Paleolit szakácskönyv

Étrend receptekkel

Paleolit szakácskönyv  
Paleolit szakácskönyv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: Könyvműhely
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 90
ISBN: 9789630800495
A legtöbb betegségünk kialakulása étkezési szokásainkban rejlik. Ételeinket olyan alapanyagokból készítjük, amikről nem is gondolnánk, hogy mennyire károsak szervezetünkre. Nagyon sok megfigyeléses, követéses vizsgálat támasztja alá, hogy az általunk mindennap elfogyasztott élelmiszerek, alapanyagok betegségeket váltanak ki. A természeti népeknél ilyen „civilizációs betegségek” nincsenek. Mostanra már vannak saját tapasztalataim is arról, hogy érdemes elhagyni a modern konyha alapanyagait (gabona, növényi olajok, tejtermékek…) és visszatérni az ősi, paleo alapanyagokhoz (hús, zöldség, gyümölcs). Mivel sehol nem találtam (1-2 kivétellel) konkrét ételrecepteket ehhez az életmódhoz, arra gondoltam, hogy 1 hónapon keresztül minden nap leírom az általunk fogyasztott paleo ételek receptjeit, majd szakácskönyv formájában megjelentetem. Így született meg a Paleolit szakácskönyv. Remélem sokak érdeklődését felkelti egy olyan egészséges életmód lehetősége, ami nem kíván különösen nagy áldozathozatalt.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
szótár

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

1600 kcal 1600 kcal
Szerző: Nagy Margit
Kiadó: Servier Hungária Kft. (2000)
Gluténmentes édességek Gluténmentes édességek
Szerző: Ráczné Vígh Zsuza
Kiadó: Grimm Kiadó (2008)

Ez a könyv olyan lisztérzékenyeknek, tehéntejfehérje-allergiásoknak, illetve azok családtagjainak, barátainak...

33 lúgosító finomság 33 lúgosító finomság
Szerzők: Csigó László, Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2013)

"Szakácskönyvsorozatunk legújabb kötetében a lúgosító ételek rejtelmeibe nyerhet bepillantást a...

Székrekedés Székrekedés
Szerző: Gaálné Póda Bernadette
Kiadó: Betűmetsző Könyvkereskedés (2007)

Ezt a könyvet azért veszi a kezébe, mert orvosa megállapította, hogy Önnek vagy hozzátartozójának...

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Lefogyni koplalás nélkül? - vágyálom. Ám az álmok beteljesülhetnek, ha ezt elő is segítjük. Ha gondosan...

33 finom étel csontritkulás ellen 33 finom étel csontritkulás ellen
Szerzők: Rigó János, Horváth Zoltánné, Veresné Bálint Márta
Kiadó: Anonymus Kiadó (1999)

Miért kellene lemondani az evés, az ízek öröméről annak, aki diétázik? Miért kellene külön főzni neki,...

A legfinomabb egészséges ételek A legfinomabb egészséges ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2012)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Diétás ételek Diétás ételek
Szerkesztő: Dózsa György
Kiadó: Gabona Tröszt (1989)

Az utóbbi években több olyan szakácskönyv jelent meg Magyarországon, amelyekben mesterszakácsaink felhívják...

99 kímélő étel 33 színes ételfotóval 99 kímélő étel 33 színes ételfotóval
Szerzők: Lajos Mari, Hemző Károly
Kiadó: Sanoma Kiadó (2011)

Ebben a könyvben olyan receptek szerepelnek, amelyeknek - egyebek között - fő erényük, hogy gyorsan-egyszerűen...

Főzzünk zsírszegényen Főzzünk zsírszegényen
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2003)

Ha vigyázunk vonalainkra és figyelünk a kalóriákra, nem kell egyben az ízletes fogásokról is lemondanunk. A...

Cukor nélkül édesen Cukor nélkül édesen
Szerző: Bencsik Klára
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)

Az édes ízről nem szívesen mond le az ember. A mesterséges édesítőszerek abban segítenek, hogy olyan...

A természet patikája A természet patikája
Szerző: Oláh Andor
Kiadó: Kossuth Kiadó (1994)

A növényekkel gyógyítás, a fitoterápia, az emberiség történetének legősibb idejéből ered, s az...

Gyógyhatású ételek Gyógyhatású ételek
Szerző: Pigozzi, Paolo
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Gabonafélék, karfiol, alma, citrom, szőlő... ezek nem csak kívánatos és egészséges táplálékaink: igazi...

Rákmegelőző és gyógyító diéta Rákmegelőző és gyógyító diéta
Szerző: Kushi, Michio
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Michio Kushi (1926) a makrobiotika legismertebb jelenkori kutatója és tanítója. A japán-amerikai fiatalember az...

Karcsúsító levesek Karcsúsító levesek
Szerző: Bruton, Kathryn
Kiadó: Kossuth Kiadó (2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített,...

Paleolit szakácskönyv 2. Paleolit szakácskönyv 2.
Szerző: K. Kishonti Betti
Kiadó: Könyvműhely (2011)

Ebben a szakácskönyvben a Paleolit diéta során használható receptek találhatók. Az Előszó témája a...

Légy energikus! Légy energikus!
Szerzők: Hunking, Penny, Hunger, Fiona
Kiadó: Alexandra Kiadó (2005)

Az ivólevek tele vannak tápanyagokkal. Nemcsak sportolók számára hasznosak, hanem azoknak is, akik jó formában...

Cukorbetegek étrendje Cukorbetegek étrendje
Szerző: Budd, Martin
Kiadó: Bioenergetic Kiadó (2007)

Sok olyan könyv kapható jelenleg is, amely a diabéteszről szól. Ezek a cukorbetegség minden aspektusát...

Az étel a legjobb orvosság Az étel a legjobb orvosság
Szerzők: Dr. Romhányi Csaba, Hargitai György
Kiadó: Gladiátor Kiadó (2002)

Tudja-e, hogy az alma valóságos "gyógyszer", mert rendszeres fogyasztásakor várható a vérkoleszterinszint...

Kapcsolódó cikkek