Tészta

Tészta  
Tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 256
ISBN: 9639552313
Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes hozzávalókat is tartalmazó alapreceptek az ízekre és a látványra helyezik a hangsúlyt; az alapanyagok jól felhasználhatók egyéb fantáziadús pasta-változatok elkészítéséhez is.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek és könnyű ételek  7
A tészta rendkívül sokoldalúan használható: tartalmasabbá tehetjük vele a leveseket, készülhet belőle ízletes, újszerű előétel, de akár gyors ebéd vagy könnyű vacsora is. Ebben a fejezetben a receptek gazdag választéka sorakozik fel a hagyományos olasz ételektől kezdve, amilyen a minestrone leves vagy a spagetti alla carbonara, a bonyolult új kreációkig, mint a pancettás és juhsajtos sütemény masnitésztaágyon és a tésztaomlett.
A levesreceptek közt akadnak kiadós téli ételek, amelyek, ha ropogós kenyérrel tálaljuk, önmagukban főételül szolgálnak. Próbálják ki ki például a szárazbablevest tésztával, vagy a tejszínes citromos csirkelevest spagettivel, finomak és különlegesek. Aki csak néhány falatra, könnyű ételre vágyik, az is fog kedvére valót találni a receptek között. Minden ízlést kielégítő kombinációk: zöldséges, sajtos, húsos, halas mártások szerepelnek a legköülönbözőbb formájú tésztákkal házasítva, az orsótésztától a kagylótésztáig. Készítsenek vékonymetéltet füstölt sonkával - ha kevés az idejük -, vagy tejszínes borjúvesét pennével - ha valami nem mindennapit kívánnak.

Húsok és szárnyasok  77
Tészta hússal, szárnyasfélével - klasszikus társítás. Az ételek sora a könnyen elkészíthető, olcsó hétköznapivacsoráktól a speciális alkalmakra szánt, kifinomult és elegáns ételekig terjed. E fejezet sok "család kedvence" receptet tartalmaz, mint a bolognai spagetti, az olasz húsgombóc paradicsommártásban, a zöldséges lasagne vagy a töltött cannelloni. Akad jó néhány példa hagyományos étel izgalmas új változatára is; ilyen például a szicíliai spagetti, a marhahús és tészta sütve vagy a sertéssült tésztával és zöldséggel. Végül ínycsiklandó eredeti receptek pompás gyűjteményével is szolgálunk. 
Ajánljuk kipróbálásra a metélt tésztát (fettucine) bojúszelettel és rózsaszín grépfrúttal mint remek receptet, az apró kagylótésztát tejszínes sertéshússal és kemény tojással díszítve, a csirkehúst és rákot penneágyon vagy a vastag csőtésztát és fogolysültet pestomártással. Meg fognak lepődni, milyen gyorsan és könnyen el tudják majd készíteni ezeket az ínyenc fogásokat!

Halak, kagylók és rákok  135
A tészta természetes kiegészítője a halaknak és a tenger gyümölcseinek. Mindkettőt gyorsan kell elkészíteni, hoy megőrizzék zamatukat és állagukat, tápértékben igen gazdagok és szinte határtalan változatban valósíthatók meg. E fejezet receptjei jól bizonyítják eme kiváló tulajdonságaikat. Gyors, könnyű, de laktató vacsorához ajánljuk a tonhalas spagetti, az orsótészta tőkehallal és tojásmártással, a lasagne tenger gyümölcseivel, a makaróni és tengeri rákok sütve recepteket. 
A különlegesebb és bonyolultabb fogások közé sorolható a tengeri süllő olajbogyómártással makaróniágyon, a párolt lazacszeletek pennével és a masnitészta vajas homárral vagy a sült kagyló tésztával. Jó néhány, minden ízlésnek és minden pénztárcának megfelelő ételleírást tartalmaz ez a fejezet is - édesvízi és tengeri halak, kagylók, rákok és egyéb tenger gyümölcsei felhasználásával készítendőket. Valamennyi könnyen kivitelezhető, a kérdés csak az, melyiket csináljuk meg legközelebb?

