Sütés-főzés a szabadban és a hétvégi házban

Sütés-főzés a szabadban és a hétvégi házban  
Sütés-főzés a szabadban és a hétvégi házban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1984
Oldalszám: 191
ISBN: 963-221-311-4
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

7

Bevezető

9

A szabadban használható sütő-főző eszközök

11

Sütő-főző szerszámok és egyéb anyagok

11

Nyárs

11

Rostsütő (rostély)

13

Bogrács

15

Lábassütő, serpenyő

17

Diszkosz

18

Agyag

18

Fólia

18

Tűz

19

Egyéb segédeszközök

19

A kempingkonyha alapvető felszerelései

21

Sütő-főző helyek és hordozható tűzhelyek

21

Rögtönzött tűzhelyek

21

Épített - állandó tűzrakó helyek

21

Hordozható, szabadtéri tűzhelyek

27

Az ételek elkészítése

29

Sütési-főzési előkészületek

29

Ételkiegészítők és ízesítők

30

Alapelvek, fűszerkivonatok, ételízesítők

30

Ízesített vajak

32

Pürék, töltelékek, raguk

34

Fűszeres olajok

35

Salátaöntetek

35

Mártások

39

Előételek, középfogások és köretek

43

Előétel-koktélok

43

Saláták

47

Zöldségekből és főzelékekből készült ételek

54

Tojásételek

66

Tésztafélék

69

Egyéb előételek

72

Vendégvárás hidegtállal

75

Levesek

76

Egytálételek

81

Serpenyős párolt parikás ételek

82

Pörköltek, paprikások, raguk

92

Párolt halételek

102

Egyéb párolt ételek

104

Nyársonsültek

106

Szalonnasütés

106

Egybensültek nyárson

107

Apróhúsok nyárson

113

Rostonsültek

117

Szelethúsok roston sütve

117

Vagdalt húsok roston sütve

126

Roston sült halak és kagylók

129

Roston sült szárnyasételek

130

Diszkoszban sültek

131

Kemencében - sütőben sültek

133

Fóliában, agyagban és hamuban sütött ételek

143

"Lábassütőben" készített ételek

147

Édességek - gyümölcsök

150

Gyümölcs és fagylalt

154

Kevert túrók, krémsajtok, sajtfalatok

156

Italok megválasztása

159

Az italok

160

Sörök

160

Borok

160

Égetett szeszes italok

162

Kevert italok

162

Egy-két tanács az italkeveréshez

163

Néhány kevert ital receptje

163

Alkoholmentes italok

166

Az egyes ételekhez illő italok

168

Az egyes ételcsoportokhoz ajánlható italok

168

Étkezési alkalmak a szabadban

171

Az étvágygerjesztő italok megválasztása

172

A különböző napszakokban készíthető, kínálható ételek és italok

173

Reggeli kínálat

172

Tízórai választék

173

Ebédmenük

173

Délutáni uzsonnára kínálható

174

Vacsoramenük

174

A különböző alkalmakkor készíthető és kínálható ételek és italok

174

Garden party

174

Garden party a Tanya-csárdában

175

Gyermekparty a kertben

175

Diszkoszparty a hétvégi házban

176

Fondüparty a teraszon

177

Délutáni kártyázás

177

Borkostoló a pincében vagy a présházban

178

Borkostolóval összekötött vacsora az egri Szépasszony-völgyben

178

Szüreti mulatság

178

Kirándulás-gyalogtúrák

179

Pisztrángsütés a Szalajka-völgyben

180

Csónaktúra a Dunán

182

Kempingezés

182

Receptmutató

183


Kinyit
tippek, fortélyok