Hozzávalók

főzési alapanyagok nagykönyve

Hozzávalók  
Hozzávalók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerzők: ,
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 384
ISBN: 9639552720
A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást olvasgatva mindenki könnyedén eligazodhat az élelmiszerek világában, de a könyv lapozgatása önmagában is felér egy gasztronómiai utazással. Loukie Werle szakácskönyvek szerzője, valamint különböző magazinok gasztronómiai rovatvezetője. Jill Cox főzésről, borokról, élelmiszerekről ír többek között a Hello!, a Tv Times és a Home and Life magazinokba. Nagy-Britanniában tévés és rádiós műsorai is közismertek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Zöldfűszerek, fűszerek, magok 7
Lekvárok, mézek, ízesítők, sűtési hozzávalók, savanyúságok   23

Mézek, lekvárok kenyérrevalók   24
Cukrok, szirupok, édesítőszerek   26
Ízesítőszerek és színezékek    29
Sós ízesítők    30
Sütési hozzávalók   32
Mustárok,  fűszeres krémek   36
Mártások, szószok   38
Savanyúságok, relishek, csatnik   40
Ecet, majonéz  43
Olajok, margarinok, zsírok   45
Tej, tejtermék, tojás  51
Tej, tejszín, joghurt   52
Vaj, tojás  54
Félkemény sajtok  58
Friss sajtok, túró   62
Kecske- és juhsajtok  64
Kékpenészes sajtok  66
Penészes héjú sajtok  68
Kemény sajtok  70
Brit és ír sajtok  72
Francia és svájci sajtok  77
Spanyol sajtok  82
Zöldségek és gyümölcsök  85
Levélzöldségek  86
Burgonya   90
Gumós és gyökérzöldségek  94
Ritka zöldségek  99
Kabakosok  100
Hagymafélék  104
Hüvelyesek, kukorica  106
Káposztafélék  108
Paprika-, paradicsomfélék és más termések  116
Gombák   121
Hüvelyesek  126
Alma   130
Körte  133
Citrusfélék  136
Dinnye  140
Bogyós gyümölcsök  144
Csonthéjasok  146
Trópusi gyümölcsök  148
Szőlő  157
Aszalt gyümölcsök  160
Olajos magvak  162
Gabonafélék, lisztek, tészták  167
Gabonafélék és gabonaipari termékek  168
Hosszú tészták   176
Tojásos tészták  178
Rövid tészták  180
Levesbetétek  183
Töltött és ízesített tészták  184
Ázsiai metéltek és tésztalapok  186
Friss és konzervhalak és a tenger gyümölcsei  191
Halak  192
A tenger gyümölcsei  232
Tartósított halak  244
Tengeri növények  252
Friss húsok és hentesáruk  255
Birka  256
Sertés  264
Marha  272
Borjú  280
Belsőségek és más testrészek  282
Szalonna, füstölt és levegőn szárított sonka  290
Kolbászfélék  295
Kolbász- és szalámifélék  300
Marhasonka  304
Kocsonya, disznósajt, pástétomok  305
Szárnyasok és vadak  307
Csirke  308
Pulyka  316
Kacsa, liba  322
Vadszárnyasok  328
Nyúl és egyéb vadak  335
Őz   340
Vaddisznó  346
Italok  349
Kávé  350
Kávé, kakaó  352
Tea  353
Világkonyha  357
Ázsiai hozzávalók  358
Mexikói hozzávalók  368
Különleges hozzávalók  370
Ausztráliai hozzávalók  372
 


Kinyit
twitter

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

33 mangold recept 33 mangold recept
Szerző: Pákozdi Judit
Kiadó: Compu-Typo Kft. (1992)

A mangold - régies nevén a mángold - származását tekintve a cukorrépa és a takarmányrépa rokona, ízre...

Csokoládé Csokoládé
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a...

Olajok és ecetek kislexikona Olajok és ecetek kislexikona
Szerző: Iburg, Anne
Kiadó: M-Érték Kiadó (2006)

A legismertebb olajok és ecetek a világon - Mindaz, amit származásukról, gyártásukról, különleges...

155 régi étek 155 régi étek
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Fűszerkalauz Fűszerkalauz
Szerkesztő: Dr. Pesthy Gábor
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1991)

Nem túl hízelgő, ha egy ételről azt mondjuk: nincs sava-borsa. Ezt a kis könyvet azoknak ajánljuk, akik...

1 szelet hús - 50 recept 1 szelet hús - 50 recept
Szerző: Greifenstein, Gina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2004)

Hússzeletek csúcsformában! Ropogós bundában - klasszikus és finom! Ám a hússzeletek valódi sztárok lehetnek...

33 salátakülönlegesség 33 salátakülönlegesség
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)

Könnyű nyári ebéd, mutatós előétel vagy ínyenc vendégváró különlegesség - 33-as receptsorozatunk újabb...

Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek...

A tökéletes steak A tökéletes steak
Szerző: Polman, Marcus
Kiadó: Gabo Kiadó (2014)

Bárki meg tud sütni egy szelet marhahúst, de hogyan készítsük el a tökéletes steaket? Marcus Polman...

8 hetes koleszterin kúra 8 hetes koleszterin kúra
Szerző: Kowalski, Robert E.
Kiadó: Láng Kiadó (1990)

A 8 hetes koleszterinkúra biztonságos, hatékony és forradalmian új lehetőség a vér koleszterinszintjének...

Marha-, borjú- és sertéshus ételek Marha-, borjú- és sertéshus ételek
Szerkesztő: Kürthy Emilné

Gyógyító zöldségek Gyógyító zöldségek
Szerző: Fási Katalin
Kiadó: Aranyhal Kiadó (1991)

Gyakran hallani mostanában, hogy fűben, fában orvosság van. Ebből a könyvből kiderül, hogy nemcsak abban,...

500 halétel 500 halétel
Szerző: Fertig, Judith. M
Kiadó: Gabo Kiadó (2011)

A legjobb ételek halakból és a tenger gyümölcseiből Az 500 halétel mindenféle halból és tenger...

Tésztavarázs Tésztavarázs
Szerző: Roux, Michel
Kiadó: T.bálint Kiadó (2012)

Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerű gyűjteményben amely minden klasszikus...

Befőzés Befőzés
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2003)

Nem lehet mindent megvásárolni, hanem saját magunknak kell elkészíteni. A magas gyümölcstartalmú dzsemek,...

Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig
Szerző: This, Hervé
Kiadó: Akadémiai Kiadó (2011)

A "Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig" azonban nemcsak azért alapmű, mert nemzetközi hírnevű írója új...

Sütemények eperrel, málnával, ribizlivel, áfonyával... Sütemények eperrel, málnával, ribizlivel, áfonyával...
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2008)

Szederrel, eperrel, ribizlivel, áfonyával vagy egressel üdítő sütemények egész sorát készíthetjük el....

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles...

100 gyors recept 100 gyors recept
Szerző: Hachet, Sophie
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (1994)

A 100 recept segítségével ízletes, eredeti ételeket készíthetünk.

Kapcsolódó cikkek