A cukorbetegség diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

A cukorbetegség diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai  
A cukorbetegség diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Medicina Kiadó
Kiadás éve: 1983
Oldalszám: 213
ISBN: 963-241-160-9
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Az ember és életmódja

7

A magyar konyhatechnika és a "diéta"

11

Az "élvezetes" diéta

13

Az étkezések kalória- és tápanyagtartalma

14

A tápanyagok három csoportja

22

Fehérjék
22
Szénhidrátok
23
Zsírok
24
Vitaminok
25
Az ember ásványianyag-szükséglete
27
Víz
28

A diétás konyhatechnika

29

Színt és ízt adó anyagok
31

Hazai élelmiszereink

37

Őrlemények

41

Sütőipari termékek

43

Kenyér
43
Egyéb diétás sütőipari termékek
43
Megváltoztatott állományú diétás készítmények
45
Cukrásztermékek
46

Tej és tejtermékek

47

Tojás

49

Hús és húskészítmények

50

Zsiradékok

55

Zöldfőzelékek

58

Burgonya

59

Száraz hüvelyesek

60

Gyümölcs

60

Fűszerek

62

Hazai fűszernövények

63

Élvezeti szerek

65

A cukorbaj és diétája

68

A cukorbeteg diétájának alapismeretei

73

Tartósított élelmiszerek a cukorbetegek étrendjében

91

Savanyítás

91

Tartósítás cukor nélkül

93

Étrendminták

95

Örleményből (liszt, dara), péksüteményből, rizsből készült ételek

100

Húsból, baromfiból, halból és hentesáruból készült ételek

112

Színesfőzelékből készült ételek

140

Csemege savanyúságok eltevése cukorbetegek számára

167

Burgonyából készült ételek

169

Gyümölcsből készült ételek

176

Tojásból készült ételek

188

Tejből, tejtermékből készült ételek

195

Üdítő italok

204

Pentzold-féle táblázat

210

A korszerű háztartásban nélkülözhetetlen edények és eszközök

212


Kinyit
van itthon