Oroszország 12
A hagyományos orosz kemence; A pirog; Orosz étkezések és étkezési szokások; Az ezerarcú zakuszka; A vodka: sokoldalú csodaszer a háztartásban; A tokhal; Halenyv; Karviár: az előételek cárja; A kaviár élvezete; Hotel Metropol; Élet a piacon; Zöldségfajták; Zöldségkonyha; A káposzta; Pillantás a leveses fazékba; A dácsa; Élelelem télre: a tartósítás módszerei; Nemzeti sport: gombagyűjtés; A pelmenyi; A kása: A hajdina, A malasült; A blini; A maszlenyica; A böjtök ideje; Az orosz húsvét; Húsvéti nyalánkságok; Puskin és a kulináris költészet: Az orosz bor, Az első konyhai bibliák; A cárok konyhája; A Romanovok menüje; Szárnyasok a konyhában; Húsételek; Belsőségételek; Élelmiszer-ellátás az idők sodrában; A kenyér tradíciója; A kvász; A sör; Az orosz tél; Lazacfogás; A hering; Tengeri halak; Egy kis pecázás; Uhá, a halleves; Édes- és sós vízi halakból; Népek konyhája a Volga mentén; A tatárok élete; Látogatóban a kalmüköknél; A transzszibériai vasút: étkezés a vonaton; A Bajkál-tó kincsei; Vlagyivosztok, a halászkikötő; Tengeri konyha a Távol-Keleten; Kamcsatkai rákok; Az északi tájakon élő népcsoportok; A jakutok; A vadászat; A vadászok fazekában; Szeszes italok az erdőből; Gyümölcsfélék; Gyümölcsdesszertek és lekvárok; A tej; Túróval készített finomságok; A szamovárban készülő tea; Kis orosz teatörténelem; Így készül a mézeskalács; Cukrászdák kínálatából; Az orosz csokoládé
Ukrajna 136
Piaci körséta; Legkedveltebb zöldség: a cékla; A borcs; Sokszínű zöldségkonyha; A sokoldalú burgonya; Az élet Gogol korában; A tök és társai; Ukrán előételek; Ivan Kupalo; Ukrajna - a magtár; A kenyér; A halotti tor; Tojásos és lisztes ételek; A vareniki; Hidegen sajtolt napraforgó a konyhában; A mustár; Remekművek aszpikban; Az ukrán karácsony; A csuka; Édesvízi halak; Odessza, a kikötőváros; Ukrán halételek; A stetl világa; A Kárpátok konyhája; Hús- és szárnyashúsételek; Szalo, a szalonna; Ukrán kolbászféleségek; Száz százalékig házi pálinka: a szamohon; Gyümölcsfajták; Pompás gyümölcsök; Egy kis méhészet; Híres pezsgő: a Krimszkoje; Masszandra - a cár borászata; A szőlőtermesztés; Ami megédesíti az életet; Édes finomságok; A dohány
Grúzia 212
Piac Kelet és Nyugat között; Zöldségfélék; Levesek és egytálételek; Sokféle nép, sokféle konyha; Hacsapuri, a nemzeti eledel; A hinkali; A grúz konya igazi meghatározói: a mártások; A dió; Egy este a tamadával; Alapvető élelmiszer: a kukorica; A szulguni; A folyók és a tenger ajándéka; A százévesek konyhája; Házi- és vadszárnyas-ételek; Laktató húsételek; A hús konzerválása; A grúz sör; Az alaverdoba; A Kaukázuson túl: a bor bölcsője; Szőlőtermesztés Grúziában; Borvidékek; A borok; Szőlő a fazékban; Citrusfélék; A gyümölcsök édenkertje; A szeder; Édes nyalánkságok; A borzsomi ásványvíz
Örményország 266
Az örmény konyha belföldön és külföldön; Gabonakultúra; Az örmény sör; Mindennapi kenyerünk; Levesek és egytálételek; Hüvelyesek; Zöldségfélék: Az okra; Tolma: töltött tekercsek; Vadon termő és kerti gyógynövények; Halgazdaság; Sajtok a piacon; Hegyi legelők; Állattartás; Nyársonsültek; Nemes termékek marhahúsból; Húsok és szárnyasok; A bor; A konyak; Gyümölcsösök a hegyen; Szárított gyümölcsök; Édes levesek; Édes örömök; A kévé
Azerbajdzsán 308
A rizs; Az ünnepi plov; A novrusz ünnepe; Nyári zöldségek a konyhában; A szelídgesztenye; A sáfrány; Zöldfűszerek; Remekül laktató vagy könnyű: különleges levesek, egytálak; A Selyemút; A Kaszpi-tenger kincsei; Édesvízi és tengeri halakból; A bárány; Bárány- és marhahúsos specialitások; Vadmadarak és vízi szárnyasok; Borászok és borok; A gránátalma; A füge és a kákiszilva; A tűz földje; A sarbat; Keleti édességek; Teakultúra.
Kinyit