Szenzációs saláták

Szenzációs saláták  
Szenzációs saláták
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 64
ISBN: 9639069485
A világ szinte valamennyi országában kedvelt étel a saláta. Készíthetünk hús-, hal-, zöldségfélékből, sőt tésztából is saláltát, kínálhatjuk a főétel mellé körítésnek, de önálló fogásként is - és nem csak előételnek! Az ízek és színek kimeríthetetlen gazdagsága felébresztheti bárki alkotókedvét, s ehhez kötetünk számos ötletet kínál. Rövid bevezetést nyújt a saláták alapanyagainak, illetve fontos kiegészítőinek, az önteteknek a világába is. A szépen elkészített saláta az asztal dísze lehet.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A saláta alapja  2
Fejes saláta; tárolás; elkészítés, fejessalátafélék.

Olajak, ecetek mártások  4
Olaj- és ecetfélék, alapöntetek

Ínyencsaláták  6
Ez a fejezet olyan saláták receptjét kínálja, amelyekkel éttermekben már találkozhattak, de otthon nem tudták elkészíteni - például a Cézár-, a Waldorf- vagy a nizzai salátát. Ugyanakkor a már ismert saláták - a káposzta-, a burgonya- vagy a tésztasaláta - egyszerű, gyors összeállítását is megismerhetik belőle.

Kiadós saláták  20
Ezek a saláták önálló fogásként is megállják a helyüket. Fehérjében gazdagok (hús, hal vagy rák van bennük), a zöldféléktől frissek, a rizstől vagy tésztától tartalmasak. Nemcsak meleg nyári napokra ajánljuk őket, hanem a téli hidegben egy tányér leves után, megforrósított zsemlével kiadós ebédet vagy vacsorát is varázsolhatunk belőlük. Kisebb adagot készítve előételként is kínálhatók.

Saláták köretnek  46
A főételhez tálalt saláta jó kiegészítő, vagy a fűszeres ételeket ellensúlyozza. A nehéz ételek emésztését is elősegíti, ugyanakkor frissít. A tarka, étvágygerjesztő saláta kedvet csinál a további fogásokhoz, „helyet csinál" a nehezebb ételeknek. Az itt közölt receptek nemcsak az ünnepi fogások díszei, hanem az egészségesebb étkezést is szolgálják.


Kinyit
könyvek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Salátalexikon Salátalexikon
Szerző: Hackstein, Yara
Kiadó: M-Érték Kiadó (2008)

Finom saláták - legjobb receptek - Mindaz, amit tudni kell a salátákról, zöldségekről és egyéb...

Saláták Saláták
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden...

111 gombás étel 111 gombás étel
Szerző: Harasztosi Lujza
Kiadó: Helios Kiadó (1997)

Amikor kitaláltuk ezt a sorozatot, akkor csupán annyit tudtunk, hogy azt a gyűjteményt, amely ott van abban a...

500 saláta 500 saláta
Szerző: Blake, Susannah
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)

Az 500 saláta azoknak szól, akik szeretik a gyorsan elkészíthető, egészséges és friss ételeket. Azoknak,...

Salátáskönyv Salátáskönyv
Szerző: Péter Jánosné
Kiadó: Papp-Ker Kiadó (2011)

Tudományosan bizonyított, hogy több zöldséget kellene fogyasztanunk. Elsősorban a saláták teszik lehetővé,...

120 étel burgonyából 120 étel burgonyából
Szerkesztő: Urr Géza
Kiadó: Black & White Kiadó (2003)
A főzés alapkönyve A főzés alapkönyve
Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

Főzzünk magyarul Főzzünk magyarul
Szerző: Liscsinszky Béla
Kiadó: M-Érték Kiadó (2009)

A szerző - aki amatőr ételfotós is - valamennyi ételről színes felvételt készített, hogy ezzel is...

Görög ízek Görög ízek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány,...

Kiskarácsony, nagykarácsony Kiskarácsony, nagykarácsony
Szerkesztő: Szabó Magdolna
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

Vitathatatlan, hogy a magyar ember táplálkozása, s a hozzá fűződő szokásvilág a két karácsony...

Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt....

Mexikói ízek Mexikói ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A...

Burgonya- és tésztasaláták Burgonya- és tésztasaláták
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2005)

A színes képekkel teli könyv a már klasszikussá vált recepteken kívül számtalan új ötletes változatot...

A dió A dió
Szerző: Eisenstock Ildikó
Kiadó: Cser Kiadó (2010)

A kötetben a dió leírásán, termesztésén, betakarításán kívül sokféle receptet is találhatunk. Többek...

Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló Eredeti receptek Svájcból - Kóstoló
Szerző: Blaser Zsuzsanna
Kiadó: Underground Kiadó (2013)

Magyarországon éltünk, amikor elkezdtem írni ezt a könyvet és Svájcban, amikor befejeztem. Ahogy megismertem...

77 nyári menü 77 nyári menü
Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Szalay Kiadó (2004)

Végre itt az üde, hamvas, pirospozsgás nyár!Újra rengeteg friss gyümölcs és zöldség vár ránk, hogy...

Saláták Saláták
Szerző: Mundi, Max
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a...

Örök fiatalság Örök fiatalság
Szerzők: Lutterbeck, Barbara, Dr. Strunz, Ulrich, Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (0)

"Örök fiatalság" ez áll a szakácskönyv címében. Ki ne szeretne örökké fiatal maradni? Tudom, hogy ez...

Kapcsolódó cikkek