Miből? Mit? Hogyan?

Tartósított élelmiszerek konyhai elkészítése

Miből? Mit? Hogyan?  
Miből? Mit? Hogyan?
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve: 1982
Oldalszám: 299
ISBN: 963-231-374-7
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Ételeink alkotóelemei

9

Fehérjék

11

Szénhidrátok

11

Zsírok

12

Vitaminok

13

Ásványi anyagok

15

Víz

16

A tartósításról

17

Tartósítás hőkezeléssel

19

Tartósítás hőelvonással

22

A fagyasztott élelmiszerek tárolása és a hűtőlánc fogalma

23

Tartósítás vízelvonással

25

Kémiai tartósítás

25

Biológiai tartósítás

25

A tartósított termékek felhasználásának előnyei a háztartásban

25

Fontos tudnivalók a tartósított készítmények vásárlásakor

26

Az élelmiszerekkel kapcsolatos minőségi kifogások

28

Vásárlási ABC

29

Konzervkészítmények a háztartásban

31

Tanácsok a konzervkészítmények felhasználásához

33

Mit készíthetünk konzervekből?

34

Levesek
35
Mártások
48
Saláták
57
Egytálételek
64
Húskonzervek
74
Halkonzervek
82
Készételek
83
Ételízesítők
93
Bébi- és gyermekételek
98
Sütemények, édességek
101
Turmixitalok
110
Bólék
114

Gyorsfagyasztott készítmények a háztartásban

117

Néhány jótanács a gyorsfagyasztott készítmények felhasználásához

121

Mit készíthetünk a gyorsfagyasztott termékekből?

124

Levesek
125
Mártások, főzelékek
131
Köretek
137
Saláták
141
Egyéb ételek
148
Főtt tészták
163
Sütemények, édességek
167
Turmixitalok
175

Étrendek konzervek és gyorsfagyasztott készítmények felhasználásával

177

Reggelik

179

Ebédek

180

Vacsorák

183

Hogyan, mennyi ideig tarthatók el a háztartásban tárolt élelmiszerek?

185

Fontos tudnivalók a háztartási hűtőszekrényről

191

Milyen űrtartalmú hűtőszekrényt vegyünk?

191

Hány csillagos típust válasszunk?

192

Abszorpciós vagy kompresszoros?

193

Mire ügyeljünk a vásárláskor?

195

A felállítás helyének kiválasztása

195

Üzembe helyezés, karbantartás

196

Leolvasztás

198

Az élelmiszerek hűtőszekrénybe rakásának alapszabályai

199

Szárítmányok a háztartásban

201

Időmegtakarítás

203

A szárítmányok felhasználásának szabályai

203

Helykihasználás

206

Jó tanácsok - szárítmányok tárolásához

209

A szárítmányok felhasználásának néhány fontos szabálya

211

Fontosabb szárítmányok és felhasználásuk módja

217

Receptek a szárítmányok felhasználásához

245

Mi várható még a szárítóipartól?

263

Szárítmányok gyártása

267

A szárítóipar termékei

270

A hűtőipar és konzervipar termékei

278

Felhasznált irodalom

288


Kinyit
szólj hozzá, értékelj