Ét-vágy

Az ízlés története : gasztronómiai felfedezőút az ízek birodalmában

Ét-vágy  
Ét-vágy
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Freedman, Paul
Kiadó: Jószöveg Műhely Kiadó
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 368
ISBN: 978-963-7052-75-0
E könyv -elsőként a világon- az étkezési szokások legújabb kutatási eredményeinek segítségével igyekszik a múltbéli és jelenkori civilizációnk kulináris vívmányait és az étkezés gyönyöreit egy újfajta, regényes megközelítésből bemutatni. Milyen eredetre vezethetők vissza az arab, a kínai gasztronómia remekei? Hogyan hódította meg a világot a francia konyha? - a könyv sorra járja a legrégebbi koroktól a középkoron át a mai gyorséttermekig a kulinária európai és világútjait.A gazdagon illusztrált, lebilincselően izgalmas történet nem pusztán annak bemutatása, ami életben tart minket, hanem annak is, amitől élőnek érezzük magunkat.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés - Új konyhatörténet  7
Vadászó-gyűjtögetők és az első földművesek  35
Az ízek fejlődése az őskorban
Kész étkek után kezüket kivetették  63
Az ókori Görögország és Róma ízei
A tökéletes egyensúly keresése  99
A császári Kína ízei és konyhaművészete
A táplálkozás élvezete 135
Az iszlám konyha születése
Böjtök és lakomák 163
A középkori Európa étkei és ízei
Új világok - új ízek  197
A reneszánsz kori és a rákövetkező étkezési divatok  
A modern fogyasztói társadalom születése  233
A 19-20. század új találmányai
A séfek, az ínyencek és a falánkok 263
A 19. és 20. századi francia konyha
Házon kívüli étkezés  301
Az étterem fejlődése
Újdonság és hagyomány  333
A gasztronómia új képe


Kinyit
hírlevél