A főzés technikája

Villamos háztartási készülékek

A főzés technikája  
A főzés technikája
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve: 1985
Oldalszám: 267
ISBN: 963-10-5382-2
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

9

Bevezetés

11

Főzés- és sütéstechnikai alapfogalmak

15

Az élelmiszerek hőkezelési módjai a hőátadás szerint

15

Élelmiszerek hőkezelési lehetőségei a főzés- és sütéstechnika eljárás módja szerint

19

Főzés hagyományos módon, edényben, főzőlapon
Párolás edényben, főzőlapon
Lassú főzés edényben, főzőlapon
Párolás gőzöléssel
Főzés nyomás alatti gőztérben
Sütés hagyományos eljárással, bő zsírban
Sütés zsírszegényen, serpenyőben vagy kontakt hővel
Sütés áramló levegőben
Grillezés
Sütés
Sütés bő zsiradékban (frittelés)
Mikrohullámú hőkezelés

A háztartások villamos főző- és sütőkészülékei

24

Egylapos és kétlapos főzők, főzőfelületek

25

Sütők

30

A sütők fűtési rendszerei
31
A sütő tisztítása
37
A sütő önszabályozása és automatizálása
38
A különleges kivitelű háztartási sütők
45

Villamos tűzhelyek

47

Lábon álló tűzhelyek
48
Beépített tűzhelyek
52
Aláépített tűzhelyek
55
Villamos reteszelés
55
Különleges tűzhelyek
56
A villamos tűzhely energiatakarékos használata és tisztítása
59

Grillek

63

Sugárzó hőátadással működő grillek
64
Kontakt hőátadással működő grillek
72
A grillek tisztítása
76

Légkveréses főzőedények

77

Frituk

81

A frittelés
81
A háztartási frituk szerkezete és tisztítása
83
Fondü
87

Villamos főzőedények és melegítők

87

Háztartási mikrohullámú készülékek

93

A mikrohullámú hőkezelés sajátosságai
93
A mikrohullámú készülékek fajtái és használata
97
A mikrohullámú készülék energiafelhasználása
98
A mikrohullámú melegítés és a hagyományos fűtés kombinációja
99
A mikrohullámú készülékek biztonsági kérdései
101
A mikrohullámú készülékek karbantartása és tisztítása
101

Háztartási kávéfőzők

102

Nyílt rendszerű kávéfőzők
102
Zárt rendszerű kávéfőzők
107
A jó kávéfőzés feltételei
112

Villamos főző- és sütőkészülékek a nagykonyhákban

113

A használati edényrendszer

115

Tűzhelyek, főzőzsámolyok

120

Sütőkészülékek

129

Sütők
129
Buktatható serpenyők
138
Frituk
141

Vízfürdős étel-melegentartók

149

Grillek

153

Szalamandergrillek
153
Forgónyársas grillek
155
Sütőlap (grill-lap)
158
Kontaktgrill
163
Hősugárzók étel melegen tartásához
166
Kenyérpirítók
167

Főzőüstök

168

Nagynyomású főzőüstök
177
Nagynyomású gőzzel működő főzőkészülékek
179
Nyomás nélküli gőzzel főző készülékek
187

Légkeveréses sütő- és felmelegítőkészülékek

189

Légkeveréses sütő- és felmelegítőkészülékek gőzkombinációval

197

Kávéfőző gépek

200

Villamos fűtőtestek

208

Ellenállásfűtésű fűtőtestek jellemzői

208

A fűtőszál keresztmérete
214
A fűtőelemek szerkezete, tekercselése
217

Csőfűtőtestek

220

A csőfűtőtestek kiválaszti szempontjai
225
A csőfűtőtestek alkalmazási feltételei
227
A csőfűtőtestek beépítési lehetőségei
230

Beágyazómasszás fűtőtestek

231

Főzőlapok
232
Fűtőbotok
234
Beágyazómasszázs fűtőtestek edényekhez
234

Csillám- és mikanit fűtőtestek

236

Fólia fűtőtestek

238

Gyöngyszigetelésű fűtőtestek

241

Főzőlapok

244

Masszázs rendszerű főzőlapok
245
Csőfűtőtestből készült főzőlapok
254
Főzőlapok üvegkerámia főzőfelületekhez
257
Indukciós fűtőtest üvegkerámiához
259

Nagykonyhai főzőlapok

261

Hagyományos perem nélküli főzőlapok
261
Peremes főzőlapok
265

Kinyit
lexikon