Burgonya

több mint 100 fontos recept

Burgonya
Burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 240
ISBN: 9789639731516
A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen elkészíthető, így könnyen kitűnő salátákat, köreteket és főfogásokat varázsolhatunk belőle a család vagy a baráti társaság részére. A kötetben a világ legjobb receptjeiből található egy válogatás, hogy minél pompásabb ételek készülhessenek ebből a végtelenül szerény zöldségféléből.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek   6
A burgonya kiváló alapanyaga a leveseknek. Zamatossá teszi a krémleveseket, az egyéb levesekben pedig pompás "harapnivaló". Viszonylag semleges ízének köszönhetően nagyszerűen hagyja érvényre jutni az egyéb összetevőket...

Saláták    52
A világszerte kedvelt burgonyasaláták közül a legjobbak receptjeit adjuk közre. A melegen tálalt burgonya íze pompás, de szobahőmérsékleten vagy behűtve még különlegesebb, sokkal erőteljesebb, és valóban egészen felséges, ráadásul szilárd állagán remekül érvényre jutnak az öntetek...

Kímélő fogások     92
Ha azon töprengünk, hogy miből készíthetnénk egy könnyű és ízletes ebédet vagy vacsorát, kézenfekvő megoldás a burgonya. Éppen ezért legyen mindig kéznél néhány termetesebb szem az öreg fajtából, amelyet leöblítünk, szárazra törlünk, megszurkálunk villával, megkenünk növényi olajjal, mehgintünk tengeri sóval, és beteszünk a sütőbe...

Főételek   144
Hűvösebb napokon remek ötlet burgonyából készíteni a laktató, meleg főfogást. A sütőben aranybarnára és ropogósra pirított burgonyával borított angolszász "piték" elkápráztatják érzékeinket: pompás az illatuk, csodás a látványuk, és nagyszerű az ízük...

Köretek    194 
Burgonyából remek köretek készülhetnek, méghozzá sokféleképpen. Nagyszerű ízeket varázsolhatunk, ha a burgonyát chilivel, fokhagymával, zöldfűszerekkl és citrommal ízesítjük, de érdemes a zöldcitrommal is kísérletezni. Sajtokkal is pikánssá tehetjük - ilyen például a parmezános burgonya szalonnával...


Kinyit
szólj hozzá, értékelj

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

99 egytálétel 33 színes ételfotóval 99 egytálétel 33 színes ételfotóval
Szerzők: Hemző Károly, Lajos Mari
Kiadó: Corvina Kiadó (1996)

Az egytálétel különös műfaj, amolyan minek nevezzelek? Aszerint, hogy melyik összetevő hangsúlyosabb benne,...

90 napos diéta 90 napos diéta
Szerző: Jámbor Mariann
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)

Három hónap kitartás, és a siker látványos! A szétválasztó diéta segítségével valóban jelentős...

Burgonya- és tésztasaláták Burgonya- és tésztasaláták
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2005)

A színes képekkel teli könyv a már klasszikussá vált recepteken kívül számtalan új ötletes változatot...

500 recept burgonyával 500 recept burgonyával
Szerzők: Bobrov, L., Tyerehina, L.
Kiadó: Auktor Kiadó (2000)

A kötetben szereplő receptek alapján ízletesen, változatosan készíthetjük el a burgonyát.

55 fogás krumpliból 55 fogás krumpliból
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)

Barackos gombóc Burgonyás császármorzsa Burgonyás tekercs Burgonyasaláta, ahogy mi szeretjük Cseh fánk...

Burgonya Burgonya
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik...

550 remek recept 550 remek recept
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

Az 550 remek recept igazi könyvcsemege kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt. A szerzők a könyvben...

Burgonya Burgonya
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen...

120 étel burgonyából 120 étel burgonyából
Szerkesztő: Urr Géza
Kiadó: Black & White Kiadó (2003)

Kapcsolódó cikkek