Mexikói konyha
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 240
ISBN: 9789639731714
Hozzászólás beküldése:
Bejelentkezés vagy regisztráció
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 240
ISBN: 9789639731714
A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek ősi tradícióihoz a spanyol hódítók új alapanyagokkal és egyfajta mediterrán életérzéssel járultak hozzá. A könyv a legjobb hagyományos mexikói receptek gyűjteményét kínálja a legkülönfélébb alkalmakra. Akár gyors ebédhez vagy vacsorához keresünk receptet, akár komplett mexikói stílusban megrendezett partihoz vagy fogadáshoz: mindenki megtalálja a kedvére valót.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerzők: Schmidt, Claudia, Kay-Henner Menge
Kiadó: Holnap Kiadó (2006)
Mexikóban és a karibi országokban a salsa ugyanúgy tartozik az ételekhez, mint nálunk a vaj a kenyérhez. Ennek...

Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)
Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A...

Szerző: Bourdain, Anthony
Kiadó: Cephalion Kiadó (2007)
Amerika kedvenc szakácsa, Anthony Bourdain, felkerekedik, hogy megtalálja az ételek Szent-Grálját:...

Szerzők: Mas, Teresa, Gandara, Inés, Gómez, Maria Jose, Esteve, Jorge, Cuesta, Pepe
Kiadó: HVG Kiadó (2011)
A mexikói konyhaművészet gyökerei még a Kolumbusz előtti kultúrákból erednek. Máig megőrizte e régi korok...