Néhanapján kaviár....

Thomas Lieven receptjei

Néhanapján kaviár....  
Néhanapján kaviár....
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás éve: 1984
Oldalszám: 109
ISBN: 963-07-3681-0
Emlékeznek még a "Nem kell mindig kaviár..." című tévésorozatra? Amelyben egy Thomas Lieven nevű daliás fiatalember - kémkedési kalandjainak rövid szüneteiben - hol nőzött, hol főzött? Persze ha nem főzőcskézik, a tévésorozatot talán már réges-rég elfelejtettük volna. A gasztronómia azonban - mint minden művészet - örök. Thomas Lieven alakítója azóta a Magyar Televízió konyhájában is főzőcskézett - szemünk láttára készítette el néhány világhírű receptjét. Csakhogy a kép elrepül, az írás megmarad: ezért most a "Kaviár..." valamennyi receptjét átnyújtjuk a Nyájas Olvasónak - s kívánunk hozzá jó szórakozást, és jó étvágyat!
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Néhanapján kaviár...

5

Első menü

15

Lady Curzon leves

Paprikás csirke Lieven módra, fejes salátával és rizzsel

Tűzdelt alma borkrémmel

Sajtos pirítós I.

Második menü

19

Rákfarokleves

Lazacos melegszendvics

Gombás bélszínszelet

Gyümölcsös fagylalt (Coupe Jacques)

Harmadik menü

22

Csigaleves

Osztrigás fácán savanyú káposztával

Citromkrém lángoló cseresznyével

Negyedik menü

25

Gulyás német módra

Rizibizi

Mecklenburgi rakott káposzta

Ötödik menü

27

Párizsi kosárkák

Tojás Josephine bakter módra

Svéd gyümölcskoktél

Hatodik menü

30

Szardíniás pirítós

Máj portugál módra

Részeges sárgadinnye

Hetedik menü

32

Sajtos hagymaleves

Borjúvesés madeiramártással

Lángoló palacsinta

Nyolcadik menü

34

Gombás szendvics

Lecsó ürühússal

Körte sajttal

Kilencedik menü

36

Sváb májgaluskaleves

Vesztfáliai töltött sertésdagadó

Gesztenyepüré badeni módra

Tizedik menü

38

Mozaikkenyér

Töltött paradicsom

Tizenegyedik menü

40

Kagyló tengerészné módra (Moules Mariniére)

Sült báránycomb vajas zöldbabbal és burgonyakrokettel

Karamellás vegyes befőtt

Tizenkettedik menü

43

Zeller genfi módra

Gombás ropogós

Szép Heléna kedvence

Tizenharmadik menü

46

Ananászos kínai kacsa rizzsel

Kacsapecsenye párolt gesztenyével

Istenek eledele

Tizennegyedik menü

49

Sajtleves

Nyúlragu metélt tésztával

Gombás meglepetés-pástétom

Tizenötödik menü

52

Spagetti bolognai módra

Hirtelen sült sertéskaraj hasábburgonyával

Sacher torta

Tizenhatodik menü

55

Töltött padlizsán

Sajtos borjúszelet

Zsuzsi palacsintája (Crépes suzette)

Tizenhetedik menü

57

Erőleves

Bélszín colbert módra

Plumpuding borsodóval

Tizennyolcadik menü

60

Félig sült hátszín (Roastbeef) zöldséggel és yorkshire-i pudinggal

Almapuding

Tizenkilencedik menü

62

Vesés melegszendvics

Nyelvhal grenoble-i módra

Baracklekváros palacsinta

Huszadik menü

64

Sonka vörös borban zellersalátával és főtt burgonyával

Gyümölcsös kelt tészta

Huszonegyedik menü

67

Főtt sonka cumberland mártással

Holdas hal

Csokoládékrém

Huszonkettedik menü

69

Spanyol rakott bélszín

Lángoló őszibarack

Huszonharmadik menü

71

Sárgadinnye sósan

Sertéskaraj parmezánbundában

Csokoládés palacsinta

Huszonnegyedik menü

73

Töltött articsóka

Königsbergi húsgombóc

Bundás ananász

Huszonötödik menü

75

Erőleves borjúhúsból, pirított kenyérrel

Párolt galamb kariolkrémmel

Cseresznyés almapüré

Huszonhatodik menü

77

Rákkoktél

Ropogós malacpecsenye

Sajtos pirítós (Welsh Rarebits)

Huszonhetedik menü

79

Illatos zöldségleves

Húsos burgonyapüré

Mazsolás túró

Huszonyolcadik menü

81

Borscsleves

Bélszín sztroganov módra

Citromfelfújt

Huszonkilencedik menü

83

Parmezánpuding

Őzgerinc baden-badeni módra

Orosz krém

Harmincadik menü

85

Zsályás angolna

Borjúkrokett

Mogyorópuding

Harmincegyedik menü

87

Orosz élesztős lepénykék (Blini) kaviárral

Töltött tyúkcomb vajas zöldborsóval és hasábburgonyával

Karamellpuding

Harminckettedik menü

90

Bajor hagymatorta

Töltött borjútekercs burgonyapürével

Töltött alma

Harmincharmadik menü

92

Szarvasgombával töltött pulyka

Citromfelfújt

Harmincnegyedik menü

94

Tavaszi saláta

Saslik rizottóval

Sült banán

Harmincötödik menü

96

Pezsgős borjúvese

Tűzdelt fogas

Tejszínhabos ananász

Harminchatodik menü

98

Rombuszhal osztrigával

Kaviáros hollandi mártás

Wellington bélszín madeiramártással

Salzburgi galuska

Betűrendes tárgymutató

101


Kinyit
facebook