A legjobb családi szakácskönyv
365 könnyen elkészíthető fogás mindenki örömére hétköznapokra és ünnepekre

A legjobb családi szakácskönyv
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Holló és Társa Kiadó
Oldalszám: 238
ISBN: 9636844059
Tartalomjegyzék
Bevezetés és útmutatás |
6 |
Előszó |
7 |
Mit főzzek? |
8 |
A táplálkozás egyszeregye: szénhidrátok, fehérjék, zsírok és egyebek |
12 |
A táplálékkör |
13 |
Táplálkozási kisokos: a szomjoltókról és az ételekről |
14 |
Így kétszer olyan finom |
15 |
Alapkészlet családoknak |
16 |
Ötletek a készletezéshez |
17 |
Idénynaptár |
18 |
Elsősegély A-tól Z-ig |
20 |
Szabályok és szokások: az evést is tanulni kell |
21 |
Tészták |
24 |
A tökéletes tészta |
27 |
Pesto és gyors mártások |
27 |
Tejszínes mártások paprikával és bazsalikommal |
28 |
A mindenhez jó paradicsommártás |
30 |
Bolognai - klasszikus és modern változatban |
34 |
Lasagne, cannelloni és pasticcio (csőben sült húsos tészta) |
36 |
Tésztakülönlegességek |
38 |
Csupa finom egytálétel |
40 |
Egyszerű és jó - tészták a sütőből |
42 |
Hidegkonyha - tésztasaláták friss kombinációk |
44 |
Burgonya |
46 |
Tört burgonya, püré és ami még lehet belőle |
48 |
Burgonyaklasszikusok |
49 |
Kiadós ételek a sütőből |
53 |
Finom csőbensültek |
55 |
Sütve, rakva vagy rafináltan panírozva |
56 |
Paprikás krumpli, burgonyaleves másképpen |
58 |
Kicsik és nagyok kedvencei: hasábburgonya és társai |
61 |
Ismert és egzotikus saláták |
62 |
Rizs és más gabonák |
64 |
Rizs főzve és fűszeresen sütve |
66 |
Paella, piláf és currys rizs |
68 |
Rizottó négyszer |
70 |
Gabonák formában: hol puffancs, hol koszorú |
72 |
Magos levesek |
74 |
Friss és gyümölcsös: bulgur, kuszkusz, köles |
76 |
Pizza, pizza, pizza |
79 |
Meleg sós sütemények: a lepénytől a pástétomig |
80 |
Tojás |
82 |
Gyors varázslatok főtt tojással |
84 |
Klasszikus tojásételek |
86 |
Változatosság határok nélkül: tortilla és frittata |
88 |
Finom felfújtak zöldben és narancsban |
91 |
A répás morzsától a pizzaszeletig |
92 |
Palacsinták mindenkinek |
94 |
Zöldségek és saláták |
96 |
Tökéletesen párolva: tavaszi, nyári és őszi zöldségek |
98 |
Sütőben sütve: határtalan élvezet |
101 |
Wokban |
102 |
Az "erős" káposzta, spárga és spenót |
104 |
Zöldségek lédús töltelékkel |
106 |
Krémes zöldséglevesek |
109 |
Kiadós levesek a nagyvilágból |
110 |
Gyors varázslat: salátaöntetek |
112 |
Saláták, amelyekkel jól lehet lakni |
115 |
Húsok és szárnyasok |
116 |
Fasírozott és darált hús |
118 |
Csirke - néha klasszikusan, néha divatosan |
120 |
Rántott hús - mindig siker! |
124 |
Tartalmas levesek |
126 |
Kockákra, csíkokra |
128 |
Húsimádóknak |
130 |
Gyorsan megvan: kotlett és steak |
132 |
Finomságok hússal |
134 |
Halak és a tenger gyümölcsei |
136 |
Hal ropogós burokban |
138 |
Finoman sütve, jól fűszerezve |
140 |
Fényesen párolva: hal aromacsomagban |
142 |
Rafinált hal a sütőből |
144 |
A nyaralás emlékei: tintahalkarikák és fokhagymás garnéla |
148 |
Tenger gyümülcsei hidegen tálalva |
148 |
Kagylóspecialitások |
150 |
Desszertek |
152 |
Dara nagy és kis ínyenceknek |
155 |
Tejberizs magában vagy ízletes kombinációban |
156 |
Frissen a sütőből: clafoutis, gratin és sültalma-felfújt |
158 |
Vaníliaöntettel a legjobb: gofri, rétes és meggyfelfújt |
160 |
Forró gyümölcsös desszertek |
162 |
Panna cotta és tiramisu |
164 |
Klasszikusok új módon: kása és meggykompót |
166 |
Csokoládés nyalánkságok |
168 |
Fagylalt - mindenki elolvad tőle |
170 |
Szendvics és útravaló |
172 |
Megfogni és megenni: pita, tésztatekercs és pizzalepény |
174 |
Kétszersültek és szendvicsek jól megrakva |
176 |
Hot dog és energiaszendvics |
178 |
Ebéd a szabadban: finom falatok a családi piknikre |
180 |
Öntetek és salsák |
184 |
Fűszeres kenyérrevalók |
186 |
Szendvicskrémek nassolóknak |
188 |
Ünnepek |
190 |
Stressz helyett önfeledt ünneplés: partitippek A-tól Z-ig |
192 |
Délutáni vendégségre: sütemények kis és nagy látogatóknak |
194 |
Menü: nemes előételek |
198 |
Menü: ünnepi sültek |
200 |
Menü: mennyei desszertek |
202 |
A büféasztal sztárjai: kézből ehető falatok a klasszikustól a divatosig |
204 |
Menü-, büfé- és díszítési ötletek |
208 |
Nyár, napfény, grillezés |
212 |
Gyerekzsúrokra |
214 |
Ünnepek egész évben |
216 |
Főzés sok gyereknek |
218 |
Ne féljünk a nagy adagoktól! |
219 |
Finom ételek burgonyával, rizzsel és sok-sok zöldséggel |
220 |
Hamburger, pulyka, fish & chips: itt senki sem fog finnyáskodni |
222 |
Házi szerek betegségre |
224 |
Amit már a nagymamáink is tudtak |
224 |
Ez visszaadja az életkedvet |
225 |
Beteg gyomor vagy bél: receptek és ötletek az egészséges konyhából |
226 |
Elsősegély nátha, láz és hasonlók esetén |
227 |
Függelék |
228 |
Mi fán terem a pulbiber? - a hozzávalók A-tól Z-ig |
228 |
Recept- és tárgymutató |
232 |
Kinyit