A magyar szürkemarha

A magyar szürkemarha
A magyar szürkemarha
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerzők: ,
Kiadó: Timp Kiadó
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 88
ISBN: 9630077604
Magyarország egykoron Európa éléskamrája volt. A Kárpát medence állatbőségét nemcsak egyedülálló földrajzi adottságainak, de pásztoraik tudásának is köszönhette, akiknek egyik legnagyobb teljesítménye a magyar szürkemarha kitenyésztése volt. Ez a jószág jól bírta a szélsőséges időjárást, a betegséggel szemben pedig rendkívül ellenálló volt. Ma már bizonyított, hogy a természetes körülmények között tartott állat húsa vasban és vitaminokban gazdag, íze különleges. A belőle készített ételek egyedülállóan zamatosak; évszázadok óta őrzött receptek alapján készülnek. A könyvben látható ételeket hortobágyi gulyások, kiskunsági tűzoltók, sárközi háziasszonyok, mesterszakácsok főzték.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
könyvek