Egy vesebeteg tapasztalatai, vallomása életéről és táplálkozásáról

Egy vesebeteg tapasztalatai, vallomása életéről és táplálkozásáról
Egy vesebeteg tapasztalatai, vallomása életéről és táplálkozásáról
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 256
ISBN: 9789639731905
A könyv szerzője 1950-től 1981-ig, nyugdíjba vonulásáig folyamatosan a vendéglátás különböző területein dolgozott. Az első magyar ételgyárban konyhai munkásként kezdte, és a Taverna Vendéglátó Vállalat vezérigazgatói beosztásában töltött 14 évi munka után ment nyugdíjba. Közben a munka mellett tanult, gyűjtötte a szakmai ismereteket, hogy egyszer majd. Ez az idő nyugdíjba vonulása után következett be, amikor felkérték, hogy technikumi tanulók részére írjon egy tankönyvet - 1984-ben. Ettől kezdve máig ez a szórakozása, hobbija és munkája. Aztán jöttek a könyvek egymás után: az Éttermi láncolatoktól a Gasztronómiai lexikonon át egyéb gasztronómiai és néprajzi könyvekig. Könyvünk, az Egy vesebeteg tapasztalatai, vallomása életéről és táplálkozásáról, amelyet 91 évesen, dialíziskezelés mellett írt, már huszadik lesz a sorban. Ez a könyv a betegek életmódjáról, a részükre ajánlott élelmiszerekről, az ételkészítési technológiáról, a zöldfűszerek használatáról szól, és 200 kímélő étel receptjét tartalmazza. Szigeti Andor nefrológus orvosoktól, magas képzettséggel rendelkező szaknővérektől és saját egyéves tapasztalataiból tanulta a könyvben leírtakat. A zöldfűszerek használatáról szóló javaslatok és az ételek leírása hosszú évek gyűjtőmunkájának eredménye. A szerzőnek és a kiadónak az volt a célja, hogy felhívja a betegek figyelmét arra a fontos tényre, hogy a dializálás és az előírt gyógyszerek szedése mellett van még egy harmadik lehetőség is: a szakszerű, de ugyanakkor változatos és élvezetet nyújtó táplálkozás, amely jelentősen megkönnyítheti a vesebetegek számára állapotuk elviselését.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
lexikon

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Kilófaló finomságok Kilófaló finomságok
Szerző: Szoó Judit
Kiadó: Timp Kiadó (2010)

Kilófaló sütemények után finomságok? Bizony! Sütemények és édességek mellett egyre több étel, leves és...

A természet patikája A természet patikája
Szerző: Oláh Andor
Kiadó: Kossuth Kiadó (1994)

A növényekkel gyógyítás, a fitoterápia, az emberiség történetének legősibb idejéből ered, s az...

33 finom étel fogyókúrázóknak 33 finom étel fogyókúrázóknak
Szerzők: Rigó János, Fehér Ferencné
Kiadó: Anonymus Kiadó (2000)

Miért kellene lemondani az evés, az ízek öröméről annak, aki diétázik? Miért kellene külön főzni neki,...

Paleolit szakácskönyv 2. Paleolit szakácskönyv 2.
Szerző: K. Kishonti Betti
Kiadó: Könyvműhely (2011)

Ebben a szakácskönyvben a Paleolit diéta során használható receptek találhatók. Az Előszó témája a...

Diétás ételek Diétás ételek
Szerkesztő: Dózsa György
Kiadó: Gabona Tröszt (1989)

Az utóbbi években több olyan szakácskönyv jelent meg Magyarországon, amelyekben mesterszakácsaink felhívják...

Egészséges ételek Egészséges ételek
Szerkesztő: Beke Csilla
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

Szeretne úgy fogyókúrázni vagy megőrizni a karcsúságát, hogy nem kell érte koplalnia, megtagadnia magától...

33 finom étel magas vérnyomásban 33 finom étel magas vérnyomásban
Szerzők: Rigó János, Fehér Ferencné, Veresné Bálint Márta
Kiadó: Anonymus Kiadó (2000)

Miért kellene lemondani az evés, az ízek öröméről annak, aki diétázik? Miért kellene külön főzni neki,...

99 kímélő étel 33 színes ételfotóval 99 kímélő étel 33 színes ételfotóval
Szerzők: Lajos Mari, Hemző Károly
Kiadó: Sanoma Kiadó (2011)

Ebben a könyvben olyan receptek szerepelnek, amelyeknek - egyebek között - fő erényük, hogy gyorsan-egyszerűen...

1600 kcal 1600 kcal
Szerző: Nagy Margit
Kiadó: Servier Hungária Kft. (2000)
Mit egyen az epebeteg? Mit egyen az epebeteg?
Szerzők: Bencsik Klára, Dr. Bach Katalin, Dr. Nyiredyné Dr. Mikita Klára, Gaálné Labáth Katalin
Kiadó: Anonymus Kiadó (2001)

Az epebetegek gyógyításában a legtöbb nyugat-európai országban közel sincs olyan jelentősége a diétának,...

Rákmegelőző és gyógyító diéta Rákmegelőző és gyógyító diéta
Szerző: Kushi, Michio
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Michio Kushi (1926) a makrobiotika legismertebb jelenkori kutatója és tanítója. A japán-amerikai fiatalember az...

Az étel a legjobb orvosság Az étel a legjobb orvosság
Szerzők: Dr. Romhányi Csaba, Hargitai György
Kiadó: Gladiátor Kiadó (2002)

Tudja-e, hogy az alma valóságos "gyógyszer", mert rendszeres fogyasztásakor várható a vérkoleszterinszint...

Paleolit sütemények Paleolit sütemények
Szerző: Mezei Elmira
Kiadó: Jaffa Kiadó (2013)

A házi sütemények különleges hangulatot teremtenek. Narancshéj, vanília, fűszerek édes illata száll a...

Karcsúsító konyha Karcsúsító konyha
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Lefogyni koplalás nélkül? - vágyálom. Ám az álmok beteljesülhetnek, ha ezt elő is segítjük. Ha gondosan...

33 étel a paleolit táplálkozás jegyében 33 étel a paleolit táplálkozás jegyében
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2011)

A receptkönyvsorozat legújabb kötet az egyre népszerűbb paleolit táplálkozás jegyében született. A...

A legfinomabb fogyókúrás ételek A legfinomabb fogyókúrás ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Kapcsolódó cikkek