Bevezetés: a vegetáriánusok éléskamrája 4
Liszt, gabonák, tészták, hüvelyesek, zöldfűszerek, fűszerek, olajok és zsírok, paprika, ecetek, mustárok, üveges szószok, csonthájasok és olajos magvak.
Levesek és előételek 6
A legegyszerűbb levesek elkészítésével is nagyszerű ízeket lehet előállítani. Csak zöldségek felhasználásával is számtalan változat létezik. A zöldségleves lehet krémleves, sűrű és darabos, vagy épp tiszta zöldségerőleves. Hidegen és forrón is fogyaszthatjuk. Ha a főtt zöldségeket összeturmixoljuk, krémlevest vagy zöldségpürét kapunk. Választhatjuk ezt a módszert sűrítésre is: ekkor csak a leves egy részét pürésítjük, a többi darabos marad. A zöldségekhez sokféle alapanyag használható fel: hüvelyesek, gabonafélék, főtt tészta, joghurt, tejföl és sajt. Néhány hozzávaló felcserélhető, ha épp az egyik nincs kéznél.
Az előétel fontos része az étkezésnek: előkészíti a gyomrot a többi étel befogadására és felkelti az étvágyat. Ezért színesnek és étvágygerjesztőnek kell lennie. Fontos, hogy harmonizáljon a főétellel, azaz színben, alapanyagban és ízben is különböznie kell a főételtől. Fontos, hogy ne telítsen el, mert akkor nem jut elég hely a gyomorban a főfogásnak.
Könnyű harapnivalók 54
Mai rohanó világunkban nagyon fontos, hogy gyorsan tudjunk elkészíteni néhány könnyű fogást vagy harapnivalót, mert sokszor nincs idő egy háromfogásos ebéd elfogyasztására. Vagy munka közben nem kívánunk annyit enni, hiszen az emésztés energiát követel és elálmosít. Ha a vacsorára túl későn kerül sor, akkor sem ehetjük meg a szokásos mennyiséget, mert nem tudunk elaludni vagy rémálmaink lesznek. Akár partifalatról van szó, akár az aperitif mellé felszolgált rágcsálnivalóról, akár a tévé előtti harapnivalóról, ebben a fejezetben sok olyan receptet talál, amelyiket bármilyen alkalomra elkészíthet. Sok közülük előre elkészíthető, így vendégfogadásra is alkalmas.
Főételek 110
Köretek, saláták 172
Desszertek 224
Kinyit