Nem boszorkányság!

Nem boszorkányság!  
Nem boszorkányság!
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Gondolat Kiadó
Kiadás éve: 1988
Oldalszám: 326
ISBN: 963-282-008-8
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Házi "dolgozónk" a konyha

Legfontosabb berendezési tárgyaink és eszközeink

19

Éléskamra - vagy faliszekrény. Ötletek a helykihasználáshoz

36

Egy kis áruismeret

A piac

41

Liszt és lisztfélék

43

Rizs

50

Édesítőszerek

54

Zsiradékok

57

Tej és tejtermék

61

Húsok

67

Tojás

100

Zöldség- és főzelékfélék

108

Gyümölcsfélék

121

Konyhakész és tartósított élelmiszerek

128

Ízek, fűszerek

A fűszerekről általában, gyakran használt fűszerek

137

Fűszerek cserépben, ablakban, erkélyen

146

Régi ízek, elfelejtett ételek

150

Főzés, sütés

Főzési-sütési műveletek

155

Mentsük, ami menthető!

182

Maradékok hasznosítása

185

Fortélyok

190

Takarékoskodás - de okosan!

198

Főzés a hétvégi házban, kempingben

198

"Kis kirándulás, kis kiruccanás..."

205

Terítés, tálalás

Hétköznapok, ünnepnapok

213

Illik, nem illik a terített asztalnál

217

Mit hogyan tálaljunk?

221

Vendégvárás, vendéglátás

A házi vendéglátás

229

Italillemtan

244

Gyerekzsúr

248

Kamaszkaják

250

Életmód és közérzet

Az étrend

257

Táplálkozás és étkezési ritmus

260

Hízás, fogyás

266

Mit főzzünk a gyermeknek?

Kisgyermekek étrendje

276

Mit főzzünk, ha beteg a gyerek?

278

Gyermekételek

280

Nagymamák, figyelem

285

Idősebbek étkezése

Az öregedés

291

Könnyű, gyorsan elkészíthető ételek

294

Háztartási balesetek

Gyermekbalesetek

303

Konyhai veszélyek

307

Táblázatok

Konyhai mértékegységek

315

Miből mennyit vegyünk személyenként egy-egy étkezésre?

315

Miből mennyit főzzünk?

316

Főbb élelmiszereink energia- és tápanyagtartalma

316

Receptek betűrendben

323


Kinyit
szólj hozzá, értékelj