Sütés-főzés mikrohullámon

Sütés-főzés mikrohullámon  
Sütés-főzés mikrohullámon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Tálentum Kiadó
Kiadás éve: 1989
Oldalszám: 127
ISBN: 963-02-6774-8
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

A mikrohullámú hőkezelés technikája

15

A mikrohullámú készülék működési elve

15

A mikrohullámú készülék kiválasztása

16

A mikrohullámú készülékhez használható edények

17

A főzést befolyásoló jellemzők

18

Hogyan takarjuk le az ételeket?

19

Praktikus tanácsok főzés előtt és alatt

19

Az ételek "megszúrkálása"

20

Mit jelent az "állásidő?"

20

Megpirulnak-e az ételek?

20

A mélyhűtött ételek felengedése

21

Az ételek melegítése

21

Felhasználhatjuk-e a régi receptjeinket?

21

A mikrohullámú készülék karbantartása

22

Hasznos ötletek mikrohullámú készülékekhez

22

Levesek

25

Csirkehúsleves

26

Kelkáposztaleves

26

Sárgarépaleves

26

Tavaszi leves

28

Tejszínes gombaleves

28

Vörösboros gombaleves

29

Vöröshagymaleves

29

Húsételek

31

Sertéshús

32

Csülök savanyú káposztával, gyors módon

32

Fűszeres karaj

32

Füszeres kolbász

33

Húscipók

33

Káposztás sertéshús

33

Káposztatekercsek

34

Lyoni máj naranccsal

35

Pikáns sütnivaló kolbász

37

Sertésfilé tejfölös gombás mártásban

37

Sertéshús creol módra

37

Sertésmáj tiroli módra

38

Sertésszeletek mustárral

38

Sertésszeletek narancsmártásban

39

Sonka vörösboros mártásban

39

Tejszínes, gombás sonka

40

Marhahús

41

Burgundi felsál

41

Egytálétel marhahúsból

41

Fűszeres egybesült hátszín

42

Fűszeres felsál

42

Gombás bélszín

43

Ír rakotthús

44

Paprikás marhatokány

44

Svájci marhaszeletek

45

Borjúhús

48

Borjúragu

48

Citromos borjú

49

Gombás borjúszeletek

49

Szárnyasok

51

Csirke

52

Citromos, borsos csirke

52

Cukkinis egytál

52

Csirke Cordon-bleu

52

Csirke Nápolyi módra

53

Csirke panírral

53

Csirke cherryben

54

Csirke vörösboros szószban

54

Fehérboros csirke

55

Fűszeres, paradicsomos csirke

55

Japán-csirke

56

Marengo-csirke

56

Olaszos csirke

58

Sült csirke

58

Zöldséges csirke rizzsel

59

Pulyka

60

Brokkolival töltött pulykaszeletek

60

Pulykamellszeletek kaprimártásban

60

Pulykarolád

62

Kacsa

63

Őszibarackos kacsa

63

Pikáns kacsa

64

Halak

67

Fogasfilé mustáros öntettel

68

Füstölt halszeletek újhagymával

68

Füstölt tőkehal tejfölös mártásban

68

Gombás hal

69

Halas-zöldséges egytálétel

69

Hal ínyenc módra

70

Kakukkfüves hal

70

Kapros ponty

70

Kék pisztráng

72

Kék ponty

72

Narancsos-citromos pisztráng

72

Rakott halfilé

73

Tarka halfilé

73

Tőkehal sörben

74

Töltött tőkehalszeletek

74

Köretek, zöldségek

75

Currys rizs gombával

76

Rizs

76

Rizs ízesebben

76

Fűszeres burgonya

77

Hagymás burgonya petrezselymes mártással

77

Héjában sült burgonya

78

Tejfölös burgonya

78

Cukkiniszeletekcitrommártásban

79

Gombás zöldbab

79

Karfiol, paprika és paradicsom

79

Padlizsán fehérborban

80

Peperonata

80

Sonkás póréhagyma

82

Tejszínes zöldborsó

82

Tojásos karfiol

82

Tojásos, paradicsomos cukkini

83

Töltött cukkini

83

Zöldséges felfújt

83

Könnyű vacsoraételek

85

Citromos gomba

85

Gombás tojás

85

Paprikás omlett

86

Paprika töltve

86

Pórés, sajtos burgonya

87

Rakott tojás

89

Sajtos tojás

89

Sonkás gombócok

89

Töltött gomba

90

Töltött paradicsom

90

Szendvicsek

Mártások

93

Barnamártás

93

Besamelmártás

93

Bolognai mártás I.

94

Bolognai mártás II.

94

Citrommártás

96

Cumberlandmártás

96

Gombamártás

96

Gyors almaszósz

96

Hagymamártás

97

Hollandmártás

97

Mézes-narancsos öntet

97

Narancsmártás

98

Paradicsommártás

98

Petrezselymes mártás

98

Sajtmártás

98

Tojásmártás

99

Zsemlemártás

99

Édességek

101

Banánhab

101

Cseresznyés tojásos halom

101

Csokoládéöntet

102

Fahéjas körte

102

Gyümölcsös öntet

102

Karamellbonbon

103

Körte csokoládémártással

103

Málnás rizs

103

Mandulával töltött alma

104

Mézes alma

104

Őszibarackkocka

104

Rumos banán

106

Töltelékek gyümölcstorta alaphoz

106

Befőzés

109

Üveg sterilizálása

109

Gyümölcs befőzése

110

Marmaládé három féle gyümölcsből

110

Szamócabefőtt

111

Szilvalekvár

111

Táblázatok

113

Főzés

113

Felmelegítés

119

Felengedés

120


Kinyit
szótár