Mikrohullámú szakácskönyv
A gyors és könnyű főzés titka

Mikrohullámú szakácskönyv
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Grafo Kiadó
Kiadás éve: 1996
Oldalszám: 159
ISBN: 963-8280-29-8
E könyv az ételek kímélő, energiatakarékos, gyors főzésének, melegítésének és felolvasztásának korszerű eljárásait ismerteti. Kb. 130 recepttel, kereken 70 ábrával mutatja be a mikrohullámú főzés széles skáláját.
Tartalomjegyzék
Előszó |
4 |
Kis mikrohullámú tanácsadó |
6 |
Előételek és fortéllyal készült apró falatok |
18 |
Baromfimájkrém |
22 |
Borjúhús tonhalmártással |
32 |
Csirkeragu |
20 |
Éticsiga sáfrányos mártásban |
21 |
Genfi sajtfondue |
33 |
Görög paradicsom |
24 |
Marinírozott gomba |
22 |
Nyúlpástétom |
28 |
Portói boros szilva szalonnaköntösben |
30 |
Tessini sajtfondue |
29 |
Töltött szőlőlevél |
26 |
Zöldborsós sonkás ragu leveles tésztában |
20 |
Finom, ízletes levesek és tarka egytálételek |
34 |
Badeni csigaleves |
36 |
Cukkinikrémleves |
37 |
Finom fűszeres leves |
38 |
Frankfurti borsóleves |
40 |
Gyors egytálétel babból |
45 |
Hideg barackleves |
37 |
Hideg meggyleves |
40 |
Húsos kukoricás tál |
44 |
Kukoricakrémleves füstölt lazaccal |
38 |
Paprikás tál kolbásszal |
42 |
Pulykarizottó |
46 |
Tarka káposztástál |
48 |
Zöldséges egytálétel bárányhúsból |
44 |
Hal, finoman és ízletesen |
50 |
Foltos tőkehal boros gombamártásban |
56 |
Halkotlett zöldségágyban |
54 |
Lepényhalfilé céklamártással |
52 |
Spanyol halastál |
58 |
Töltött pisztráng |
53 |
Különleges húsételek |
60 |
Báránygerinc kelkáposztaköntösben |
79 |
Bárányhús zöldségfőzetben |
62 |
Csirkecomb párolt répával |
76 |
Esterházy vesepecsenye |
78 |
Fényezett, pácolt sertéskaraj |
74 |
Húsgombócok |
66 |
Kakascomb |
70 |
Kelkáposztatekercs paradicsommal |
64 |
Olasz vagdalt hús |
72 |
Sertéssült |
66 |
Sertésszelet olasz módra |
63 |
Sertésszelet tejszínes csirkegombamártással |
70 |
Skót párolt hús |
72 |
Töltött pulykaszelet |
68 |
Színekben pompázó zöldségek |
80 |
Cukkini-paradicsomtál |
82 |
Finom borsópüré újhagymával |
90 |
Finom kelkáposzta |
88 |
Fűszeres sampinyongomba |
93 |
Fűszeres szalonnás zöldbab |
82 |
Gyümölcsös vöröskáposzta |
84 |
Karalábé fűszeres tejszínnel |
94 |
Karfiol sajtmártással |
92 |
Kelbimbó brüsszeli módra |
93 |
Sajtos csemegekukorica |
84 |
Savanyú káposzta almával |
86 |
Sárgarépa mogyorós vajjal |
88 |
Tarka káposztástál |
94 |
Zöldbab olasz módra |
85 |
Zöldborsó újhagymával |
86 |
Klasszikus körítések - Burgonya, rizs és fűszeres felfújtak |
96 |
Burgonya-cukkinifelfújt |
107 |
Cukkini-paradicsomfelfújt |
106 |
Fokhagymás petrezselymes burgonya |
98 |
Hagymás burgonya |
100 |
Metélfelfújt |
106 |
Mexikói rizs |
102 |
Paradicsom berni módra |
98 |
Rizs csiperkegombával |
104 |
Sajtos rizs |
104 |
Zöldséges rizs |
102 |
Finom, gyors mártások és aranysárga tojásételek |
108 |
Csokoládésodó |
116 |
Cukkinikrémmártás |
111 |
Ementáli sajtmártás |
110 |
Fehér csokoládésodó |
114 |
Földiszeder-narancsmártás |
111 |
Fűszeres szilvamártás |
112 |
Meggysodó |
114 |
Paradicsommártás |
110 |
Paradicsom-tojástál |
118 |
Pikáns fűszerkrémmártás |
116 |
Rántotta savoyai módra |
120 |
Rántotta újhagymával |
120 |
Tejszínes vaníliasodó |
114 |
Tojás csészében |
118 |
Tojásszem |
116 |
Tonhalmártás |
112 |
Forró italok és zamatos dzsemek |
122 |
Almapuncs |
130 |
Almazselé |
137 |
Amszterdami kávé |
128 |
Cafe Capriccio |
124 |
Csokoládé |
130 |
Farizeus |
128 |
Fügedzsem |
131 |
Fűszeres grog |
125 |
Ír kávé |
125 |
Kajszibarackdzsem |
132 |
Kajszibarack-grapefruitdzsem |
136 |
Mangódzsem |
131 |
Málnadzsem |
134 |
Meggydzsem |
136 |
Mexikói csokoládé |
128 |
Narancsdzsem |
134 |
Narancspuncs |
124 |
Portói borpuncs |
125 |
Puncs autósoknak |
124 |
Ribizlidzsem |
132 |
Szőlő-kividzsem |
137 |
Teapuncs |
126 |
Vörösborpuncs |
126 |
Whisky-puncs |
126 |
Habkönnyű desszertek |
138 |
Citromhabkrém |
144 |
Csokoládé-mandulapuding |
147 |
Finom vaníliakrém |
148 |
Forró szilvakompót |
142 |
Gőzmetélt |
142 |
Kajszibarack-borzselé |
140 |
Könnyű csokoládéhab |
148 |
Mirabellakompót |
140 |
Tejbedara |
147 |
Tejberizs |
146 |
Túrófelfújt meggyel |
151 |
Túrópuding |
150 |
Vaníliás rizskoszorú kajszibarackkal |
144 |
Zsemlepuding |
150 |
Kinyit