Lakoma

A görög, török, ciprusi, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhák legfinomabb ételeiből

Lakoma  
Lakoma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 519
ISBN: 9789633030257
Váncsa István új szakácskönyve a Lakomacímű sorozat első darabja, amely a Mediterráneumból a görög, török, ciprusi, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhákat fogja át, 650 különlegesen finom recepttel. A könyv (akár a szerző előző szakácskönyve, amelyből csaknem harmincezer példány fogyott, és séfek, éttermek is főznek belőle) nem csupán jól használható szakácskönyv, egyszersmind fölöttébb élvezetes olvasmány, kevéssé ismert kulturális, gasztronómiatörténeti érdekességek, szórakoztató tárháza, lényege a teljesen egyedi, szubjektív, szellemes-míves irodalmi szöveg.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó    7
Bevezetés    9
Mediterrán olajügyek    13
1. A múltnak kútja   18
Sumer és akkád becsináltak    18
Sumer kemencék, sumer ünnepek    22
2. Az arab középkor     26
Vágj fel kövér húst    26
Tigrismogyoró, húsgombócok, keserű narancs    28
Arab salsák, halak, szaladó kappanok    32
Receptek    35-41
3. Az arab Levante     42
Mezopotámiai örömeink    42
Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban    46
Receptek    50-65
Csicseri borsóságok   66
Laposkenyerek    71
Receptek    76-80
Kebabok, kafták   81
A kibbe nyomában   93
4. Észak-Afrika    105
Marokkói kövér asszonyok    105
Receptek    109-126
A bastila forró mélységei    127
Receptek    131-149
Kuszkusz a kiszkiszben    139
Receptek   143-149
Az argánolaj, a kecskék és az ördög   150
Receptek    154-160
A gustusnak lényeges eledele    161
Receptek    165-178
A bárány szeme    179
Receptek   184-196
A tevehús fogysztásainak előnyeiről    197
Receptek    201-215
A cukor kilovagol Indiából    216
Receptek   220-224
5. Törökország    225
Iskander efendi forgó kebabja    225
Furkan főtörzs tanításai a török gasztronómiáról   229
Receptek   233-258
Mehmet doktor piláfjai    259
Receptek    263-295
Pastirma, pastrama, pastrami    296
Receptek    300-305
Blue eye avagy a halikarnasszoszi pék titkai    306
Receptek   310-326
6. Ciprus    327
A sztoa vonzásában    327
Receptek    331-334
A kincs nyomában    335
Receptek    339-342
A török asszony karácsonya    343
Receptek    347-356
7. Görögország    357
A Minoréban    357
Receptek    361-376
A Nefeliben    377
Receptek   381-394
Arisztotelész a krétai gasztronómiáról    395
Receptek   399-453
8. Málta    454
Pál apostol kalandjai    454
Ne fagyaszd a lampukát    458
Receptek   462-479
Kislexikon   480-498
Irodalomjegyzék 499







 


Kinyit
facebook

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Szerkesztő: Nagy Mézes Rita
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára...

Tapas Tapas
Kiadó: Art Nouveau Kiadó (2008)

Akár apró snack egy pohár bor mellé, akár előétel vagy komplett menü, a tapas a mediterrán konyha...

500 mediterrán étel 500 mediterrán étel
Szerző: Sforza, Valentina
Kiadó: Gabo Kiadó (2011)

A Földközi-tengert övező országok -Olaszország, Spanyolország, Görögország, Libanon és Portugália-...

Görög ízek Görög ízek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány,...

Jamie belevág... Jamie belevág...
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2011)

Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettől vezérelve...

Görög konyha Görög konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az...

Francia kulinária Francia kulinária
Szerkesztő: Dominé, André
Kiadó: Vince Kiadó (2010)

Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő...

A római konyha A római konyha
Szerző: Lénárd Sándor
Kiadó: Magvető Kiadó (2004)

Lénárd Sándor, a Völgy a világ végén című nagyszerű regény szerzője kulturális kalandtúrára hívja...

Olasz ízek Olasz ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi...

Görög kulinária Görög kulinária
Szerző: Marianthi, Milona
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a...

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerzők: Bardi, Carla, Vignozzi, Sarah, Gioffré, Rosalba
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még...

Modern mediterrán konyha Modern mediterrán konyha
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Kossuth Kiadó (2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a...

33 mediterrán étel 33 mediterrán étel
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2010)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Spanyol ízek Spanyol ízek
Szerző: Anne, Wilson
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek,...

Kapcsolódó cikkek