Mexikói konyha

Mexikói konyha  
Mexikói konyha
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Kedvezményes vásárlás
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 240
ISBN: 9789639731714
A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós” konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek ősi tradícióihoz a spanyol hódítók új alapanyagokkal és egyfajta mediterrán életérzéssel járultak hozzá. A könyv a legjobb hagyományos mexikói receptek gyűjteményét kínálja a legkülönfélébb alkalmakra. Akár gyors ebédhez vagy vacsorához keresünk receptet, akár komplett mexikói stílusban megrendezett partihoz vagy fogadáshoz: mindenki megtalálja a kedvére valót.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek és étvágygerjesztők  6
A mexikói konyha legjobb leves- és előételreceptjeit egy mexikói stílusú ünnepi menü során is felhasználhatjuk, vagy csak úgy magunkban, amikor ebédre vagy vacsorára valami könnyű fogást keresünk, ami ezért némileg különlegesebb, mint a szokványos szendvics...

Húsok és szárnyasok  56
Egy nemzet konyhaművészete valójában a helyi termények és termékek kreatív feldolgozását jelenti, és ez alól a mexikói konyha sem kivétel. A marha-, sertés- és csirkehúst egyaránt kedvelik, ételeikben gyakran előfordul az avokádó, és persze ott a világhírű tequila, ami a hús puhítására is kiválóan alkalmas. Na és a csokoládé...

Halak és a tenger gyümölcsei  112
Több ezer kilométeres tengerpartjának köszönhetően Mexikó konyhája tenger gyümölcseiben, halban és kagylóban gazdag. A kardhal, a lazac, a tengeri süllő, a sügér, a nyelvhal és a tőkehal bekerült a tipikus mexikói fogások közé, ahogy a tintahal, a garnéla, a fésűkagyló és a rákok is...

Vegetáriánus ételek  148
A mexikóiak igazán értenek ahhoz, hogyan dobják fel az egyszerű fogásokat. Csodálatos salsák, zöldségételek, saláták, rizskülönlegességek és nem utolsósorban babos ételek - köztük számos hagyományos fogás jellegzetes hozzávalója, a híres mexikói "sült bab" - receptje...

Sütemények és desszertek  208
A mexikói konyhára jellemző bőséges és minden igényt kielégítő étkezés végén valószínűleg másra sem vágyunk, mint egy kis friss gyümölcsre, mexikói módra egy korty tequilával vagy néhány csepp zöldcitromlével megbolondítva. A csípős fűszereket ellensúlyozandó legjobb fagyasztott gyümölcsöt felszolgálni, akár "jégkásává" turnixolva, akár frissítő sörbet formájában...


 


Kinyit
vegetáriánus ételek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Mexikói konyha lépésről lépésre Mexikói konyha lépésről lépésre
Szerzők: Mas, Teresa, Gandara, Inés, Gómez, Maria Jose, Esteve, Jorge, Cuesta, Pepe
Kiadó: HVG Kiadó (2011)

A mexikói konyhaművészet gyökerei még a Kolumbusz előtti kultúrákból erednek. Máig megőrizte e régi korok...

Salsák Salsák
Szerzők: Schmidt, Claudia, Kay-Henner Menge
Kiadó: Holnap Kiadó (2006)

Mexikóban és a karibi országokban a salsa ugyanúgy tartozik az ételekhez, mint nálunk a vaj a kenyérhez. Ennek...

Íz-világjáró Íz-világjáró
Szerző: Bourdain, Anthony
Kiadó: Cephalion Kiadó (2007)

Amerika kedvenc szakácsa, Anthony Bourdain, felkerekedik, hogy megtalálja az ételek Szent-Grálját:...

Mexikói ízek Mexikói ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A...