Tészta

Tészta  
Tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 256
ISBN: 9639552313
Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes hozzávalókat is tartalmazó alapreceptek az ízekre és a látványra helyezik a hangsúlyt; az alapanyagok jól felhasználhatók egyéb fantáziadús pasta-változatok elkészítéséhez is.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek és könnyű ételek  7
A tészta rendkívül sokoldalúan használható: tartalmasabbá tehetjük vele a leveseket, készülhet belőle ízletes, újszerű előétel, de akár gyors ebéd vagy könnyű vacsora is. Ebben a fejezetben a receptek gazdag választéka sorakozik fel a hagyományos olasz ételektől kezdve, amilyen a minestrone leves vagy a spagetti alla carbonara, a bonyolult új kreációkig, mint a pancettás és juhsajtos sütemény masnitésztaágyon és a tésztaomlett.
A levesreceptek közt akadnak kiadós téli ételek, amelyek, ha ropogós kenyérrel tálaljuk, önmagukban főételül szolgálnak. Próbálják ki ki például a szárazbablevest tésztával, vagy a tejszínes citromos csirkelevest spagettivel, finomak és különlegesek. Aki csak néhány falatra, könnyű ételre vágyik, az is fog kedvére valót találni a receptek között. Minden ízlést kielégítő kombinációk: zöldséges, sajtos, húsos, halas mártások szerepelnek a legköülönbözőbb formájú tésztákkal házasítva, az orsótésztától a kagylótésztáig. Készítsenek vékonymetéltet füstölt sonkával - ha kevés az idejük -, vagy tejszínes borjúvesét pennével - ha valami nem mindennapit kívánnak.

Húsok és szárnyasok  77
Tészta hússal, szárnyasfélével - klasszikus társítás. Az ételek sora a könnyen elkészíthető, olcsó hétköznapivacsoráktól a speciális alkalmakra szánt, kifinomult és elegáns ételekig terjed. E fejezet sok "család kedvence" receptet tartalmaz, mint a bolognai spagetti, az olasz húsgombóc paradicsommártásban, a zöldséges lasagne vagy a töltött cannelloni. Akad jó néhány példa hagyományos étel izgalmas új változatára is; ilyen például a szicíliai spagetti, a marhahús és tészta sütve vagy a sertéssült tésztával és zöldséggel. Végül ínycsiklandó eredeti receptek pompás gyűjteményével is szolgálunk. 
Ajánljuk kipróbálásra a metélt tésztát (fettucine) bojúszelettel és rózsaszín grépfrúttal mint remek receptet, az apró kagylótésztát tejszínes sertéshússal és kemény tojással díszítve, a csirkehúst és rákot penneágyon vagy a vastag csőtésztát és fogolysültet pestomártással. Meg fognak lepődni, milyen gyorsan és könnyen el tudják majd készíteni ezeket az ínyenc fogásokat!

Halak, kagylók és rákok  135
A tészta természetes kiegészítője a halaknak és a tenger gyümölcseinek. Mindkettőt gyorsan kell elkészíteni, hoy megőrizzék zamatukat és állagukat, tápértékben igen gazdagok és szinte határtalan változatban valósíthatók meg. E fejezet receptjei jól bizonyítják eme kiváló tulajdonságaikat. Gyors, könnyű, de laktató vacsorához ajánljuk a tonhalas spagetti, az orsótészta tőkehallal és tojásmártással, a lasagne tenger gyümölcseivel, a makaróni és tengeri rákok sütve recepteket. 
A különlegesebb és bonyolultabb fogások közé sorolható a tengeri süllő olajbogyómártással makaróniágyon, a párolt lazacszeletek pennével és a masnitészta vajas homárral vagy a sült kagyló tésztával. Jó néhány, minden ízlésnek és minden pénztárcának megfelelő ételleírást tartalmaz ez a fejezet is - édesvízi és tengeri halak, kagylók, rákok és egyéb tenger gyümölcsei felhasználásával készítendőket. Valamennyi könnyen kivitelezhető, a kérdés csak az, melyiket csináljuk meg legközelebb?

