Hozzávalók

főzési alapanyagok nagykönyve

Hozzávalók  
Hozzávalók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerzők: ,
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 384
ISBN: 9639552720
A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást olvasgatva mindenki könnyedén eligazodhat az élelmiszerek világában, de a könyv lapozgatása önmagában is felér egy gasztronómiai utazással. Loukie Werle szakácskönyvek szerzője, valamint különböző magazinok gasztronómiai rovatvezetője. Jill Cox főzésről, borokról, élelmiszerekről ír többek között a Hello!, a Tv Times és a Home and Life magazinokba. Nagy-Britanniában tévés és rádiós műsorai is közismertek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Zöldfűszerek, fűszerek, magok 7
Lekvárok, mézek, ízesítők, sűtési hozzávalók, savanyúságok   23

Mézek, lekvárok kenyérrevalók   24
Cukrok, szirupok, édesítőszerek   26
Ízesítőszerek és színezékek    29
Sós ízesítők    30
Sütési hozzávalók   32
Mustárok,  fűszeres krémek   36
Mártások, szószok   38
Savanyúságok, relishek, csatnik   40
Ecet, majonéz  43
Olajok, margarinok, zsírok   45
Tej, tejtermék, tojás  51
Tej, tejszín, joghurt   52
Vaj, tojás  54
Félkemény sajtok  58
Friss sajtok, túró   62
Kecske- és juhsajtok  64
Kékpenészes sajtok  66
Penészes héjú sajtok  68
Kemény sajtok  70
Brit és ír sajtok  72
Francia és svájci sajtok  77
Spanyol sajtok  82
Zöldségek és gyümölcsök  85
Levélzöldségek  86
Burgonya   90
Gumós és gyökérzöldségek  94
Ritka zöldségek  99
Kabakosok  100
Hagymafélék  104
Hüvelyesek, kukorica  106
Káposztafélék  108
Paprika-, paradicsomfélék és más termések  116
Gombák   121
Hüvelyesek  126
Alma   130
Körte  133
Citrusfélék  136
Dinnye  140
Bogyós gyümölcsök  144
Csonthéjasok  146
Trópusi gyümölcsök  148
Szőlő  157
Aszalt gyümölcsök  160
Olajos magvak  162
Gabonafélék, lisztek, tészták  167
Gabonafélék és gabonaipari termékek  168
Hosszú tészták   176
Tojásos tészták  178
Rövid tészták  180
Levesbetétek  183
Töltött és ízesített tészták  184
Ázsiai metéltek és tésztalapok  186
Friss és konzervhalak és a tenger gyümölcsei  191
Halak  192
A tenger gyümölcsei  232
Tartósított halak  244
Tengeri növények  252
Friss húsok és hentesáruk  255
Birka  256
Sertés  264
Marha  272
Borjú  280
Belsőségek és más testrészek  282
Szalonna, füstölt és levegőn szárított sonka  290
Kolbászfélék  295
Kolbász- és szalámifélék  300
Marhasonka  304
Kocsonya, disznósajt, pástétomok  305
Szárnyasok és vadak  307
Csirke  308
Pulyka  316
Kacsa, liba  322
Vadszárnyasok  328
Nyúl és egyéb vadak  335
Őz   340
Vaddisznó  346
Italok  349
Kávé  350
Kávé, kakaó  352
Tea  353
Világkonyha  357
Ázsiai hozzávalók  358
Mexikói hozzávalók  368
Különleges hozzávalók  370
Ausztráliai hozzávalók  372
 


Kinyit
recept beküldése

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem...

Torták és más édességek Torták és más édességek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Narancstorta, csokoládés éclair vagy millefeuilles: ezeknek az ínyencfalatoknak és a cukrászművészet számos...

33 palacsinta 33 palacsinta
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2009)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

A csallóközi szakácsművészet mesterei A csallóközi szakácsművészet mesterei
Szerző: Nagy Juraj
Kiadó: Scolar Kiadó (2012)

A könyvesboltokban egyre több egzotikus szakácskönyvvel találkozunk, miközben olykor megfeledkezünk szűkebb...

Egytálételek Egytálételek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Az egytálételeket szinte az egész világon mindenütt kedvelik, mert ízletesek és egyszerűen elkészíthetők....

Szerelmi serkentők Szerelmi serkentők
Szerző: Levene, Peter
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1991)

Hölgyem! Szeretné meghódítani álmai lovagját? Uram! Szeretne még férfiasabb lenni, mint amilyen? Ezenkívül...

Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is...

Super Hot! - Minden idők legtüzesebb chilis receptjei Super Hot! - Minden idők legtüzesebb chilis receptjei
Kiadó: Egmont Hungary Kiadó (2010)

A chili ételbe téve nagyon csípős… és nagyon finom! Kész vagy arra, hogy megtapasztald, mi is az a...

111 gombás étel 111 gombás étel
Szerző: Harasztosi Lujza
Kiadó: Helios Kiadó (1997)

Amikor kitaláltuk ezt a sorozatot, akkor csupán annyit tudtunk, hogy azt a gyűjteményt, amely ott van abban a...

Tészta és rizs Tészta és rizs
Szerzők: Bardi, Carla, Gioffré, Rosalba, Thompson, Mollie, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű...

Grillezés Grillezés
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

"Na végre, itt a nyár!" - a strandolás és a kerti partik ideje. Grillezni persze nemcsak nyáron és nemcsak a...

Olajok és ecetek kislexikona Olajok és ecetek kislexikona
Szerző: Iburg, Anne
Kiadó: M-Érték Kiadó (2006)

A legismertebb olajok és ecetek a világon - Mindaz, amit származásukról, gyártásukról, különleges...

55 fogás krumpliból 55 fogás krumpliból
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)

Barackos gombóc Burgonyás császármorzsa Burgonyás tekercs Burgonyasaláta, ahogy mi szeretjük Cseh fánk...

Légy energikus! Légy energikus!
Szerzők: Hunking, Penny, Hunger, Fiona
Kiadó: Alexandra Kiadó (2005)

Az ivólevek tele vannak tápanyagokkal. Nemcsak sportolók számára hasznosak, hanem azoknak is, akik jó formában...

101 csípős és fűszeres étel 101 csípős és fűszeres étel
Szerző: Murrin, Orlando
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

Már belefáradtunk abba, hogy unos-untalan ugyanazokat az ételeket együk? Változatosabbá és ízgazdagabbá...

Thai konyha Thai konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem...

Jamie 15 perces kaják Jamie 15 perces kaják
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2014)

Ebben a könyvben csupa olyasmit gyűjtöttem egybe, amit ti, olvasók kértetek szupergyors, ízletes és tápláló...

Kapcsolódó cikkek