Csizma az asztalon

Főzés olasz módra régióról régióra

Csizma az asztalon  
Csizma az asztalon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerzők: ,
Kiadó: Scolar Kiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 240
ISBN: 9789632443522
Csizma az asztalon. Furcsa látvány, metaforában megfogalmazva, mégis éppen ez szakácskönyvünk célja: az olasz csizma tartományaira jellemző ételeket terítékre rakni. A könyv nem egyszerűen receptek gyűjteménye: számos érdekességgel, gasztronómiai-kulturális jellegzetességgel, régiónként eltérő hagyománnyal ismerkedhetünk meg lapozgatása során. Északról dél felé haladva veszi sorra a húsz olaszországi régiót, s mindenhol komplett menüsorokat kínálva mutatja be a sajátos helyi konyhát. Megtudhatjuk, miben különböznek az olasz étkezési szokások a magyartól, mitől oly különleges a pármai sonka, vagy hogy a pacalt nemcsak mi, magyarok fogyasztjuk szívesen. A klasszikus minestronén, spaghetti alla carbonarán vagy tiramisùn kívül számos izgalmas lekvárról, borkülönlegességről is szó esik, sőt a likőrkészítés fortélyai szintén helyet kapnak e különleges illusztrációkkal díszített „kulturális szakácskönyvben”. A szerzők a gyűjtemény összeállításánál mind a hozzávalók, mind az ízvilág szempontjából törekedtek a változatosságra, így bárki megtalálhatja benne a kedvére valót. Ünnepi alkalmakra finom ételsort állíthatunk össze, vagy jól megszokott ebédünket, vacsoránkat, de akár reggelinket is színesíthetjük egy-egy, Itália ihlette finomsággal. Könyvünk konzervatív abban az értelemben, hogy nem a manapság divatos fényképes-sztárszakácsos megjelenést képviseli. Mégis újszerű a tekintetben, hogy első kézből származó kulturális háttérinformációkkal szolgál, illetve speciálisan magyarokhoz szól, s nem próbálja „elitklubbá” alakítani a napfényes Itália ízeit kedvelők táborát. Számtalan olaszos különlegesség vár felfedezésre e kötet segítségével itthon, a saját konyhánkban is – anélkül, hogy aggódnunk kellene az eredeti olasz alapanyagok beszerzésén. A kötetben ugyanis külön feltüntetik, hogy a nehezebben vagy drágán beszerezhető eredeti alapanyagok mely hazai élelmiszerrel helyettesíthetők. Hogyan kerül hát a csizma az asztalra? Forgassa a könyvet, és meglátja!
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
van itthon

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

1 tészta - 50 pizza 1 tészta - 50 pizza
Szerző: Kempe, Christina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (0)

Több mint száz évvel ezelőtt indult világhódító útjára a pizza. Ebből a közkedvelt és laktató ételből...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között...

Tészta és rizs Tészta és rizs
Szerzők: Bardi, Carla, Gioffré, Rosalba, Thompson, Mollie, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű...

A római konyha A római konyha
Szerző: Lénárd Sándor
Kiadó: Magvető Kiadó (2004)

Lénárd Sándor, a Völgy a világ végén című nagyszerű regény szerzője kulturális kalandtúrára hívja...

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Szerkesztő: Nagy Mézes Rita
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára...

Paradicsomszósz Paradicsomszósz
Szerző: Deiana, Hermina
Kiadó: Alexandra Kiadó (2016)

Ebben a könyvben végigkísérhetjük, ahogy Hermina nemcsak a szerelmet találja meg az ő Antoniójánál, hanem...

Tészta Tészta
Szerző: Bridge, Tom
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerzők: Bardi, Carla, Vignozzi, Sarah, Gioffré, Rosalba
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan...

Spagetti és opera Spagetti és opera
Szerzők: Prokopp Róbert, Vajda Péter
Kiadó: Szabad Föld Kiadó (2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel....

Megkóstoltam Itáliát Megkóstoltam Itáliát
Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó (2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze...

Tészták Tészták
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt...

Két falánk olasz Két falánk olasz
Szerző: Carluccio, Antonio
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo több mint 30 éve hagyták hátra hazájukat, Olaszországot, hogy új...

Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
Szerkesztő: Weisz Györgyi
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit...

Az olasz konyha alapjai Az olasz konyha alapjai
Szerzők: Schinharl, Cornelia, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az...

Olasz kaják Olasz kaják
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2006)

Az ifjú angol mesterszakács sose tagadta, hogy imádja az olasz ételeket. Keresztül-kasul bejárta hát...

Csizma az asztalon Csizma az asztalon
Szerzők: Illés Andrea, Repka Noémi
Kiadó: Scolar Kiadó (2012)

Csizma az asztalon. Furcsa látvány, metaforában megfogalmazva, mégis éppen ez szakácskönyvünk célja: az...

Olasz tésztaételek Olasz tésztaételek
Kiadó: Naumann & Göbel Verlags GmbH. (2011)

Olaszország az életvidámság és az életöröm jelképe - nem is lehet csodálkozni ezen egy olyan országban,...

Firenze - ízek városa Firenze - ízek városa
Kiadó: Holnap Kiadó (2007)

Az olasz város és az olaszok kultúrtörténetébe nyerhetünk bepillantást, mindezt a sajátos és híres olasz...

Főtt tészták Főtt tészták
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti...

Kapcsolódó cikkek