Hozzávalók

főzési alapanyagok nagykönyve

Hozzávalók  
Hozzávalók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerzők: ,
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 384
ISBN: 9639552720
A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást olvasgatva mindenki könnyedén eligazodhat az élelmiszerek világában, de a könyv lapozgatása önmagában is felér egy gasztronómiai utazással. Loukie Werle szakácskönyvek szerzője, valamint különböző magazinok gasztronómiai rovatvezetője. Jill Cox főzésről, borokról, élelmiszerekről ír többek között a Hello!, a Tv Times és a Home and Life magazinokba. Nagy-Britanniában tévés és rádiós műsorai is közismertek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Zöldfűszerek, fűszerek, magok 7
Lekvárok, mézek, ízesítők, sűtési hozzávalók, savanyúságok   23

Mézek, lekvárok kenyérrevalók   24
Cukrok, szirupok, édesítőszerek   26
Ízesítőszerek és színezékek    29
Sós ízesítők    30
Sütési hozzávalók   32
Mustárok,  fűszeres krémek   36
Mártások, szószok   38
Savanyúságok, relishek, csatnik   40
Ecet, majonéz  43
Olajok, margarinok, zsírok   45
Tej, tejtermék, tojás  51
Tej, tejszín, joghurt   52
Vaj, tojás  54
Félkemény sajtok  58
Friss sajtok, túró   62
Kecske- és juhsajtok  64
Kékpenészes sajtok  66
Penészes héjú sajtok  68
Kemény sajtok  70
Brit és ír sajtok  72
Francia és svájci sajtok  77
Spanyol sajtok  82
Zöldségek és gyümölcsök  85
Levélzöldségek  86
Burgonya   90
Gumós és gyökérzöldségek  94
Ritka zöldségek  99
Kabakosok  100
Hagymafélék  104
Hüvelyesek, kukorica  106
Káposztafélék  108
Paprika-, paradicsomfélék és más termések  116
Gombák   121
Hüvelyesek  126
Alma   130
Körte  133
Citrusfélék  136
Dinnye  140
Bogyós gyümölcsök  144
Csonthéjasok  146
Trópusi gyümölcsök  148
Szőlő  157
Aszalt gyümölcsök  160
Olajos magvak  162
Gabonafélék, lisztek, tészták  167
Gabonafélék és gabonaipari termékek  168
Hosszú tészták   176
Tojásos tészták  178
Rövid tészták  180
Levesbetétek  183
Töltött és ízesített tészták  184
Ázsiai metéltek és tésztalapok  186
Friss és konzervhalak és a tenger gyümölcsei  191
Halak  192
A tenger gyümölcsei  232
Tartósított halak  244
Tengeri növények  252
Friss húsok és hentesáruk  255
Birka  256
Sertés  264
Marha  272
Borjú  280
Belsőségek és más testrészek  282
Szalonna, füstölt és levegőn szárított sonka  290
Kolbászfélék  295
Kolbász- és szalámifélék  300
Marhasonka  304
Kocsonya, disznósajt, pástétomok  305
Szárnyasok és vadak  307
Csirke  308
Pulyka  316
Kacsa, liba  322
Vadszárnyasok  328
Nyúl és egyéb vadak  335
Őz   340
Vaddisznó  346
Italok  349
Kávé  350
Kávé, kakaó  352
Tea  353
Világkonyha  357
Ázsiai hozzávalók  358
Mexikói hozzávalók  368
Különleges hozzávalók  370
Ausztráliai hozzávalók  372
 


Kinyit
bevásárlólista

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Borok világa Borok világa
Szerzők: Kriesi, Rolf, Osterwalder, Peter
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)

Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor...

550 remek recept 550 remek recept
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

Az 550 remek recept igazi könyvcsemege kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt. A szerzők a könyvben...

A főzés alapanyagai A főzés alapanyagai
Szerző: Bailey, Adrian
Kiadó: Novotrade Kiadó (1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek,...

Csokoládé Csokoládé
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat...

Saját készítésű pralinék és bonbonok Saját készítésű pralinék és bonbonok
Szerkesztő: Beke Csilla
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Ennek a varázslatos könyvnek a segítségével megvalósulhatnak a legédesebb álmaink: a több mint 40 receptből...

100 recept 100 recept
Szerző: Fodor Erzsébet
Kiadó: Magánkiadás (2002)

"Gyógyíts magad tudatos táplálkozással!" "Segíts magadon, különben nem segít senki más!" "Az embernek...

Pizzák, quiche-ek és zöldséges gyümölcstorták Pizzák, quiche-ek és zöldséges gyümölcstorták
Szerzők: Szwillus, Marlisa, Donhauser, Rose Marie
Kiadó: Holnap Kiadó (2006)

Pizza capricciosa, lotaringiai quiche, elzászi lepény - kinek ne futna össze a nyál a szájában e nevek...

Grillezés Grillezés
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

"Na végre, itt a nyár!" - a strandolás és a kerti partik ideje. Grillezni persze nemcsak nyáron és nemcsak a...

Szakácskönyv a magyar szürkéhez Szakácskönyv a magyar szürkéhez
Szerző: Kerekes Sándor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2013)

A szürkemarhát mindenki ismeri, legalábbis, ha az impozáns külsejű állatról, a magyar táj egyik...

Görög konyha Görög konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az...

Füstölés Füstölés
Szerző: Binder, Egon
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2011)

A füstölés hagyományokban gazdag eljárás, mely elsősorban arra szolgál, hogy a húst és a halat...

66 húsétel 66 húsétel
Szerző: Lajos Mari
Kiadó: Aquila Kiadó (2006)

Lajos Mari új szakácskönyvében megtalálhatóak a jó húsételek elkészítéséhez szükséges...

Tésztadiéta Tésztadiéta
Szerző: Dusy, Tanja
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

"Töltött cannelloni? Mennye - de a kalóriák..." Semmi vész, ettől nyugodtan ehetjük! A tészta ugyanis semmi...

Főzzünk wokban! Főzzünk wokban!
Kiadó: Naumann & Göbel Verlags GmbH. (2011)

A wok számtalan íncsiklandozó fogással örvendezteti meg a húsételek rajongóit. A különleges elkészítési...

Aszalt gyümölcsök és zöldségek Aszalt gyümölcsök és zöldségek
Szerzők: Günther, Sigrid, Lipp, Eva Maria
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

A táplálkozástudomány mai korszerű ismeretei szerint a szárítás és aszalás -csakúgy, mint korábban- a...

Grillezés a kertben és a konyhában Grillezés a kertben és a konyhában
Szerző: Daiber, Claudia
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

Ez a könyv, eltérően a témában megjelent hasonló kiadványoktól, jóval többet kínál egy puszta...

Halak és halételek Halak és halételek
Szerzők: Szabó Péter, Hoitsy György
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A "Halak és halételek" nem csupán egy könyv a sok közül. Rendkívüli élmény, amely teljesen új...

501 konyhai tipp háziasszonyoknak 501 konyhai tipp háziasszonyoknak
Szerző: Donald, Pamela
Kiadó: Tevan Kiadó (1999)

Ez az 501 remek konyha ötlet Pamela Donald angol háziasszonytól származik. A tanácsok praktikusak, mert...

Befőzés Befőzés
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

"A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám...

Kapcsolódó cikkek