Klasszikus curryételek

Klasszikus curryételek  
Klasszikus curryételek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 64
ISBN: 9639192414
Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is, amelyhez az ismert curryport, illetve currypasztát használják. A könyvben megtalálhatjuk a marhahús-vindaloo, a báránykorma, a thaiföldi halcurry, a Rogan Josh, a zöldséges curryk és a laksa könnyen, lépésről lépésre követhető és illusztrált leírásait is.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Amit  curryról tudni kell  2
Manapság a curryk készítéséhez csaknem minden alapanyag kapható a nagyobb szupermarketekben, fűszerüzletekben. A legegzotikusabb hozzávalókat is kinyomozhatjuk a keleti élelmiszereket árusító speciális boltokban, gyógynövény-szaküzletekben.

Curryételek 4
Húsokból, halakból, zöldségekből és gyümölcsökből.

Kísérőételek 58
A curryt a sokféle érdekes lepénykenyér és az ízletes kiegészítő teszi teljessé azzal, hogy kiegyensúlyozza a főfogás csípős-fűszeres ízért.


Kinyit
tippek, fortélyok

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Wok Wok
Wok Wok
Szerkesztő: Biró Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék...

Kínai ízek Kínai ízek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai...

Thai ízek Thai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az...

Kínai konyha Kínai konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Kínában hagyományosan rendkívül fontos a kapcsolat a táplálkozás és az egészség között. A kínaiak a...

Keleti ételek Keleti ételek
Szerző: Kingsgarden, Emma
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

"Keleti" konyhaművészet alatt a Távol-Kelet konyhaművészetét értjük, melybe az indiai konyha is beletartozik....

Thai konyha Thai konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem...

Kínai konyha Kínai konyha
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál,...

Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
Szerkesztők: Bowring, Jane, Price, Jane
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a...

155 wokban készült étel 155 wokban készült étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Wok Wok
Wok Wok
Szerző: Davies, Siân
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges,...

Változatos wok Változatos wok
Szerző: Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2005)

A wok, a távol-keleti konyhák zseniális találmánya fényes karriert futott be Nyugaton is. Mert: könnyedén...

Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
Szerkesztő: Harpham, Zoe
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok...

Sushi Sushi
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül...

Húsz ország konyhája Húsz ország konyhája
Szerző: Horváth Boldizsárné
Kiadó: Európa Könyvkiadó (1985)

Húsz évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer...

Kapcsolódó cikkek