Szenzációs saláták

Szenzációs saláták  
Szenzációs saláták
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 64
ISBN: 9639069485
A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak előételnek! Az ízek és színek kimeríthetetlen gazdagsága felébresztheti bárki alkotókedvét, s ehhez kötetünk számos ötletet kínál. Rövid bevezetést nyújt a saláták alapanyagainak, illetve fontos kiegészítőinek, az önteteknek a világába is. A szépen elkészített saláta az asztal dísze lehet.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A saláta alapja  2
Fejes saláta; tárolás; elkészítés, fejessalátafélék.

Olajak, ecetek mártások  4
Olaj- és ecetfélék, alapöntetek

Ínyencsaláták  6
Ez a fejezet olyan saláták receptjét kínálja, amelyekkel éttermekben már találkozhattak, de otthon nem tudták elkészíteni - például a Cézár-, a Waldorf- vagy a nizzai salátát. Ugyanakkor a már ismert saláták - a káposzta-, a burgonya- vagy a tésztasaláta - egyszerű, gyors összeállítását is megismerhetik belőle.

Kiadós saláták  20
Ezek a saláták önálló fogásként is megállják a helyüket. Fehérjében gazdagok (hús, hal vagy rák van bennük), a zöldféléktől frissek, a rizstől vagy tésztától tartalmasak. Nemcsak meleg nyári napokra ajánljuk őket, hanem a téli hidegben egy tányér leves után, megforrósított zsemlével kiadós ebédet vagy vacsorát is varázsolhatunk belőlük. Kisebb adagot készítve előételként is kínálhatók.

Saláták köretnek  46
A főételhez tálalt saláta jó kiegészítő, vagy a fűszeres ételeket ellensúlyozza. A nehéz ételek emésztését is elősegíti, ugyanakkor frissít. A tarka, étvágygerjesztő saláta kedvet csinál a további fogásokhoz, „helyet csinál" a nehezebb ételeknek. Az itt közölt receptek nemcsak az ünnepi fogások díszei, hanem az egészségesebb étkezést is szolgálják.


Kinyit
google+

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

155 étel a szabadban 155 étel a szabadban
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

33 salátakülönlegesség 33 salátakülönlegesség
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)

Könnyű nyári ebéd, mutatós előétel vagy ínyenc vendégváró különlegesség - 33-as receptsorozatunk újabb...

A főzés alapkönyve A főzés alapkönyve
Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerzők: Bardi, Carla, Vignozzi, Sarah, Gioffré, Rosalba
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még...

816 ízletes étel 816 ízletes étel
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2006)

Napjaink rohanó, túlterhelt világában egyre gyakrabban előfordul, hogy nincs időnk a konyhai munkára, és...

Ecetek és olajok Ecetek és olajok
Szerző: Teetz, Petra
Kiadó: Cser Kiadó (2008)
Zöldfűszerek Zöldfűszerek
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2000)

Ez a fűszerkedvelők "kézikönyve", tele a legjobb receptekkel, amelyek mindig sikerültek is. Az öt fejezetben...

Tészta Tészta
Szerző: Bridge, Tom
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket...

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerző: Hawkins, Kathryn
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden...

Saláták Saláták
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden...

A legfinomabb saláták A legfinomabb saláták
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Kiskarácsony, nagykarácsony Kiskarácsony, nagykarácsony
Szerkesztő: Szabó Magdolna
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

Vitathatatlan, hogy a magyar ember táplálkozása, s a hozzá fűződő szokásvilág a két karácsony...

77 tavaszi menü 77 tavaszi menü
Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2002)

Mit főzzek ma ebédre? Milyen desszert illik a főételhez? Szeretnénk megkönnyíteni a háziasszonyok dolgát,...

A csodálatos olíva A csodálatos olíva
Szerző: Bänzinger, Erica
Kiadó: Cser Kiadó (2004)

Mi lenne a mediterrán konyhából olívaolaj nélkül? Szinte elképzelhetetlen! Az olívaolaj az egész mediterrán...

Salátáskönyv Salátáskönyv
Szerző: Guggenbuhl, Jean-Philippe
Kiadó: Pesti Szalon Kiadó (1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis...

Salátalexikon Salátalexikon
Szerző: Hackstein, Yara
Kiadó: M-Érték Kiadó (2008)

Finom saláták - legjobb receptek - Mindaz, amit tudni kell a salátákról, zöldségekről és egyéb...

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Lefogyni koplalás nélkül? - vágyálom. Ám az álmok beteljesülhetnek, ha ezt elő is segítjük. Ha gondosan...

Főzzünk könnyedén! Főzzünk könnyedén!
Szerkesztő: Bihari Krisztina
Kiadó: IMP AB/Mester Kiadó (0)

Szembetűnő, mennyire étvágygerjesztők a kártyákon található ételek - az ember rögtön kedvet kap az...

Kapcsolódó cikkek