Köretek

Feltételek: köret

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
köretfajták
népek köretei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1229 találat

Cukkinis-sajtos rétes
Cukkinis-sajtos rétes
Zöldséges rétes | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott, lereszelt cukkinit és az apróra vágott hagymát addig pároljuk, míg teljesen elfő a levük.
2. Hozzáadjuk a villával szétnyomott feta sajtot, a lereszelt juhsajtot, az előre felvert toj...
Tormás zsemle
Tormás zsemle
Tormás zsemle | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy fazékban a felkockázott zsömléket összekeverjük a sáfránnyal, felöntjük a forró húslevessel , ízesítjük sóval, cukorral, borssal és szerecsendióval, majd hozzákeverjük a tejszínt és a vajat.
...
Kapros uborkaszósz
Kapros uborkaszósz
Uborkamártás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az uborkát meghámozzuk, lereszeljük és besózva 20 percig állni hagyjuk.
2. A vajból és a lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk, felöntjük kellő mennyiségű, nem túl híg levessel , hozzáad...
Citromos sült krumpli
Citromos sült krumpli
Citromos sült burgonya | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.
2. A tejszínben az egyik citrom levét és kevés lereszelt héját, valamint a fűszereket ízlés s...
Zöld tésztasaláta
Zöld tésztasaláta
Zöldséges tésztasaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csomagoláson található útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük a tésztát.
2. A cukorborsót megmossuk, a végeit levágjuk, és a borsóhüvelyeket forrásban lévő vízben leöblítjük, majd lecsepegtetj...
Tárkonyos-olívaolajos gombafejek
Tárkonyos-olívaolajos gombafejek
Gomba fűszeres olajban | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A közepes nagyságú, hibátlan, szép fehér és kemény gombafejeket gondosan megmossuk. Kendővel leitatjuk, és mély tálba tesszük.
2. Leöntjük az ecettel, és a tárkony kivételével beletesszük az ízesí...
Articsóka konstantinápolyi módra
Articsóka konstantinápolyi módra
Párolt vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsóka felső kétharmadát és a szárát levágjuk. A kemény külső leveleket eltávolítjuk, és a szálait kihúzogatjuk.
2. Üvegtálba tesszük, 2 evőkanál citromlével megöntözzük, és vízzel leöntjük...
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Barna rizs zsályával és szójaszósszal
Fűszeres rizs | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
2. Egy serpenyőben közepes hőfokon az olajat felmelegítjük, a fokhagymát, zsályalevelet aranyszínűre pirítjuk, majd belekever...
Édes-savanyú füge
Édes-savanyú füge
Édes-savanyú füge | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ecetet serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a gyömbért, a szegfűborsot, a fekete borsot, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat, a mézet és a cukrot. Lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor felol...
Lágyra párolt póréhagyma
Lágyra párolt póréhagyma
Párolt póréhagyma | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a póréhagyma sötétzöld részét. Vágjuk le a gyökér felőli részét is, majd hosszában hasítsuk ketté. Szedjük le a külső leveleket, majd hideg vízben alaposan mossuk meg, hogy a rátapadt föl...
Szezámmagos spárga grillezve
Szezámmagos spárga grillezve
Grillezett sárga | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra.
2. Pattintsuk le és dobjuk el a nem túl vékony szálú spárgaszálak fás alsó részét. Fogpiszkálóval vagy bambusznyárssal fűzzünk ö...
Török bulgursaláta
Török bulgursaláta
Bulgursaláta | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A durvára őrölt bulgurt a forrásban lévő vízzel apránként összekeverjük, és 20 percig főzzük.
2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, a paprikát és peperonit megmos...
Paraj mazsolával és fenyőmaggal
Paraj mazsolával és fenyőmaggal
Fenyőmagos spenót | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A parajt kiválogatjuk, megtisztítjuk. Alaposan megmossuk, majd forrásban lévő sós vízben 10 percig pároljuk. Szitán lecsöpögtetjük és kinyomkodjuk.
2. A mazsolát 30 percre langyos vízbe áztatjuk, ...
Fűszeres rizs paradicsommal
Fűszeres rizs paradicsommal
Zöldséges rizs | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábasban. Pároljuk benne puhára a vöröshagymát, a paprikát és chilit.
2. Adjuk hozzá a kétféle rizst, keverjük össze alaposan, és kevergetve pirítsuk 3-4 perc...
Sárgarépás rizs dióval
Sárgarépás rizs dióval
Zöldséges rizs | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük fel főni a rizst, eközben tisztítsuk meg a sárgarépát és szeleteljük fel apró csíkokra.
2. Az így előkészített répát nagy lángon futtassuk meg az olajon, majd takarjuk le egy fedővel, és ki...
Saláta grillezett burgonyából
Saláta grillezett burgonyából
Majonézes burgonyasaláta, Meleg burgonyasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Félig főzzük meg a burgonyát forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt, majd csöpögtessük le. Vágjuk 2,5 cm-es kockákra a burgonyát, és tegyük egy tálba.
2. Keverjük össze az olajat és a fokhagymá...
Káposzta krumplipürében
Káposzta krumplipürében
Burgonyapüré | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A káposztát megtisztítjuk, és vékony csíkokra felvágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük.
2. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomón áttörjük vagy vil...
Gyömbéres-mazsolás sárgarépa
Gyömbéres-mazsolás sárgarépa
Párolt sárgarépa | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hámozzuk meg a sárgarépát és a gyömbért.
2. Robotgépben aprítsuk fel (ne reszeljük) őket, hogy állaguk morzsaszerű legyen.
3. A répás keveréket a vajjal és a mazsolával együtt lassú tűzön, lefed...
Hagymával rakott burgonya
Hagymával rakott burgonya
Sajtos rakott burgonya, Zöldséges rakott burgonya | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát héjában, sós vízben 10 percig főzzük. Közben a pórét felkarikázzuk, a sajtokat lereszeljük és összekeverjük.
2. A burgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Egy réteg burgonyát ki...
Édeskömény naranccsal
Édeskömény naranccsal
Párolt édeskömény | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg az édesköményt. Távolítsuk el a felső ágacskákat és az alsó kemény részt; néhány levélkét azért tegyünk félre.Daraboljuk fel.
2. Vágjuk félbe a narancsokat. Vágjunk le két vékony szelet...
további találatok...