Mennyei halételek

Mennyei halételek  
Mennyei halételek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: T.bálint Kiadó
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 224
ISBN: 9789630695268
Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú fogásairól ismert. Miután a Passion For Flavour (Ízek bűvöletében - T.bálint Kiadó, 2010) című könyve elnyerte a Glenfiddich Év Könyve díjat, figyelmét most azokra a fogásokra irányítja, melyek a legkedvesebbek számára: a halakra és a tenger gyümölcseire. A könyv kifejezetten azokat a hobbi szakácsokat célozza meg, akik eddig talán még soha nem tapasztalták azt az örömet és dicsőséget, amit a tengeri fogások elkészítése okozhat. Halételei gyorsan elkészíthetőek, egészségesek és rendkívül változatosak, pontosan illeszkednek Gordon főzési stílusába, melynek alapja a frissesség és a különlegesség. Ezt a két jellemzőt szem előtt tartva a "Mennyei halételek" – száz színes fényképpel illusztrálva – összefoglaló képet ad arról, hogy milyennek kell lennie egy páratlan fogásnak.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó Daniel Boulud tollából  7
Bevezető  8

Halak, kagylók és rákfélék megvásárlása, előkészítése és elkészítése
Halak, kagylók és rákfélék kiválasztása és megvásárlása 12
Halak, kagylók és rákfélék előkészítése 26
Halak elkészítése egyszerűen  42

Receptek
Alaplevek, szószok, dresszingek  56
Levesek  78
Előételek  92
Saláták  108
Rizottók és tészták  124
Házias halételek  142
Halfogások vacsorára  160
Barbecue és party fogások 176
Köretek és kísérők  196

Szakkifejezések  218

 


Kinyit
vegetáriánus ételek