Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv

Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv  
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerkesztők: Bowring, Jane, Price, Jane
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 304
ISBN: 9639552747
A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos ízvilágát mutatja be gazdag illusztrációs anyag segítségével. A kötet - amelyben hagyományos és új receptek is találhatók, az ázsiai eredetű hozzávalók vásárlására és használatára vonatkozó gyakorlati útmutatással - tökéletes kézikönyv az ázsiai ételek otthoni elkészítéséhez.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó
Bár évezredek hagyománya áll mögötte, az ázsiai konyha hirtelen ismét divatba jött. Az éttermi főszakácsok Vancouvertől Londonig felveszik repertoárjukba az ázsiai hozzávalókat és főzési technikákat, külvárosi zöldségesek és élelmiszer-áruházak töltik fel polcaikat friss korianderrel és fenyérfűvel, és nem csoda... Az ázsiai étel friss és színes, ízekben gazdag, és soha nem unalmas vagy fűszerezetlen. Mivel a magok és a zöldségek hangsúlyos szerepet kapnak benne, egészséges, olcsó is, és többnyire gyorsan el lehet készíteni. Bár az általánosítás veszélyes. Az ázsiai étel éppoly sokoldalú és változatos, mint az európai. Míg azonban nálunk a szomszédok közös hozzávalókon és főzési stíluson osztoznak, az ázsiai országok olyan főzésmódokat fejlesztettek ki, amelyek egyedülállóan csak az övék. Igazi kaland megkóstolni bármelyik fogást. Jó étvágyat!

Az ázsiai konyha  8
Bevezetés az ázsiai konyhákban alkalmazott technikák és eszközök használatába.

Kislexikon  12
Útmutató a legfrissebb fűszerek, fűszernövények, ázsiai zöldségek és gyümölcsök felismeréséhez, tárolásához és elkészítéséhez.

Kína  21
Keverve pirított és fedő alatt főtt ételek, gombócok és levesek, zöldcitromos csirke és pekingi kacsa - a Kelet változatos ízei.

Indonézia  49
Fűszeres sültek és curryk, satayk és sült hal. Gado gado és mee goreng - az édes kókuszdió és amerikai mogyoró, a chili, a tamarindusz és a zöldcitrom konyhája.

Szingapúr és Malajzia  75
Indiai csípős curryk és krémes kalsák (levesek), chili rák és csirkekapitan - két örökség, amely India csípősségét és fűszereit Kína kiegyensúlyozottságával elegyíti.

A Fülöp-szigetek  97
Friss hal és chorizo, empanadas és savanyú marhahúsleves - a tenger gyümölcsei, az erős raguk és a spanyol fűszeresség izgalmas keveréke a varázslatos szigetország. 

Thaiföld  109
Csípős savanyú levesek és jó szagú curryk, keverve sült ételek és saláták - a határozott ízek kényes egyensúlyozása a világ egyik kedvenc konyháját hozta létre.

Laosz és Kambodzsa  143
Pácolt hús és sült hal, nyársra tűzött marhahús és leves a tenger gyümölcseiből - fokhagymával, gyömbérrel, zöldcitrommal, galangagyökérrel ízesítve és friss fűszernövényekkel megszórva.

Vietnam  157
Levesek metélt tésztával és fejessaláta-csomagocskák, marhahúsos leves (pho) és karamellizált rákok - fenyérfű, fűszernövények és halszósz íze a buja zöld országból.

Korea  183
Fedő alatt párolt ételek fűszeres kim chivel, burgonyás palacsinták és szezámmagos oldalasok - csodálatosan melengető ételek, hogy dacoljunk a téli havazásokkal.

Japán  197
Áttetszően friss sushi, leheletkönnyű tempura és forró teppan yaki - egyszerűség és frissesség alkotta ételek, melyek olyan szépek, amilyen ízletesek.

India és Pakisztán  225
Tüzes vindalook és krémes kormák, fűszeres húsok a tandoorból, pakorák és bhajik - az ízek olyan izgalmasak és változatosak, mint maga a hatalmas szubkontinens.

Burma  259
Enyhe curryk és metélt tészták ízletes hallevesbe áztatva - a burmai konyhára hatással vannak legnagyobb szomszédai, India és Kína.

Srí Lanka  269
Zöldséges sambolok és rizslisztből készült palacsinták, sötét sült fűszerek és ünnepi édes húsok - az ételek eklektikus változatossága erről a parányi szigetről.

Desszertek  279
Hűsítő édességek és jellegzetes gyümölcsök a felfrissüléshez - egy ázsiai étkezés tökéletes befejezése.


Kinyit
cikkek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet...

Keleti ételek Keleti ételek
Szerző: Kingsgarden, Emma
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

"Keleti" konyhaművészet alatt a Távol-Kelet konyhaművészetét értjük, melybe az indiai konyha is beletartozik....

Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
Szerkesztő: Harpham, Zoe
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok...

Trópusi zöldségek és gyümölcsök tárháza, hogy ne legyünk olyan elveszettek Trópusi zöldségek és gyümölcsök tárháza, hogy ne legyünk olyan elveszettek
Szerző: Lesbros, Dominique
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Három jó ok arra, hogy megvedd ezt a könyvet: 1. Ha azt hallod: "szapotilla, magrugó, bámia, aranyszilva és...

Wok Wok
Wok Wok
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2008)

Ez a mindentudó ázsiai serpenyő mind kedveltebb, hiszen segítségével szempillantás alatt zamatos ételek...

Ázsiai ízek zsebkönyve Ázsiai ízek zsebkönyve
Szerző: Bodensteiner, Susanne
Kiadó: M-Érték Kiadó (2004)

A könyv szerzője szenvedélyes szakács és szakácskönyvíró. Az európai gasztronómia mellett szívesen...

Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek...

Könnyű sushi Könnyű sushi
Szerző: Kazuko, Emi
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

Tiszta, friss ízeinek és látványos külsejének köszönhetően a sushi szerte a világon hatalmas...

Wok 2 Wok 2
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2001)

A főzést a wokban nálunk is mind többen kedvelik. Ez nem is csoda, hiszen egyetlen más főzőedényben sincs az...

Húsz ország konyhája Húsz ország konyhája
Szerző: Horváth Boldizsárné
Kiadó: Európa Könyvkiadó (1985)

Húsz évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer...

Tészta és rizs Tészta és rizs
Szerzők: Bardi, Carla, Gioffré, Rosalba, Thompson, Mollie, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű...

Wok 3 Wok 3
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2005)

Wokban főzni egyet jelent az ételek egyszerű, gyors, egészséges elkészítésével. Ebben a sokoldalú...

Kapcsolódó cikkek