Sütemény

Sütemény  
Sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 256
ISBN: 9639552194
Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen és gyorsan elkészíthető piskóták, lepények, kenyerek és aprósütemények receptjeit. Egy biztos: bármelyik receptet is süti meg családjának vagy vendégeinek, kulináris élménnyel fognak gazdagodni!
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Édes csábítások  7
Akár desszertként, édes főfogásként vagy nassolásra való csemegeként készítik el a könyvünkben található recepteket, minden bizonnyal ínycsiklandó falatul fognak szolgálni, családjuknak és barátaiknak is örömet fognak szerezni. Lepjék meg őket egyszer például Éva almás felfújtjával vagy egy gyümölcsös királynői desszerttel - és senkinek sem kell elárulniuk, hogy milyen egyszerű volt elkészíteni  remek kreációkat. Finom, omlós, szétolvad a szájunkban - sok sütemény sikerének titka a tésztájában rejlik. E fejezet néhány receptjéhez omlós linzertésztát kell használni - mindig bánjanak vele nagyon óvatosan, és gondoljanak rá, hogy nem szabad dagasztani. Ha a receptekben omlós tésztát vagy leveles-vajas tésztát javasolunk, nyugodtan használjanak késztermékeket, a szupermarketekben kiváló minőségű mélyhűtött áruk kaphatók. Rengeteg időt és fáradságot lehet velük megtakarítani.

Kenyerek, sós sütemények  63
Még soha nem volt a kenyérsütés olyan egyszerű, mint manapság. A következő receptekhez a mindenhol kapható szárított élesztőt ajánljuk. Használata igen egyszerű és megbízható. Ha friss élesztőt akarnak használni, egy zacskó szárított élesztőt 2 dkg friss élesztővel helyettesítsenek. Oldják fel meleg vízben, tegyenek hozzá egy kanál cukrot, fedjék be a keveréket, és hagyják 15 percig meleg helyen felfutni. Keverjék össze a liszttel, és a továbbiakban a receptben leírtak szerint járjanak el. Az élesztővel készítendő kenyérreceptekhez finomlisztet használjanak. Dagasztáshoz alkalmazhatják az elektromos kézi mixert, de nyugodtan dolgozhatnak kézzel is. Ily módon sok stessztől és agressziótól lehet csodálatosan megszabadulni. Ebben a fejezetben jó néhány kenyérrecept mellett sok pikáns gyümölcskenyér, lepény, zöldséges keverékkel töltött kosárka receptje található, amelyek egy kevés körettel akár ízletes főételül is szolgálhatnak.

Vegetáriánus sütés  138
A vegetáriánus konyha nemcsak szükségmegoldás azok számára, akik nem esznek húst, hanem önálló konyha sok ízletes és tápláló étellel. E fejezet receptjeinek jóvoltából nem csak vegetáriánusok készíthetnek élvezetes, egészséges sült tésztákat, amelyekben  különböző tölteékeket próbálhatnak ki. A vegánok számára, akik semmilyen állati eredetű élelmiszert, így tejet és tojást sem fogyasztanak, a szója tejkoncentrátum, por és ital formájában is kapható. Különösen fontos tápértékhordozók a margarinok és más, növényi eredetű zsiradékok. Sok vegetáriánus számára nélkülözhetetlen a tofu. E fehérjét tartalmazó és koleszterinmentes, szójababból készülő fehéres massza édes ételekben éppúgy sokoldalúan alkalmazható, mint sósakban. E fejezetben szerepelnek tojás nélkül készítendő tészták is, ezekhez több folyékony hozzávaló (többnyire olaj) és nagyobb mennyiségű kelesztő anyag kell.

Sütemények, torták, lepények  160
A délutáni kávézásnak és süteményevésnek megvan a maga kultúrája - nem az éhség csillapítása a cél, hanem a kedélyes együttlét és a finom ízek élvezése. Ez a fejezet a hagyományos kávézások különleges süteményvariációival csábítja el az Olvasót. Mindegy, mennyi időt és munkát kívánnak szánni rá, bizonyára megtalálják a megfelelő tésztákat. Egyszerűbb süteményekkel kezdjék, mint a gyömbéres kenyér, a sárgarépatorta vagy a fehér csokoládés barackos szelet, ezek kávéhoz vagy teához különösen finomak. Ha gyorsan el kell készülniük, varázsoljanak mandulás vagy citromos szeletet, ami feltétlenül sikerülni fog. Akadnak különleges hozzávalókat igénylő sütemények is, például az ellenállhatatlan diós kenyér vagy a kávéaromás mandulás morzsa.

Tea- és aprósütemények  210
Kevés olyan közkedvelt sütemény akad, mint a saját sütésű friss házi keksz, tea- és aprósütemény. Az itt kínált vonzó, ízletes választék újra és újra nassolásra fogja Önöket csábítani. A citromos holdak, habcsókok, gyömbéres, sajtos pogácsák gyorsan elkészülnek. A vaníliás szívek, köményes kekszek határtalan lehetőségeket biztosítanak a fantáziájuknak. Mindig csak a legjobb minőségű jozzávalókból dolgozzanak: a csonthéjasok legyenek a lehető legfrissebbek, a fehér és a barna csokoládé csakis első osztályú, ugyanez vonatkozik a cukorra is, okvetlenül jó minőségű és friss legyen a vaj. A süteményeket végül mindig rácson hagyják hűlni, és tárolják légmentesen záródó dobozokban.


Kinyit
ételfotó