Olasz ízek

Olasz ízek  
Olasz ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 64
ISBN: 9639192473
Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte mezőknek, az olajligeteknek, a hosszú tengerpartoknak és a hegycsúcsoknak köszönheti, hiszen innen származik a tenger gyümölcseinek, a különféle húsfajtáknak, zöldségeknek és pikáns fűszereknek változatos és bőséges választéka. A könyvecskében hihetetlenül egyszerű receptleírásokat talál az Olvasó, sok-sok fotóillusztrációval, melyek lépésről lépésre mutatják be, milyen könnyen lehet kialakítani egy kis "olasz sarkot" saját, magyar konyhánkban.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek és előételek  2
Az olasz családi ebéd rendszerint valamilyen egyszerű előétellel indul. Ez lehet hidegtál, amin szalámit, tengeri ételeket, olajbogyót, sajtféléket és pikáns savanyúságot találunk, de előfordul, hogy friss zöldségeket kínálnak előételként némi olívaolajos öntettel.

Saláták és zöldségételek  14
Az olasz konyhában komoly szerepet kapnak a különböző zöldségfélék, melyeket előételként, tésztaételekhez és köretként is felszolgálnak. Az olaszok kedvence a padlizsán, a paprika és a cukkini.

Tészta - és rizsételek, pizzák  22
A legtöbb ember számára az olasz konyha egyet jelent a tésztákkal. Ezekben a receptekben találhatnak olyat, amelynek otthon készített, friss tészta az alapanyaga, és olyat is, amit pasta asciuttából, azaz száraztésztából kell készíteni. A tésztát tálalhatjuk egyszerűen, kevés vajjal és sajttal a tetején, de kínálhatjuk valamelyik gazdag mártással is.

Húsok és szárnyasok  36
Olaszország híres kíváló borjúételeiről. Ebben a fejezetben több gyorsan és könnyen elkészíthető borjúhúsételt találhatnak, de nem hiányzik a borban sült fokhagymás-fűszeres csirke sem.

Tengeri ételek  48
Olaszországot csaknem minden oldalról tenger veszi körül - nem csoda, hogy igen változatos ételeket készítenek a tenger gyümölcseiből. A friss hal ízét citrommal, olívaolajjal és érlelt ecetfélékkel bolondítják meg.

Desszertek és torták  54
Az olasz desszertek elegánsak, meglehetősen édesek, sokszor alkohollal készülnek. A hagyományos olasz édességeknek már a látványa is étvágygerjesztő.
 


Kinyit
twitter

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Megkóstoltam Itáliát Megkóstoltam Itáliát
Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó (2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerzők: Bardi, Carla, Vignozzi, Sarah, Gioffré, Rosalba
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még...

Mindennapi kincsünk, a kenyér Mindennapi kincsünk, a kenyér
Kiadó: Alexandra Kiadó (2013)

Bevásárlólistánk állandó szereplője, naponta fogyasztjuk sósan vagy édesen, hidegen vagy melegen,...

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Szerkesztő: Nagy Mézes Rita
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára...

Tészta Tészta
Szerző: Bridge, Tom
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket...

Olasz kaják Olasz kaják
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2006)

Az ifjú angol mesterszakács sose tagadta, hogy imádja az olasz ételeket. Keresztül-kasul bejárta hát...

Olasz konyha Olasz konyha
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2010)

Az olasz konyha alighanem a világ legváltozatosabb konyháinak egyike. Ínycsiklandó recepteket tartalmaz ez a...

Firenze - ízek városa Firenze - ízek városa
Kiadó: Holnap Kiadó (2007)

Az olasz város és az olaszok kultúrtörténetébe nyerhetünk bepillantást, mindezt a sajátos és híres olasz...

Két falánk olasz Két falánk olasz
Szerző: Carluccio, Antonio
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo több mint 30 éve hagyták hátra hazájukat, Olaszországot, hogy új...

Paradicsomszósz Paradicsomszósz
Szerző: Deiana, Hermina
Kiadó: Alexandra Kiadó (2016)

Ebben a könyvben végigkísérhetjük, ahogy Hermina nemcsak a szerelmet találja meg az ő Antoniójánál, hanem...

Modern mediterrán konyha Modern mediterrán konyha
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Kossuth Kiadó (2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a...

Tészták Tészták
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2007)

Mindenki szereti a tésztát? Nem tudjuk. Egy azonban biztos: azoknak, akik szeretik, ezek a receptek örömet...

Napsütötte szakácskönyv Napsütötte szakácskönyv
Szerzők: Mayes, Frances, Mayes, Ed
Kiadó: Tericum Kiadó (2012)

Frances Mayes férjével, Eddel ebben a könyvben több mint 150 receptet osztanak meg az olvasóval, mindazokat,...

1 tészta - 50 pizza 1 tészta - 50 pizza
Szerző: Kempe, Christina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (0)

Több mint száz évvel ezelőtt indult világhódító útjára a pizza. Ebből a közkedvelt és laktató ételből...

Az olasz konyha alapjai Az olasz konyha alapjai
Szerzők: Schinharl, Cornelia, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az...

Spagetti és opera Spagetti és opera
Szerzők: Prokopp Róbert, Vajda Péter
Kiadó: Szabad Föld Kiadó (2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel....

Olasz konyha Olasz konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerkesztő: Orlowska, Marta
Kiadó: O-Press (2010)

Asztalainkról nem hiányoznak az olasz ízek, de általában a közismert pizzát, spaghettit vagy tiramisut...

Jamie belevág... Jamie belevág...
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2011)

Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettől vezérelve...

Olasz kulinária Olasz kulinária
Szerző: Piras, Claudia
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai...