Mikrohullámú szakácskönyv

A gyors és könnyű főzés titka

Mikrohullámú szakácskönyv  
Mikrohullámú szakácskönyv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Grafo Kiadó
Kiadás éve: 1996
Oldalszám: 159
ISBN: 963-8280-29-8
E könyv az ételek kímélő, energiatakarékos, gyors főzésének, melegítésének és felolvasztásának korszerű eljárásait ismerteti. Kb. 130 recepttel, kereken 70 ábrával mutatja be a mikrohullámú főzés széles skáláját.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

4

Kis mikrohullámú tanácsadó

6

Előételek és fortéllyal készült apró falatok

18

Baromfimájkrém

22

Borjúhús tonhalmártással

32

Csirkeragu

20

Éticsiga sáfrányos mártásban

21

Genfi sajtfondue

33

Görög paradicsom

24

Marinírozott gomba

22

Nyúlpástétom

28

Portói boros szilva szalonnaköntösben

30

Tessini sajtfondue

29

Töltött szőlőlevél

26

Zöldborsós sonkás ragu leveles tésztában

20

Finom, ízletes levesek és tarka egytálételek

34

Badeni csigaleves

36

Cukkinikrémleves

37

Finom fűszeres leves

38

Frankfurti borsóleves

40

Gyors egytálétel babból

45

Hideg barackleves

37

Hideg meggyleves

40

Húsos kukoricás tál

44

Kukoricakrémleves füstölt lazaccal

38

Paprikás tál kolbásszal

42

Pulykarizottó

46

Tarka káposztástál

48

Zöldséges egytálétel bárányhúsból

44

Hal, finoman és ízletesen

50

Foltos tőkehal boros gombamártásban

56

Halkotlett zöldségágyban

54

Lepényhalfilé céklamártással

52

Spanyol halastál

58

Töltött pisztráng

53

Különleges húsételek

60

Báránygerinc kelkáposztaköntösben

79

Bárányhús zöldségfőzetben

62

Csirkecomb párolt répával

76

Esterházy vesepecsenye

78

Fényezett, pácolt sertéskaraj

74

Húsgombócok

66

Kakascomb

70

Kelkáposztatekercs paradicsommal

64

Olasz vagdalt hús

72

Sertéssült

66

Sertésszelet olasz módra

63

Sertésszelet tejszínes csirkegombamártással

70

Skót párolt hús

72

Töltött pulykaszelet

68

Színekben pompázó zöldségek

80

Cukkini-paradicsomtál

82

Finom borsópüré újhagymával

90

Finom kelkáposzta

88

Fűszeres sampinyongomba

93

Fűszeres szalonnás zöldbab

82

Gyümölcsös vöröskáposzta

84

Karalábé fűszeres tejszínnel

94

Karfiol sajtmártással

92

Kelbimbó brüsszeli módra

93

Sajtos csemegekukorica

84

Savanyú káposzta almával

86

Sárgarépa mogyorós vajjal

88

Tarka káposztástál

94

Zöldbab olasz módra

85

Zöldborsó újhagymával

86

Klasszikus körítések - Burgonya, rizs és fűszeres felfújtak

96

Burgonya-cukkinifelfújt

107

Cukkini-paradicsomfelfújt

106

Fokhagymás petrezselymes burgonya

98

Hagymás burgonya

100

Metélfelfújt

106

Mexikói rizs

102

Paradicsom berni módra

98

Rizs csiperkegombával

104

Sajtos rizs

104

Zöldséges rizs

102

Finom, gyors mártások és aranysárga tojásételek

108

Csokoládésodó

116

Cukkinikrémmártás

111

Ementáli sajtmártás

110

Fehér csokoládésodó

114

Földiszeder-narancsmártás

111

Fűszeres szilvamártás

112

Meggysodó

114

Paradicsommártás

110

Paradicsom-tojástál

118

Pikáns fűszerkrémmártás

116

Rántotta savoyai módra

120

Rántotta újhagymával

120

Tejszínes vaníliasodó

114

Tojás csészében

118

Tojásszem

116

Tonhalmártás

112

Forró italok és zamatos dzsemek

122

Almapuncs

130

Almazselé

137

Amszterdami kávé

128

Cafe Capriccio

124

Csokoládé

130

Farizeus

128

Fügedzsem

131

Fűszeres grog

125

Ír kávé

125

Kajszibarackdzsem

132

Kajszibarack-grapefruitdzsem

136

Mangódzsem

131

Málnadzsem

134

Meggydzsem

136

Mexikói csokoládé

128

Narancsdzsem

134

Narancspuncs

124

Portói borpuncs

125

Puncs autósoknak

124

Ribizlidzsem

132

Szőlő-kividzsem

137

Teapuncs

126

Vörösborpuncs

126

Whisky-puncs

126

Habkönnyű desszertek

138

Citromhabkrém

144

Csokoládé-mandulapuding

147

Finom vaníliakrém

148

Forró szilvakompót

142

Gőzmetélt

142

Kajszibarack-borzselé

140

Könnyű csokoládéhab

148

Mirabellakompót

140

Tejbedara

147

Tejberizs

146

Túrófelfújt meggyel

151

Túrópuding

150

Vaníliás rizskoszorú kajszibarackkal

144

Zsemlepuding

150


Kinyit
recept beküldése