Francia kulinária

Francia kulinária  
Francia kulinária
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Kedvezményes vásárlás
Szerkesztő: Dominé, André
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 468
ISBN: 9789639731875
Az Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy ilyen igazán terjedelmes könyv, mint ez, sem elég valamennyi felsorolásához. Az ország minden sarkában meglestük a kulinária mestereit, hogy végignézzük, megjegyezzük, mitől minőség a minőség, s hogy megfejtsük az ízek titkát. A francia tájak szépsége és sokfélesége feltárta számunkra azokat az alapokat, amelyekkel a természet teremti meg az élvezet feltételeit, legyen szó körtéről, vajról, camembert-ről vagy pezsgőről, langusztáról vagy lencséről, borsról vagy csirkéről. Mindenütt szeretettel fogadtak, bepillantást engedtek a pincékbe, kamrákba, konyhákba, és megosztották velünk azt a tudást, amivel csak a gyakorlat ajándékozza meg az embert. Nekik köszönhető, ha ez a könyv valóban hiteles képet fest a francia életstílusról.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó  9
Párizs - Ile-de-France  10
Champagne - Lotaringia-Elzász  52
Nord-Pas-de-Calais - Picardia - Normandia - Bretagne  90
Loire-vidék - Centre régió  126
Burgundia - Franche-Comté  150
Lyon - Rhone-Alpes  194
Poitou -Charentes - Limousin  234
Toulouse környéke - Quercy - Aveyron - Auvergne  310
Roussillon - Languedoc - Cévennek  364
Provence - Cote d'Azur  384
Korzika  432
Függelék  457
 


Kinyit
pinterest

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Szerkesztő: Nagy Mézes Rita
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára...

Provence Provence
Szerző: Jouanin, Francie
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont...

A francia konyha A francia konyha
Szerzők: Warde, Fran, Harris, Joanne
Kiadó: Ulpius-ház Kiadó (2004)

"Legelső emlékeim ételekhez fűződnek. Sosem felejtem el, talán hároméves lehettem, amikor Mémée-vel, a...

100 vadétel recept 100 vadétel recept
Szerző: Prevot, Norbert
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (1997)

A számításba jövő vadak listája nagyon hosszú, mégis megkíséreltünk mindegyikhez receptet nyújtani....

Francia finomságok dióhéjban Francia finomságok dióhéjban
Szerzők: Leuilly, Laurence, Márton Gyöngyvér
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1989)

Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban....

Csokoládés édességek kiskönyvtára Csokoládés édességek kiskönyvtára
Kiadó: Corvina Kiadó (2010)

Nyolc könyvecske tele bámulatos csokoládé-receptekkel, ámulatba ejtő színes fotókkal, különleges...

Bouchon Bouchon
Szerző: Keller, Thomas
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

Thomas Kellernek, a világhírű French Laundry tulajdonosának és séfjének a bisztrókonyha a szenvedélye,...

Francia konyha Francia konyha
Szerző: R. Szepessy Ilona
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1986)

Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben...

Francia ízek Francia ízek
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően...

Francia sajtok Francia sajtok
Szerkesztő: Dei, Serena
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

Franciaországot mindig is a sajtok szülőhazájának tekintették, hiszen ízlésnek és ízlelésnek megfelelő...

Konyhaszótár Konyhaszótár
Szerző: Dumas, Alexandre
Kiadó: Corvina Kiadó (2014)

,,Fontos alapmunka, s nem mellesleg egy könnyen olvasható igazi Alexandre Dumas-könyv - ezúttal d'Artagnan...

Francia konyha Francia konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az...

Modern mediterrán konyha Modern mediterrán konyha
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Kossuth Kiadó (2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a...

Alain Ducasse konyhaművészete - Desszertek és cukrászat Alain Ducasse konyhaművészete - Desszertek és cukrászat
Szerzők: Ducasse, Alain, Robert, Frederic
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák -...

25 perces receptek 25 perces receptek
Szerző: Duroy, Maurice
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

Lepje meg barátait és családtagjait egy különleges étellel az A la carte sorozatból! Nem fognak csalódni,...

Alain Ducasse konyhaművészete - Húsételek Alain Ducasse konyhaművészete - Húsételek
Szerző: Ducasse, Alain
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Alain Ducasse konyhaművészeti sorozatának "Desszertek és cukrászat" című kötete után most a "Húsételek"...

Íz-világjáró Íz-világjáró
Szerző: Bourdain, Anthony
Kiadó: Cephalion Kiadó (2007)

Amerika kedvenc szakácsa, Anthony Bourdain, felkerekedik, hogy megtalálja az ételek Szent-Grálját:...

Francia konyha Francia konyha
Kiadó: O-Press (2010)

Az étkezés rendkívül fontos szerepet játszik a francia emberek életében. Az étel minősége nagymértékben a...

Kapcsolódó cikkek