Indiai ízek

Indiai ízek  
Indiai ízek
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 64
ISBN: 9639192406
Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb fogások. Az indiai szakácsok tökélyre vitték a fűszerek használatát - nincs még egy konyha a világon, ahol ilyen sokféle fűszert alkalmaznának és ilyen változatos formában, mint itt. A könyv lépésről lépésre vezeti be az Olvasót az ínycsiklandó indiai konyha széles kínálatának legjobb receptjeibe.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek és előételek  2
a tipikus indiai étkezés mindig valamilyen ínycsiklandó étvágygerjesztővel indul. A legkedveltebb hagyományos előétel az apró, ropogós és fűszeres samosa (ejtsd szamósza), de az étkezés gazdag, ízletes levessel is kezdődhet.

Csirke- és halételek  14
A csirkét nagyra becsülik Indiában, a különleges alkalmakat is gyakran csirkeétellel tisztelik meg. A tenger gyümölcseiből készült ételek kíméletes főzési technikája és rafinált fűszerezése még jobban kiemeli a friss tengeri ételek finom ízét.

Húsételek  28
Indiában a legnépszerűbb húsféle a kecske- és a bárányhús. A marhát a hinduk vallási okokból nem fogyasztják, bár a következő recepteknél használhatunk marha- vagy bárányhúst is.

Zöldségételek  40
Az indiai lakosság jó része vegetariánus, itt találhatjuk tehát a különféle zöldséges ételek legsokszínűbb választékát a világon. Minden tájegységnek megvan a saját főzési technikája és az ételfajtáknak megfelelő fűszerezése.

Kísérőételek  54
A rizsen kívül sokféle kovásztalan, búzalisztből készült kenyérfélét ismer az indiai konyha. A különféle mártások, chutneyk és savanyúságok szerepe pedig elsősorban az, hogy a főfogásokat kiegészítsék, az ízeket kiegyenlítsék és gazdagítsák.

Indiai kislexikon 62 


Kinyit
tippek, fortélyok