Konyhanyelv

Kulináris karcolatok

Konyhanyelv  
Konyhanyelv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 256
ISBN: 9639974432
"Az ételkultúra otthon kezdődik. Nincs jó étterem, nem is lehet igazán jó étterem olyan országban, ahol nem ismerik az ételeket. A valódi ételekre gondolok, amelyek valódi konyhákban készülnek, nem az élelmiszer-kombinátok aroma-fellegváraiban, sem a szupertrendéttermek kémiai laboratóriumaiban. Ahogy az előző könyvemben, az "Ételmesék"-ben, úgy most a "Konyhanyelv"-ben is arra törekszem, hogy bemutassam, mennyi múlt és mennyi művészet húzódik meg a híres, régi fogások mögött. Reményeim szerint olyan könyv született, amelyet bárki szívesen fellapozhat akkor is, ha nem szándékozik főzni. S ha közben feltámad az alkotási kedv, akkor jól tagolt, pontos és részletes útmutatók kalauzolnak el a sikerhez. (...)" (a Szerző) Egy könyv, amely új stílust teremt. A több, mint száz receptet közreadó, Béres Dávid ínycsiklandó fotóival fűszerezett kötet nemcsak ízekben gazdag élményekkel ajándékoz meg bennünket, de az összekötő írások, kulináris karcolatok a lelkünket is felüdíti, egyben rámutat arra, hogy az ételben az ízeken és illatokon kívül benne van egy-egy nemzet története, kultúrája is. "Marton Levente szavai ízeket idéznek, a receptek, ételek pedig mesélnek, beszélnek hozzánk időről, együttlétről, hagyományokról. Kell több a teljességhez?" - ( Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője) "Magyar Elek nagyszerű volt, Bächer, Váncsa pompás, de - meggyőződésem - ezek az írások méltó versenytársai a nagy elődökéinek. Biztosan a könyv is ilyen szórakoztató lesz, amikor összeáll mert, hogy lesz, abban nem kételkedem. Meg is venném már." - (Ráday Mihály, városvédő, televíziós szerkesztő-Unokáink sem fogják látni) ,,Az irodalom és a kulinária egy tőről fakad! Kíváncsivá tesz, emlékeket idéz, elgondolkodtat, gyönyört ébreszt, testet-lelket táplál. Egyszóval éltet minket. Marton Levente ,,gőzölgő" remekműve mindenkinek jól fog esni!" (Magos Zoltán, séf, gasztronómus)
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
facebook

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen
Szerző: Spadone, Lisette
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (0)

Fánkok, palacsinták, gofrik, e szavak a hajdani konyhaművészetet idézik. A fánkok a karnevál hagyományaihoz...

Móra Ferencné szakácskönyve Móra Ferencné szakácskönyve
Szerző: Móra Ferencné
Kiadó: Holnap Kiadó (1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési,...

2000 év lakomái 2000 év lakomái
Szerző: Keenan, Ruth
Kiadó: Glória Kiadó (2001)

Ha a történelem fontos eseményeit ínycsiklandó lakomákon keresztül meséljük el, megtudhatjuk, hogy a X....

Nagyi szakácskönyve Nagyi szakácskönyve
Szerző: Papp Katalin
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

A szerző egyszerűen elkészíthető fogásokkal, érthető receptekkel, könnyen beszerezhető alapanyagokkal...

A Tisza-család szakácskönyve A Tisza-család szakácskönyve
Szerkesztő: Patay László
Kiadó: Püski Könyvesház (2001)

A Tisza szakácskönyv különös érték, aminek azonban nehéz a műfaját meghatározni. Kultúrtörténet?...

Kóstoló a múltból Kóstoló a múltból
Szerző: Körner András
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Az Egyesült Államokban élő Körner András építész szakácskönyve, amely először angol nyelven, az USA-ban...

Régi idők receptjei Régi idők receptjei
Szerzők: Lejtényi Éva, Waldhauser György
Kiadó: Black & White Kiadó (2002)

A főzés művészet. A tudás semmit sem ér tehetség nélkül. Nem véletlen, hogy nagy színészek, sportolók...

Kiskarácsony, nagykarácsony Kiskarácsony, nagykarácsony
Szerkesztő: Szabó Magdolna
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

Vitathatatlan, hogy a magyar ember táplálkozása, s a hozzá fűződő szokásvilág a két karácsony...

Szakats mesterségnek könyvetskéje, mellyben külömbkülömbféle válogato tt tzifra, jó, egésséges, hasznos, tiszta és szapora étkeknek megkészít Szakats mesterségnek könyvetskéje, mellyben külömbkülömbféle válogato tt tzifra, jó, egésséges, hasznos, tiszta és szapora étkeknek megkészít
Szerző: Tótfalusi Kis Miklós
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Ez az érdekes, olvasmányos kis kötet letűnt korok ízes nyelvén szól letűnt korok ízes étkeiről....

155 régi étek 155 régi étek
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Magyar szakácskönyv Magyar szakácskönyv
Kiadó: Alinea Kiadó (2010)

Német Zsuzsána szakácskönyve a 19. századi magyar gasztronómiát meghatározó szakácskönyvek egyik....

Marha-, borjú- és sertéshus ételek Marha-, borjú- és sertéshus ételek
Szerkesztő: Kürthy Emilné

Új idők régi receptjei Új idők régi receptjei
Szerkesztő: Horváth Ágnes
Kiadó: Glória Kiadó (2007)

Szakácskönyvünk azt kívánja bemutatni, hogy a főzésben, konyhaművészetben mindenki egyenlő lehet. A kötet...

150 év 150 év
Szerző: Bächer Iván
Kiadó: Jaffa Kiadó (2006)

A szerző ebben a könyvében néhány generáció hagyományaira visszatekintve olyan ételek receptjeit adja...

A mi süteményes könyvünk A mi süteményes könyvünk
Szerző: Váncza József
Kiadó: Holnap Kiadó (2010)

1925-ben vették lajstromba a „Váncza sütő-krémpor” védjegyét, később pedig sokféle kitűnő magyar...

Édességek könyve Édességek könyve
Szerző: Móra Ferencné
Kiadó: Holnap Kiadó (2005)

Ez egy irodalmi szakácskönyv. De ne tessék megijedni, ettől még meg lehet sütni a recepteket. Móra Ferenc meg...

Ételművészet, életművészet Ételművészet, életművészet
Szerző: Hatvany Lili
Kiadó: Szépirodalmi Kiadó (1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó...

Kapcsolódó cikkek