Zöldségek és saláták  183
E fejezet tésztareceptjei valami speciálisat ajánlanak minden alkalomra: laktató vegetáriánus vacsorákat, szokatlan zöldséges köreteket, főfogásokat és kísérő salátákat. Jó néhány tésztasalátát akár piknikre is el lehet vinni, és természetesen kiváló köretként kínálhatók nyári grillpartikon. Néhány közülük klasszikus fogás: így az Alfredo tésztája vagy a spagetti Olio e Aglio, a paglia e Fieno vagy a heringes tésztasaláta. Más receptek leleményes és néha meglepő új kombinációi a zöldségeknek és a tésztának. Kipróbálandó a mediterrán spagetti, a spenótos-gombás lasagne, a ravioli zöldséges töltelékkel. A különleges marhahúsos tésztasaláta alkalmas családi ebédre, míg a hosszúmetélt párolt édesköménnyel, a tésztasaláta kecskesajttal, körtével és dióval, a fokhagymás-majonézes tésztasaláta mind-mind pompás kísérő ételek.

Desszertek  247
Általában, ha tésztafőzésre gondolunk, nem jutnak eszünkbe desszertek, de ebben a fejezetben kiderül majd, milyen meglepő és csodálatos édességek készülhetnek főtt tésztákból. Ki tudna ellenállni a diós-mézes fészkek csábításának, a pisztácia, a méz és a cérnametélt remek kombinációjának? A málnás orsótészta ünnep a szemnek és az ízlelőbimbóknak egyaránt, a német tésztapuding hagyományos zsidó recepten alapuló gazdag és ízletes recept. A sült édes ravioli minden édesszájú számára reveláció lesz. E fejezet receptjei mindenkit meggyőznek majd arról, hogy a tésztás desszertek nagyon izgalmasak, a családtagjaink és a vendégeink egyaránt élvezni fogják az étkezések ilyen leleményes befejezését.


Kinyit
van itthon

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Tészták Tészták
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek...

Cukor nélkül édesen Cukor nélkül édesen
Szerző: Bencsik Klára
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)

Az édes ízről nem szívesen mond le az ember. A mesterséges édesítőszerek abban segítenek, hogy olyan...

Édességek és készítésük titkai Édességek és készítésük titkai
Szerző: Disdier, Guy
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben...

55 finom sütemény 55 finom sütemény
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

Azt hihetnénk, hogy felgyorsult világunkban eltűnnek az otthon sütött édességek, s átveszik helyüket a...

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel...

Tészták sütve, főzve Tészták sütve, főzve
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

Habár az élelmiszerárak az egekbe szöktek, a tészta még abban az esetben is olcsó nyers-anyagnak számít, ha...

Főtt tészták Főtt tészták
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti...

Pizza - a legjobb receptek Pizza - a legjobb receptek
Kiadó: Art Nouveau Kiadó (2012)

Ez az egyedi tervezésű pizzásdoboz 30 receptet tartalmazó szakácskönyvet rejt, amely sikeres sütést, finom...

Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
Szerkesztő: Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a...

Lángosparti Lángosparti
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2010)

Mi legyen a hűtőben, amit bármikor elő lehet venni, és amit biztosan szeretnek is a vendégek?Mi az, ami nem...

Csemegék Csemegék
Szerkesztő: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1993)

Több,mint 250 csemege- kalács,rétes,béles,lepény, pite,krémes szelet, torta, puding, felfújt, sodó, krém,...

Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem...

Megkóstoltam Itáliát Megkóstoltam Itáliát
Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó (2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerkesztő: Orlowska, Marta
Kiadó: O-Press (2010)

Asztalainkról nem hiányoznak az olasz ízek, de általában a közismert pizzát, spaghettit vagy tiramisut...

Spagetti és opera Spagetti és opera
Szerzők: Prokopp Róbert, Vajda Péter
Kiadó: Szabad Föld Kiadó (2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel....

1 serpenyő - 50 recept 1 serpenyő - 50 recept
Szerző: Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2004)

Nemcsak recepteket találunk a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetünk: tanácsok a megfelelő...

33 édesség 33 édesség
Szerző: Hargitai György
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2006)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

A főzés alapkönyve A főzés alapkönyve
Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

Egy nap, egy recept Egy nap, egy recept
Szerző: Borbás Marcsi
Kiadó: Magánkiadás (2003)

Imádom Magyarországot! Amíg nem láthattam kis tájait, mesés erdőit, a végtelennel ölelkező pusztáit, míg...

Kapcsolódó cikkek