Salátástál

Salátástál  
Salátástál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1992
Oldalszám: 84
ISBN: 963-09-3560-0
A Salátástálban a körítésként és önálló fogásként egyaránt fogyasztható saláták receptjei mellett megtalálhatók a salátakészítés szabályai, a felhasználható fűszerek és ízesítő anyagok, a Magyarországon is termesztett, ám ennek ellenére kevéssé ismert zöldségfélék, valamint 26 féle salátaöntet elkészítésének leírása.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető

5

A saláták élettani jelentősége

7

A salátakészítés általános szabályai

10

A salátához használható fűszerek, ízesítőanyagok

12

Kevésbé ismert zöldségek

18

Salátaöntetek (dressingek)

21

Ecet-olaj öntetek

21

Majonéz alapú öntetek

24

Majonéz alapú különleges öntetek

24

Paradicsom alapú öntetek

25

Hollandimártás alapú öntetek

26

Saláták

27

Gyümölcssaláták

76

Tárgymutató

83


Kinyit
lexikon