Miből? Mit? Hogyan?
Tartósított élelmiszerek konyhai elkészítése
Szerzők: Burits Oktáv, Dr. Erdélyi Lajosné
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve: 1982
Oldalszám: 299
ISBN: 963-231-374-7
Hozzászólás beküldése:
Bejelentkezés vagy regisztráció
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve: 1982
Oldalszám: 299
ISBN: 963-231-374-7
Tartalomjegyzék
Előszó |
5 |
Ételeink alkotóelemei |
9 |
Fehérjék |
11 |
Szénhidrátok |
11 |
Zsírok |
12 |
Vitaminok |
13 |
Ásványi anyagok |
15 |
Víz |
16 |
A tartósításról |
17 |
Tartósítás hőkezeléssel |
19 |
Tartósítás hőelvonással |
22 |
A fagyasztott élelmiszerek tárolása és a hűtőlánc fogalma |
23 |
Tartósítás vízelvonással |
25 |
Kémiai tartósítás |
25 |
Biológiai tartósítás |
25 |
A tartósított termékek felhasználásának előnyei a háztartásban |
25 |
Fontos tudnivalók a tartósított készítmények vásárlásakor |
26 |
Az élelmiszerekkel kapcsolatos minőségi kifogások |
28 |
Vásárlási ABC |
29 |
Konzervkészítmények a háztartásban |
31 |
Tanácsok a konzervkészítmények felhasználásához |
33 |
Mit készíthetünk konzervekből? |
34 |
Levesek |
35 |
Mártások |
48 |
Saláták |
57 |
Egytálételek |
64 |
Húskonzervek |
74 |
Halkonzervek |
82 |
Készételek |
83 |
Ételízesítők |
93 |
Bébi- és gyermekételek |
98 |
Sütemények, édességek |
101 |
Turmixitalok |
110 |
Bólék |
114 |
Gyorsfagyasztott készítmények a háztartásban |
117 |
Néhány jótanács a gyorsfagyasztott készítmények felhasználásához |
121 |
Mit készíthetünk a gyorsfagyasztott termékekből? |
124 |
Levesek |
125 |
Mártások, főzelékek |
131 |
Köretek |
137 |
Saláták |
141 |
Egyéb ételek |
148 |
Főtt tészták |
163 |
Sütemények, édességek |
167 |
Turmixitalok |
175 |
Étrendek konzervek és gyorsfagyasztott készítmények felhasználásával |
177 |
Reggelik |
179 |
Ebédek |
180 |
Vacsorák |
183 |
Hogyan, mennyi ideig tarthatók el a háztartásban tárolt élelmiszerek? |
185 |
Fontos tudnivalók a háztartási hűtőszekrényről |
191 |
Milyen űrtartalmú hűtőszekrényt vegyünk? |
191 |
Hány csillagos típust válasszunk? |
192 |
Abszorpciós vagy kompresszoros? |
193 |
Mire ügyeljünk a vásárláskor? |
195 |
A felállítás helyének kiválasztása |
195 |
Üzembe helyezés, karbantartás |
196 |
Leolvasztás |
198 |
Az élelmiszerek hűtőszekrénybe rakásának alapszabályai |
199 |
Szárítmányok a háztartásban |
201 |
Időmegtakarítás |
203 |
A szárítmányok felhasználásának szabályai |
203 |
Helykihasználás |
206 |
Jó tanácsok - szárítmányok tárolásához |
209 |
A szárítmányok felhasználásának néhány fontos szabálya |
211 |
Fontosabb szárítmányok és felhasználásuk módja |
217 |
Receptek a szárítmányok felhasználásához |
245 |
Mi várható még a szárítóipartól? |
263 |
Szárítmányok gyártása |
267 |
A szárítóipar termékei |
270 |
A hűtőipar és konzervipar termékei |
278 |
Felhasznált irodalom |
288 |
Kinyit
