébe, majd többször leöblítjük, kinyomkodjuk.
2. Kevés vajjal dúsított húsalaplében 10 percig főzzük.
3. A zöldségeket meg...
Krakkói kása
Krakkói kása
Hajdinakása, Árpagyöngykása | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hajdinát megmossuk, serpenyőben folyamatos kevergetés közben kiszárítjuk, majd kissé megbarnítjuk.
2. Hozzáadjuk a sót, a vaj felét és a húsalaplé nagy részét. Összekeverjük, lefedjük, és kis ...
Burgonya Maxim módra
Burgonya Maxim módra
Vajas sült burgonya | 30 perc | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 240 °C-ra (gáz 8. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, és éles késsel vagy gyaluval 2 mm vastag szeletekre vágjuk, majd megsózzuk.
2. A vaj felét megmelegítve a tepsire öntjü...
Burgonya Delmonico módra
Burgonya Delmonico módra
Tejes sült burgonya | 60 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a tejjel leöntve megsózzuk, megborsozzuk.
2. A tűzön felforraljuk, majd egy tűzálló tálba áttöltj...
Krumplilepény
Krumplilepény
Burgonyás lepény | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit (keményre fövő fajtát keressünk) meghámozzuk, szita fölött lereszeljük, hogy a leve kicsöpöghessen.
2. Előbb a megtisztított, majd lereszelt hagymát, aztán a tojást keverjük bele. Sóval...
Serpenyős burgonya
Serpenyős burgonya
Kevés zsiradékban sült burgonya | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A keményre fövő fajtájú krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, ha kicsit kihűlt, meghámozzuk, és nem túl vékony szeletekre vágjuk.
2. A burgonyaszeleteket a forró olajon, gyakran forgatva, kb. 20 ...
Zöldséges egytálétel
Zöldséges egytálétel
Ratatouille | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt megmossuk, felaprítjuk, megsózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük, szárazra töröljük.
2. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, a többit darabokra vágjuk.
3. A paprikát m...
Hajdinakása gombával és hagymával
Hajdinakása gombával és hagymával
Hajdinakása | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hajdinát és a tojást összekeverjük, serpenyőben folyamatos kevergetés közben világosbarnára pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a sót, a vaj egyharmadát és a vizet. Elkeverjük, lefedjük, és kis lángon 20 pe...
további találatok...