Hozzávalók

főzési alapanyagok nagykönyve

Hozzávalók  
Hozzávalók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerzők: ,
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 384
ISBN: 9639552720
A Hozzávalók - Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást olvasgatva mindenki könnyedén eligazodhat az élelmiszerek világában, de a könyv lapozgatása önmagában is felér egy gasztronómiai utazással. Loukie Werle szakácskönyvek szerzője, valamint különböző magazinok gasztronómiai rovatvezetője. Jill Cox főzésről, borokról, élelmiszerekről ír többek között a Hello!, a Tv Times és a Home and Life magazinokba. Nagy-Britanniában tévés és rádiós műsorai is közismertek.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Zöldfűszerek, fűszerek, magok 7
Lekvárok, mézek, ízesítők, sűtési hozzávalók, savanyúságok   23

Mézek, lekvárok kenyérrevalók   24
Cukrok, szirupok, édesítőszerek   26
Ízesítőszerek és színezékek    29
Sós ízesítők    30
Sütési hozzávalók   32
Mustárok,  fűszeres krémek   36
Mártások, szószok   38
Savanyúságok, relishek, csatnik   40
Ecet, majonéz  43
Olajok, margarinok, zsírok   45
Tej, tejtermék, tojás  51
Tej, tejszín, joghurt   52
Vaj, tojás  54
Félkemény sajtok  58
Friss sajtok, túró   62
Kecske- és juhsajtok  64
Kékpenészes sajtok  66
Penészes héjú sajtok  68
Kemény sajtok  70
Brit és ír sajtok  72
Francia és svájci sajtok  77
Spanyol sajtok  82
Zöldségek és gyümölcsök  85
Levélzöldségek  86
Burgonya   90
Gumós és gyökérzöldségek  94
Ritka zöldségek  99
Kabakosok  100
Hagymafélék  104
Hüvelyesek, kukorica  106
Káposztafélék  108
Paprika-, paradicsomfélék és más termések  116
Gombák   121
Hüvelyesek  126
Alma   130
Körte  133
Citrusfélék  136
Dinnye  140
Bogyós gyümölcsök  144
Csonthéjasok  146
Trópusi gyümölcsök  148
Szőlő  157
Aszalt gyümölcsök  160
Olajos magvak  162
Gabonafélék, lisztek, tészták  167
Gabonafélék és gabonaipari termékek  168
Hosszú tészták   176
Tojásos tészták  178
Rövid tészták  180
Levesbetétek  183
Töltött és ízesített tészták  184
Ázsiai metéltek és tésztalapok  186
Friss és konzervhalak és a tenger gyümölcsei  191
Halak  192
A tenger gyümölcsei  232
Tartósított halak  244
Tengeri növények  252
Friss húsok és hentesáruk  255
Birka  256
Sertés  264
Marha  272
Borjú  280
Belsőségek és más testrészek  282
Szalonna, füstölt és levegőn szárított sonka  290
Kolbászfélék  295
Kolbász- és szalámifélék  300
Marhasonka  304
Kocsonya, disznósajt, pástétomok  305
Szárnyasok és vadak  307
Csirke  308
Pulyka  316
Kacsa, liba  322
Vadszárnyasok  328
Nyúl és egyéb vadak  335
Őz   340
Vaddisznó  346
Italok  349
Kávé  350
Kávé, kakaó  352
Tea  353
Világkonyha  357
Ázsiai hozzávalók  358
Mexikói hozzávalók  368
Különleges hozzávalók  370
Ausztráliai hozzávalók  372
 


Kinyit
recept beküldése

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

A 100 legjobb pikáns étel A 100 legjobb pikáns étel
Szerző: Mózes István Miklós
Kiadó: Sajgó és Társa Kiadó (2004)

Ennek a ma általánosan elterjedt, világszerte kedvelt -- a közhit szerint olasz eredetű -- tésztaféle...

550 remek recept 550 remek recept
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

Az 550 remek recept igazi könyvcsemege kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt. A szerzők a könyvben...

Szakácskönyv a magyar szürkéhez Szakácskönyv a magyar szürkéhez
Szerző: Kerekes Sándor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2013)

A szürkemarhát mindenki ismeri, legalábbis, ha az impozáns külsejű állatról, a magyar táj egyik...

Saját készítésű pralinék és bonbonok Saját készítésű pralinék és bonbonok
Szerkesztő: Beke Csilla
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Ennek a varázslatos könyvnek a segítségével megvalósulhatnak a legédesebb álmaink: a több mint 40 receptből...

A 100 legjobb étel sertéshúsból A 100 legjobb étel sertéshúsból
Szerző: Bodó Alpár
Kiadó: STB Könyvek Kiadó (2004)

Ropogós sült malac, rántott sertéskaraj, sült sertésborda, sertéspörkölt, főtt tarja, füstölt sonka,...

Salátástál Salátástál
Szerző: Tusor András
Kiadó: Kossuth Kiadó (1992)

A Salátástálban a körítésként és önálló fogásként egyaránt fogyasztható saláták receptjei mellett...

155 magyaros étel 155 magyaros étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a balatoni mustos birkapecsenyét,...

A legfinomabb szárnyas ételek A legfinomabb szárnyas ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Spanyol konyha Spanyol konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége....

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára...

Komatál Komatál
Szerkesztők: Szabó Magda, Varga József
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

"Komatálat hoztam, Fel is aranyoztam, Koma küldi komának, Koma váltsa magának." Akár ezzel a...

Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és...

Sajtok enciklopédiája Sajtok enciklopédiája
Szerző: Harbutt, Juliet

Nélkülözhetetlen útmutató a világ sajtjaihoz mire ügyeljünk a vásárláskor, hogyan tároljuk, készítsük...

A római konyha A római konyha
Szerző: Lénárd Sándor
Kiadó: Magvető Kiadó (2004)

Lénárd Sándor, a Völgy a világ végén című nagyszerű regény szerzője kulturális kalandtúrára hívja...

104 híres magyar recept 104 híres magyar recept
Szerző: Lukács István
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a...

Grillezés Grillezés
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

"Na végre, itt a nyár!" - a strandolás és a kerti partik ideje. Grillezni persze nemcsak nyáron és nemcsak a...

Húsimádók könyve Húsimádók könyve
Szerző: Fletcher, Nichola
Kiadó: Central Médiacsoport (2014)

Tudd meg, milyen a kiváló minőségi hús. Ismerd meg a szakértők vágási technikáit, tanuld meg, hogyan kell...

Befőzés Befőzés
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

"A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám...

33 palacsinta 33 palacsinta
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2009)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Kapcsolódó cikkek