Zöldségek és saláták  183
E fejezet tésztareceptjei valami speciálisat ajánlanak minden alkalomra: laktató vegetáriánus vacsorákat, szokatlan zöldséges köreteket, főfogásokat és kísérő salátákat. Jó néhány tésztasalátát akár piknikre is el lehet vinni, és természetesen kiváló köretként kínálhatók nyári grillpartikon. Néhány közülük klasszikus fogás: így az Alfredo tésztája vagy a spagetti Olio e Aglio, a paglia e Fieno vagy a heringes tésztasaláta. Más receptek leleményes és néha meglepő új kombinációi a zöldségeknek és a tésztának. Kipróbálandó a mediterrán spagetti, a spenótos-gombás lasagne, a ravioli zöldséges töltelékkel. A különleges marhahúsos tésztasaláta alkalmas családi ebédre, míg a hosszúmetélt párolt édesköménnyel, a tésztasaláta kecskesajttal, körtével és dióval, a fokhagymás-majonézes tésztasaláta mind-mind pompás kísérő ételek.

Desszertek  247
Általában, ha tésztafőzésre gondolunk, nem jutnak eszünkbe desszertek, de ebben a fejezetben kiderül majd, milyen meglepő és csodálatos édességek készülhetnek főtt tésztákból. Ki tudna ellenállni a diós-mézes fészkek csábításának, a pisztácia, a méz és a cérnametélt remek kombinációjának? A málnás orsótészta ünnep a szemnek és az ízlelőbimbóknak egyaránt, a német tésztapuding hagyományos zsidó recepten alapuló gazdag és ízletes recept. A sült édes ravioli minden édesszájú számára reveláció lesz. E fejezet receptjei mindenkit meggyőznek majd arról, hogy a tésztás desszertek nagyon izgalmasak, a családtagjaink és a vendégeink egyaránt élvezni fogják az étkezések ilyen leleményes befejezését.


Kinyit
szótár

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

33 palacsinta 33 palacsinta
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2009)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Torták és más édességek Torták és más édességek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Narancstorta, csokoládés éclair vagy millefeuilles: ezeknek az ínyencfalatoknak és a cukrászművészet számos...

Burgonya- és tésztasaláták Burgonya- és tésztasaláták
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2005)

A színes képekkel teli könyv a már klasszikussá vált recepteken kívül számtalan új ötletes változatot...

Változatos wok Változatos wok
Szerző: Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2005)

A wok, a távol-keleti konyhák zseniális találmánya fényes karriert futott be Nyugaton is. Mert: könnyedén...

Édes kelt tészták, kalácsok Édes kelt tészták, kalácsok
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt...

Spagetti és opera Spagetti és opera
Szerzők: Prokopp Róbert, Vajda Péter
Kiadó: Szabad Föld Kiadó (2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel....

Tészták Tészták
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt...

100 recept 100 recept
Szerző: Fodor Erzsébet
Kiadó: Magánkiadás (2002)

"Gyógyíts magad tudatos táplálkozással!" "Segíts magadon, különben nem segít senki más!" "Az embernek...

Piskóták és más sütemények Piskóták és más sütemények
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A piskótafélék bármelyike lehet ebéd, vacsora nagyszerű zárófogása, de a minden alkalomra kiváló...

Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem...

Egy nap, egy recept Egy nap, egy recept
Szerző: Borbás Marcsi
Kiadó: Magánkiadás (2003)

Imádom Magyarországot! Amíg nem láthattam kis tájait, mesés erdőit, a végtelennel ölelkező pusztáit, míg...

A római konyha A római konyha
Szerző: Lénárd Sándor
Kiadó: Magvető Kiadó (2004)

Lénárd Sándor, a Völgy a világ végén című nagyszerű regény szerzője kulturális kalandtúrára hívja...

Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek...

Csemegék Csemegék
Szerkesztő: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1993)

Több,mint 250 csemege- kalács,rétes,béles,lepény, pite,krémes szelet, torta, puding, felfújt, sodó, krém,...

Főtt tészták Főtt tészták
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti...

Együnk kevés hússal is finomat! Együnk kevés hússal is finomat!
Szerkesztő: Dr. Ráczalmási György
Kiadó: Lapkiadó Vállalat (1984)

A pizza napjaink kétségtelenül egyik legnépszerűbb étele. Eredetileg olasz, de ismeretes szinte az egész...

Wok Wok
Wok Wok
Szerkesztő: Biró Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék...

Kapcsolódó cikkek