Házi tartósítás, tárolás

befőzés, szárítás, pácolás, füstölés

Házi tartósítás, tárolás
Házi tartósítás, tárolás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: Cser Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 96
ISBN: 963-9666-12-2
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Miért tegyük el?
A friss élelmiszer helyes tárolása
Tárolás a pincében
Tárolás száraz térben
Tárolás a hűtőszekrényben
Tartósítás - áttekintés
Miért romlik meg az élelmiszer?
Mi a tartósítás lényege?
Fagyasztás
A fagyasztás tartósító hatása
Mely élelmiszerek alkalmasak fagyasztásra?
Előkészületek a fagyasztáshoz
Fagyasztáshoz használható csomagolások
Helyes fagyasztás, helyes kiolvasztás
Szárítás, aszalás
A tartósítóhatás elvi alapjai
Mely élelmiszerek alkalmasak szárításra, aszalásra?
Előkészületek az aszaláshoz
Szárítási eljárások
A szárított termékek tárolása, feldolgozása
Tartósítás alkoholos, ecetes, olajos felöntőlében
A tartósítóhatás elvi alapjai és az alkalmas élelmiszerek köre
Alkoholos tartósítás
Ecetes tartósítás
Tartósítás olajban
Savanyítás (tejsavas tartósítás)
Milyen zöldségfélék savanyíthatók?
A munka menete
Befőzés
A tartósítóhatás elvi alapjai
Mi minden főzhető be?
Az edények előkészítése
Mit hogyan főzzünk be?
Sterilezés (dunsztolás vagy hőkezelés)
A befőttek tárolása
Lekvárok, gyümölcsízek, zselék
A tartósítóhatás elvi alapjai
Az alapanyag előkészítése
A főzés
Chutney és relisch
Munkamenet lépésről lépésre
Kandírozás
A kandírozás elve
Mely gyümölcsök kandírozhatók?
Előkészület
Munkamenet lépésről lépésre
Cukrozott citrom- és narancshéj saját kezűleg
Pácolás, füstölés
Előkészítés a füstöléshez
Pácolás
Halak sózása
A hal pácolása
A füstölés tartósítóhatásának elvi alapjai
A füstölés különböző technikái
A tüzelő- és füstölőanyagok
Füstölőberendezések
A füstölt áru tárolása


Kinyit
facebook