Görög ízek

Görög ízek  
Görög ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 1998
Oldalszám: 64
ISBN: 9639069825
A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta, olívával és juhsajttal, a joghurtot, fokhagymát és mentát felhasználó tzatziki vagy a tőkehalikrából készült tarama-saláta - mellett a mézes-diós-kókuszos édességekkel igazi mediterrán hangulatot varázsolhatnak a család asztalára.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Mi van a görög éléskamrában?  2
A görög sütés-főzés összes alapvető kelléke kapható a hazai élelmiszerüzletekben. A görög háztartásból nem hiányozhatnak a különféle zöldfűszerek, a citrom, a paradicsom és az újhagyma.

Előételek és levesek  5
A zamatos kis falatokat és sűrű mártásokat, nemcsak előételként tálalhatjuk, kiválóak borkorcsolyának is.

Saláta, rizs és zöldség  19
Ezeket a fogásokat nemcsak főételnek, de kisebb adagokban köretnek is tálalhatjuk.

A tenger gyümölcsei  29
Görögországot az Égei-tenger öleli körül, kéznél van tehát a sok tengeri hal, rák, kagyló.

Pecsenyék és szárnyasok  37
A görög konyhán leggyakrabban bárányból, marhából és csirkéből készítenek különleges, kiadós fogásokat.

Édességek  57
A görög desszertek különlegesen zamatosak, de többnyire nagyon édesek. 


Kinyit
vegetáriánus ételek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Görög konyha Görög konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az...

Görög kulinária Görög kulinária
Szerző: Marianthi, Milona
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a...

Jamie belevág... Jamie belevág...
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2011)

Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettől vezérelve...

Lakoma Lakoma
Szerző: Váncsa István
Kiadó: Vince Kiadó (2010)

Váncsa István új szakácskönyve a Lakomacímű sorozat első darabja, amely a Mediterráneumból a görög,...

Görög konyha Görög konyha
Szerzők: Kieslich, Sabine, Kaipi, Aphrodite
Kiadó: Alexandra Kiadó (0)

Varázsolja könyvünk segítségével asztalára a nyár hangulatát! Több mint 50 eredeti recept, változatos...

Kelet-európai szakácskönyv Kelet-európai szakácskönyv
Szerző: Lévai Vera
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és...

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Szerkesztő: Nagy Mézes Rita
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára...

Ízek városa - Athén Ízek városa - Athén
Szerző: Berki Manuela
Kiadó: Holnap Kiadó (2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a...

Kapcsolódó cikkek