Konyhanyelv

Kulináris karcolatok

Konyhanyelv  
Konyhanyelv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 256
ISBN: 9639974432
"Az ételkultúra otthon kezdődik. Nincs jó étterem, nem is lehet igazán jó étterem olyan országban, ahol nem ismerik az ételeket. A valódi ételekre gondolok, amelyek valódi konyhákban készülnek, nem az élelmiszer-kombinátok aroma-fellegváraiban, sem a szupertrendéttermek kémiai laboratóriumaiban. Ahogy az előző könyvemben, az "Ételmesék"-ben, úgy most a "Konyhanyelv"-ben is arra törekszem, hogy bemutassam, mennyi múlt és mennyi művészet húzódik meg a híres, régi fogások mögött. Reményeim szerint olyan könyv született, amelyet bárki szívesen fellapozhat akkor is, ha nem szándékozik főzni. S ha közben feltámad az alkotási kedv, akkor jól tagolt, pontos és részletes útmutatók kalauzolnak el a sikerhez. (...)" (a Szerző) Egy könyv, amely új stílust teremt. A több, mint száz receptet közreadó, Béres Dávid ínycsiklandó fotóival fűszerezett kötet nemcsak ízekben gazdag élményekkel ajándékoz meg bennünket, de az összekötő írások, kulináris karcolatok a lelkünket is felüdíti, egyben rámutat arra, hogy az ételben az ízeken és illatokon kívül benne van egy-egy nemzet története, kultúrája is. "Marton Levente szavai ízeket idéznek, a receptek, ételek pedig mesélnek, beszélnek hozzánk időről, együttlétről, hagyományokról. Kell több a teljességhez?" - ( Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője) "Magyar Elek nagyszerű volt, Bächer, Váncsa pompás, de - meggyőződésem - ezek az írások méltó versenytársai a nagy elődökéinek. Biztosan a könyv is ilyen szórakoztató lesz, amikor összeáll mert, hogy lesz, abban nem kételkedem. Meg is venném már." - (Ráday Mihály, városvédő, televíziós szerkesztő-Unokáink sem fogják látni) ,,Az irodalom és a kulinária egy tőről fakad! Kíváncsivá tesz, emlékeket idéz, elgondolkodtat, gyönyört ébreszt, testet-lelket táplál. Egyszóval éltet minket. Marton Levente ,,gőzölgő" remekműve mindenkinek jól fog esni!" (Magos Zoltán, séf, gasztronómus)
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
bevásárlólista

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Édes finomságok a nagyi konyhájából Édes finomságok a nagyi konyhájából
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Könnyed márványkalács, finom vajkrémmel töltött torta vagy morzsás sütemény - ezek a klasszikusok...

Nagyi szakácskönyve Nagyi szakácskönyve
Szerző: Papp Katalin
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

A szerző egyszerűen elkészíthető fogásokkal, érthető receptekkel, könnyen beszerezhető alapanyagokkal...

Szakats mesterségnek könyvetskéje, mellyben külömbkülömbféle válogato tt tzifra, jó, egésséges, hasznos, tiszta és szapora étkeknek megkészít Szakats mesterségnek könyvetskéje, mellyben külömbkülömbféle válogato tt tzifra, jó, egésséges, hasznos, tiszta és szapora étkeknek megkészít
Szerző: Tótfalusi Kis Miklós
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Ez az érdekes, olvasmányos kis kötet letűnt korok ízes nyelvén szól letűnt korok ízes étkeiről....

A nagyi sütije A nagyi sütije
Kiadó: Szalay Kiadó (2010)

Ha valaki, akkor nagymamáink aztán igazán tudják, mitől lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeik...

150 év 150 év
Szerző: Bächer Iván
Kiadó: Jaffa Kiadó (2006)

A szerző ebben a könyvében néhány generáció hagyományaira visszatekintve olyan ételek receptjeit adja...

Ételművészet, életművészet Ételművészet, életművészet
Szerző: Hatvany Lili
Kiadó: Szépirodalmi Kiadó (1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó...

Móra Ferencné szakácskönyve Móra Ferencné szakácskönyve
Szerző: Móra Ferencné
Kiadó: Holnap Kiadó (1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési,...

Régi magyar halételek Régi magyar halételek
Szerzők: Kozmér György, Tusor András
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek...

A Tisza-család szakácskönyve A Tisza-család szakácskönyve
Szerkesztő: Patay László
Kiadó: Püski Könyvesház (2001)

A Tisza szakácskönyv különös érték, aminek azonban nehéz a műfaját meghatározni. Kultúrtörténet?...

Konyhaszótár Konyhaszótár
Szerző: Dumas, Alexandre
Kiadó: Corvina Kiadó (2014)

,,Fontos alapmunka, s nem mellesleg egy könnyen olvasható igazi Alexandre Dumas-könyv - ezúttal d'Artagnan...

50 ebéd 50 ebéd
Szerző: Kapitán Mária
Kiadó: Magánkiadás (1941)
Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen
Szerző: Spadone, Lisette
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (0)

Fánkok, palacsinták, gofrik, e szavak a hajdani konyhaművészetet idézik. A fánkok a karnevál hagyományaihoz...

Emma asszony szakácskönyve Emma asszony szakácskönyve
Kiadó: Vince Kiadó (2009)

A Vince kiadó által gondozott Emma asszony szakácskönyve egy száz évvel ezelőtti hetilap - a Hét - olvasói...

Kóstoló a múltból Kóstoló a múltból
Szerző: Körner András
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Az Egyesült Államokban élő Körner András építész szakácskönyve, amely először angol nyelven, az USA-ban...

Régi idők receptjei Régi idők receptjei
Szerzők: Lejtényi Éva, Waldhauser György
Kiadó: Black & White Kiadó (2002)

A főzés művészet. A tudás semmit sem ér tehetség nélkül. Nem véletlen, hogy nagy színészek, sportolók...

Új idők régi receptjei Új idők régi receptjei
Szerkesztő: Horváth Ágnes
Kiadó: Glória Kiadó (2007)

Szakácskönyvünk azt kívánja bemutatni, hogy a főzésben, konyhaművészetben mindenki egyenlő lehet. A kötet...

155 régi étek 155 régi étek
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Ízes élet Ízes élet
Szerző: Nádasdy Borbála
Kiadó: Méry Ratio (2012)

Édes-keserű, hazája iránti vágyakozással és szeretettel teli életrajzi naplói után Nádasdy grófnő újabb...

Kapcsolódó cikkek