Olasz ízek

Olasz ízek  
Olasz ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 64
ISBN: 9639192473
Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi szakszókincsbe: pasta, antipasto, pesto, risotto, salami, parmezan, pecorino. Az olasz konyha változatosságát a napsütötte mezőknek, az olajligeteknek, a hosszú tengerpartoknak és a hegycsúcsoknak köszönheti, hiszen innen származik a tenger gyümölcseinek, a különféle húsfajtáknak, zöldségeknek és pikáns fűszereknek változatos és bőséges választéka. A könyvecskében hihetetlenül egyszerű receptleírásokat talál az Olvasó, sok-sok fotóillusztrációval, melyek lépésről lépésre mutatják be, milyen könnyen lehet kialakítani egy kis "olasz sarkot" saját, magyar konyhánkban.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek és előételek  2
Az olasz családi ebéd rendszerint valamilyen egyszerű előétellel indul. Ez lehet hidegtál, amin szalámit, tengeri ételeket, olajbogyót, sajtféléket és pikáns savanyúságot találunk, de előfordul, hogy friss zöldségeket kínálnak előételként némi olívaolajos öntettel.

Saláták és zöldségételek  14
Az olasz konyhában komoly szerepet kapnak a különböző zöldségfélék, melyeket előételként, tésztaételekhez és köretként is felszolgálnak. Az olaszok kedvence a padlizsán, a paprika és a cukkini.

Tészta - és rizsételek, pizzák  22
A legtöbb ember számára az olasz konyha egyet jelent a tésztákkal. Ezekben a receptekben találhatnak olyat, amelynek otthon készített, friss tészta az alapanyaga, és olyat is, amit pasta asciuttából, azaz száraztésztából kell készíteni. A tésztát tálalhatjuk egyszerűen, kevés vajjal és sajttal a tetején, de kínálhatjuk valamelyik gazdag mártással is.

Húsok és szárnyasok  36
Olaszország híres kíváló borjúételeiről. Ebben a fejezetben több gyorsan és könnyen elkészíthető borjúhúsételt találhatnak, de nem hiányzik a borban sült fokhagymás-fűszeres csirke sem.

Tengeri ételek  48
Olaszországot csaknem minden oldalról tenger veszi körül - nem csoda, hogy igen változatos ételeket készítenek a tenger gyümölcseiből. A friss hal ízét citrommal, olívaolajjal és érlelt ecetfélékkel bolondítják meg.

Desszertek és torták  54
Az olasz desszertek elegánsak, meglehetősen édesek, sokszor alkohollal készülnek. A hagyományos olasz édességeknek már a látványa is étvágygerjesztő.
 


Kinyit
facebook

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Modern mediterrán konyha Modern mediterrán konyha
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Kossuth Kiadó (2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a...

Bologna- Ízek városa Bologna- Ízek városa
Szerző: Molinari Pradelli, Alessando
Kiadó: Holnap Kiadó (2016)

A XIII. század elején francia egyetemi körökben alakult ki először a “zsíros” és a “tudós” Bologna...

Tésztadiéta Tésztadiéta
Szerző: Dusy, Tanja
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

"Töltött cannelloni? Mennye - de a kalóriák..." Semmi vész, ettől nyugodtan ehetjük! A tészta ugyanis semmi...

Megkóstoltam Itáliát Megkóstoltam Itáliát
Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó (2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze...

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Szerkesztő: Nagy Mézes Rita
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára...

Csizma az asztalon Csizma az asztalon
Szerzők: Illés Andrea, Repka Noémi
Kiadó: Scolar Kiadó (2012)

Csizma az asztalon. Furcsa látvány, metaforában megfogalmazva, mégis éppen ez szakácskönyvünk célja: az...

Olasz tésztaételek Olasz tésztaételek
Kiadó: Naumann & Göbel Verlags GmbH. (2011)

Olaszország az életvidámság és az életöröm jelképe - nem is lehet csodálkozni ezen egy olyan országban,...

A római konyha A római konyha
Szerző: Lénárd Sándor
Kiadó: Magvető Kiadó (2004)

Lénárd Sándor, a Völgy a világ végén című nagyszerű regény szerzője kulturális kalandtúrára hívja...

Paradicsomszósz Paradicsomszósz
Szerző: Deiana, Hermina
Kiadó: Alexandra Kiadó (2016)

Ebben a könyvben végigkísérhetjük, ahogy Hermina nemcsak a szerelmet találja meg az ő Antoniójánál, hanem...

Az olasz konyha alapjai Az olasz konyha alapjai
Szerzők: Schinharl, Cornelia, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az...

Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
Szerkesztő: Weisz Györgyi
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit...

Tészta és rizs Tészta és rizs
Szerzők: Bardi, Carla, Gioffré, Rosalba, Thompson, Mollie, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerzők: Bardi, Carla, Vignozzi, Sarah, Gioffré, Rosalba
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még...

Főtt tészták Főtt tészták
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1999)

Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzol el a könyv. A makaróni vagy a spagetti...

Al dente Al dente
Szerző: Black, William
Kiadó: Tericum Kiadó (2009)

A kötet anekdoták, történelem és ételek pikáns keveréke. Remek olvasmány bárkinek, aki szereti...

Két falánk olasz Két falánk olasz
Szerző: Carluccio, Antonio
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo több mint 30 éve hagyták hátra hazájukat, Olaszországot, hogy új...

Tészták Tészták
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerkesztő: Orlowska, Marta
Kiadó: O-Press (2010)

Asztalainkról nem hiányoznak az olasz ízek, de általában a közismert pizzát, spaghettit vagy tiramisut...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között...

Olasz konyha Olasz konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és...