Szenzációs saláták

Szenzációs saláták  
Szenzációs saláták
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 64
ISBN: 9639069485
A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak előételnek! Az ízek és színek kimeríthetetlen gazdagsága felébresztheti bárki alkotókedvét, s ehhez kötetünk számos ötletet kínál. Rövid bevezetést nyújt a saláták alapanyagainak, illetve fontos kiegészítőinek, az önteteknek a világába is. A szépen elkészített saláta az asztal dísze lehet.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A saláta alapja  2
Fejes saláta; tárolás; elkészítés, fejessalátafélék.

Olajak, ecetek mártások  4
Olaj- és ecetfélék, alapöntetek

Ínyencsaláták  6
Ez a fejezet olyan saláták receptjét kínálja, amelyekkel éttermekben már találkozhattak, de otthon nem tudták elkészíteni - például a Cézár-, a Waldorf- vagy a nizzai salátát. Ugyanakkor a már ismert saláták - a káposzta-, a burgonya- vagy a tésztasaláta - egyszerű, gyors összeállítását is megismerhetik belőle.

Kiadós saláták  20
Ezek a saláták önálló fogásként is megállják a helyüket. Fehérjében gazdagok (hús, hal vagy rák van bennük), a zöldféléktől frissek, a rizstől vagy tésztától tartalmasak. Nemcsak meleg nyári napokra ajánljuk őket, hanem a téli hidegben egy tányér leves után, megforrósított zsemlével kiadós ebédet vagy vacsorát is varázsolhatunk belőlük. Kisebb adagot készítve előételként is kínálhatók.

Saláták köretnek  46
A főételhez tálalt saláta jó kiegészítő, vagy a fűszeres ételeket ellensúlyozza. A nehéz ételek emésztését is elősegíti, ugyanakkor frissít. A tarka, étvágygerjesztő saláta kedvet csinál a további fogásokhoz, „helyet csinál" a nehezebb ételeknek. Az itt közölt receptek nemcsak az ünnepi fogások díszei, hanem az egészségesebb étkezést is szolgálják.


Kinyit
tippek, fortélyok

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

155 étel a szabadban 155 étel a szabadban
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Grillezés Grillezés
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

"Na végre, itt a nyár!" - a strandolás és a kerti partik ideje. Grillezni persze nemcsak nyáron és nemcsak a...

Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul
Szerző: Liscsinszky Béla
Kiadó: M-Érték Kiadó (2009)

A szerző - aki amatőr ételfotós is - valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is...

Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen...

Ecetek és olajok Ecetek és olajok
Szerző: Teetz, Petra
Kiadó: Cser Kiadó (2008)
Komatál Komatál
Szerkesztők: Szabó Magda, Varga József
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

"Komatálat hoztam, Fel is aranyoztam, Koma küldi komának, Koma váltsa magának." Akár ezzel a...

Salátáskönyv Salátáskönyv
Szerző: Péter Jánosné
Kiadó: Papp-Ker Kiadó (2011)

Tudományosan bizonyított, hogy több zöldséget kellene fogyasztanunk. Elsősorban a saláták teszik lehetővé,...

77 nyári menü 77 nyári menü
Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Szalay Kiadó (2004)

Végre itt az üde, hamvas, pirospozsgás nyár!Újra rengeteg friss gyümölcs és zöldség vár ránk, hogy...

Francia konyha Francia konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az...

A legfinomabb saláták A legfinomabb saláták
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Barbecue és nyári saláták Barbecue és nyári saláták
Szerző: Bellefontaine, Jacqueline
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120...

Főzzünk könnyedén! Főzzünk könnyedén!
Szerkesztő: Bihari Krisztina
Kiadó: IMP AB/Mester Kiadó (0)

Szembetűnő, mennyire étvágygerjesztők a kártyákon található ételek - az ember rögtön kedvet kap az...

Saláták Saláták
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden...

111 gombás étel 111 gombás étel
Szerző: Harasztosi Lujza
Kiadó: Helios Kiadó (1997)

Amikor kitaláltuk ezt a sorozatot, akkor csupán annyit tudtunk, hogy azt a gyűjteményt, amely ott van abban a...

Főzzünk ma oroszul! Főzzünk ma oroszul!
Szerző: Komarovszkaja, Ljudmilla
Kiadó: Kossuth Kiadó (1989)

Akit életében akár csak egyetlenegyszer az a szerencse ért, hogy vendégként leülhetett egy orosz család...

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerző: Hawkins, Kathryn
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál - minden...

Örök fiatalság Örök fiatalság
Szerzők: Lutterbeck, Barbara, Dr. Strunz, Ulrich, Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (0)

"Örök fiatalság" ez áll a szakácskönyv címében. Ki ne szeretne örökké fiatal maradni? Tudom, hogy ez...

Olajok és ecetek kislexikona Olajok és ecetek kislexikona
Szerző: Iburg, Anne
Kiadó: M-Érték Kiadó (2006)

A legismertebb olajok és ecetek a világon - Mindaz, amit származásukról, gyártásukról, különleges...

Kapcsolódó cikkek