Új szakácskönyv

Új szakácskönyv  
Új szakácskönyv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Betűmetsző Könyvkereskedés
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 285
ISBN: 963-7095-08-X
Turós Emil, a neves mesterszakács "Új szakácskönyv" című könyve elsősorban olyan háziasszonyok számára készült, akik szívesen sütnek-főznek, s örömük telik benne, ha minél ízletesebb, változatosabb, étvágygerjesztőbb ételekkel örvendeztetik meg családtagjaikat és vendégeiket. Az egyes ételcsoportok receptjei előtt a szerző hasznos tájékoztatót ad a különböző ételfélék táplálkozás-élettani értékéről, elkészítési módjáról, fűszerezéséről, az ízléses tálalásról stb. A szokásos ételleírásokon kívül bőven foglalkozik a gyümölcskészítmények, befőttek, a hideg-meleg italok, valamint a tej- és tejtermék ételek elkészítésével, s a különböző konyhatechnikai eljárások ismertetésével fejezi be kitűnő és hasznos könyvét.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető  5
Levesek - levesbe valók  7
A levesekről általában  7
Híg levesek  8
Sűrített levesek  12
Krémlevesek  17
Magyaros levesek  18
Különleges levesek  21
Gyümölcslevesek   23
Levesbe valók  24
Mártások  29
A mártásokról általában   29
Hideg mártások   30
Meleg mártások   34
Különleges mártások   37
Főzelékek - köretek  43
A főzelékekről általában  43
Sűrített főzelékek  45
Egyéb főzelékek  50
A köretekről általában  61
Köretek burgonyából  61
Egyéb köretek  65
Saláták   67
A salátákról általában   67
Meleg-hideg tojásételek  81
A tojásételekről általában  81
Meleg tojásételek   81
Hideg tojásételek   88
Meleg előételek  91
Az előételekről   91
Meleg szendvicsek   95
A gombáról általában   99
Hideg ételek   105
A hideg ételekről általában  105
Az aszpik készítése  106
Kombinált saláták és ízelítők  107
Húsfélék  113
A hideg húsfélékről, pecsenyékről általában  113
Pástétomok és kocsonyázott ételek   116
Szendvicsek  119
A szendvicskészítés  119
Meleg és hideg halételek  123
A halételekről általában  123
Meleg halételek   124
Hideg halételek   131
Húsételek  135
Marhahúsból készített ételek  135
Bélszínből készült ételek  135
Rostélyosok  141
A rostélyosról  141
Pácolt és főtt marhahúsételek  145
Apróhúsételek  147
Borjúhúsételek   153
A borjúhúsról általában  153
Sertéshúsételek  155
A sertéshúsról általában  155
Sültek - frissensültek  156
Párolt és főtt sertéshúsételek  162
Sertés apróhúsételek  170
Bárány- és ürühúsételek   175
A bárány- és ürühúsról általában  175
Bárányhúsételek  175
Ürühúsételek  178
Háziszárnyas-ételek  180
A háziszárnyasokról általában  180
Vad- és vadszárnyas-ételek  192
A vad- és vadszárnyas-ételekről általában  192
A házinyúlról  198
Tészták - krémek - gyümölcskészítmények   201
A tésztákról általában  201
Gyúrt tészták  201
A gyúrt tészta készítése  201
Kelt tészták  206
A kelt tészta készítése  206
Sós tészták  208
Palacsinták  210
A palacsinta készítése  210
Omlós tészták  212
Az omlós tészta készítése  212
Vajastészták  214
Vajastészta készítése  214
Piskótafélék  216
Felfújtak - pudingok  218
Vegyes tészták  219
Rétesek  223
A rétestészta készítése  223
Öntetek - mártások  225
Torták  226
A torták készítéséről általában  226
Vajkrémek készítése  227
A fondan készítése  227
Teasütemények  232
Hideg krémek  234
Gyümölcskészítmények  237
A gyümölcskészítményekről általában  237
Fagylaltok  241
Parfék  242
Tej- és tejtermék ételek  243
A tej- és tejtermék ételekről általában  243
Hideg-meleg italok  251
Zöldséglevek  251
Friss gyümölcslevek  251
Befőzés  257
Általános tudnivalók a dzsemek és ízek készítéséről  257
Konyhatechnika dióhéjban  261
Az étrend összeállításáról  261
A sütésről  262
A rostélyon sütésről  263
A nyárson sütésről  264
A pirításról  264
Sütés alufóliában  264
Sütés "Alutef" serpenyőben  265
A párolásról  265
A főzésről  266
Főzés a kuktafazékban  267
A fűszerekről  267
Néhány jó tanács az ízesítés-fűszerezésre  267
A tálalás és a díszítés tudnivalói  270
Tárgymutató


Kinyit
vegetáriánus ételek