Hozzávalók

főzési alapanyagok nagykönyve

Hozzávalók  
Hozzávalók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerzők: ,
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 384
ISBN: 9639552720
A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást olvasgatva mindenki könnyedén eligazodhat az élelmiszerek világában, de a könyv lapozgatása önmagában is felér egy gasztronómiai utazással. Loukie Werle szakácskönyvek szerzője, valamint különböző magazinok gasztronómiai rovatvezetője. Jill Cox főzésről, borokról, élelmiszerekről ír többek között a Hello!, a Tv Times és a Home and Life magazinokba. Nagy-Britanniában tévés és rádiós műsorai is közismertek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Zöldfűszerek, fűszerek, magok 7
Lekvárok, mézek, ízesítők, sűtési hozzávalók, savanyúságok   23

Mézek, lekvárok kenyérrevalók   24
Cukrok, szirupok, édesítőszerek   26
Ízesítőszerek és színezékek    29
Sós ízesítők    30
Sütési hozzávalók   32
Mustárok,  fűszeres krémek   36
Mártások, szószok   38
Savanyúságok, relishek, csatnik   40
Ecet, majonéz  43
Olajok, margarinok, zsírok   45
Tej, tejtermék, tojás  51
Tej, tejszín, joghurt   52
Vaj, tojás  54
Félkemény sajtok  58
Friss sajtok, túró   62
Kecske- és juhsajtok  64
Kékpenészes sajtok  66
Penészes héjú sajtok  68
Kemény sajtok  70
Brit és ír sajtok  72
Francia és svájci sajtok  77
Spanyol sajtok  82
Zöldségek és gyümölcsök  85
Levélzöldségek  86
Burgonya   90
Gumós és gyökérzöldségek  94
Ritka zöldségek  99
Kabakosok  100
Hagymafélék  104
Hüvelyesek, kukorica  106
Káposztafélék  108
Paprika-, paradicsomfélék és más termések  116
Gombák   121
Hüvelyesek  126
Alma   130
Körte  133
Citrusfélék  136
Dinnye  140
Bogyós gyümölcsök  144
Csonthéjasok  146
Trópusi gyümölcsök  148
Szőlő  157
Aszalt gyümölcsök  160
Olajos magvak  162
Gabonafélék, lisztek, tészták  167
Gabonafélék és gabonaipari termékek  168
Hosszú tészták   176
Tojásos tészták  178
Rövid tészták  180
Levesbetétek  183
Töltött és ízesített tészták  184
Ázsiai metéltek és tésztalapok  186
Friss és konzervhalak és a tenger gyümölcsei  191
Halak  192
A tenger gyümölcsei  232
Tartósított halak  244
Tengeri növények  252
Friss húsok és hentesáruk  255
Birka  256
Sertés  264
Marha  272
Borjú  280
Belsőségek és más testrészek  282
Szalonna, füstölt és levegőn szárított sonka  290
Kolbászfélék  295
Kolbász- és szalámifélék  300
Marhasonka  304
Kocsonya, disznósajt, pástétomok  305
Szárnyasok és vadak  307
Csirke  308
Pulyka  316
Kacsa, liba  322
Vadszárnyasok  328
Nyúl és egyéb vadak  335
Őz   340
Vaddisznó  346
Italok  349
Kávé  350
Kávé, kakaó  352
Tea  353
Világkonyha  357
Ázsiai hozzávalók  358
Mexikói hozzávalók  368
Különleges hozzávalók  370
Ausztráliai hozzávalók  372
 


Kinyit
most van szezonja

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Étvágygerjesztő húsok Étvágygerjesztő húsok
Kiadó: Magyar Könyvklub (2004)

Hogyan pároljuk, süthetjük, főzhetjük vagy piríthatjuk a marha-, bárány-, sertés- és borjúhúst, ha biztos...

Télire finomat Télire finomat
Szerző: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a...

55 pompás tortaféle 55 pompás tortaféle
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)

Tortát enni mindig gyönyörűséges. Se szeri, se száma a krémes, karamellás, tejszínes, gyümölcsös,...

Spanyol konyha Spanyol konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége....

Tojásételek sósan és édesen Tojásételek sósan és édesen
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2000)

Ez a könyv számtalan finom tojásétel receptjét tartalmazza, a sóstól az édesig, az egyszerű ételektől a...

Mennyei halételek Mennyei halételek
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)

Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú...

Gyógyító zöldségek Gyógyító zöldségek
Szerző: Fási Katalin
Kiadó: Aranyhal Kiadó (1991)

Gyakran hallani mostanában, hogy fűben, fában orvosság van. Ebből a könyvből kiderül, hogy nemcsak abban,...

155 húsos étel 155 húsos étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Barbecue Barbecue
Szerző: Feller, Thomas
Kiadó: Geopen Kiadó (2011)

A barbecue egyszerű, finom, és még elrontani sem lehet, mert mindenért kárpótol a sütögetéssel egybekötött...

Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
Szerkesztők: F. Nagy Angéla, Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták...

101 kifőtt tészta 101 kifőtt tészta
Szerző: Péter Jánosné
Kiadó: Papp-Ker Kiadó (2002)

A kedves olvasó olyan füzetet tart a kezében, amiben 101 tészta-étel receptje szerepel. Különféle...

A disznóvágás ételei A disznóvágás ételei
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt...

Sütemények enciklopédiája Sütemények enciklopédiája
Szerzők: Bardi, Carla, Dettore, Mariapaola, Gioffré, Rosalba, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a...

A legfinomabb befőttek és lekvárok A legfinomabb befőttek és lekvárok
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Befőzés Befőzés
Szerző: Eisenstock Ildikó
Kiadó: Cser Kiadó (2010)

A befőzés nem boszorkányság, vagy ráérő nagymamáknak való unalmas, hosszadalmas feladat, hanem szép és...

Sertéshúsból készült ételek Sertéshúsból készült ételek
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2005)

Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások...

A magyar szürkemarha A magyar szürkemarha
Szerzők: Kútvölgyi Mihály, Bellon Tibor
Kiadó: Timp Kiadó (2001)

Magyarország egykoron Európa éléskamrája volt. A Kárpát medence állatbőségét nemcsak egyedülálló...

Kapcsolódó cikkek