99 csirke- és pulykaétel 33 színes ételfotóval

99 csirke- és pulykaétel 33 színes ételfotóval
99 csirke- és pulykaétel 33 színes ételfotóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Sanoma Kiadó
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 72
ISBN: 978-963-9710-28-3
“Amikor bő húsz évvel ezelőtt megjelent a 99 Szárnyasétel, magam is azt hittem, hogy kimerítettem a témát. Aztán vagy tíz éve ráébredtem, hogy korántsem! Így született meg a 99 Könnyű húsétel című könyvünk a fehér húsú szárnyasokról, azaz csirke- és pulykaételekről. Most pedig, újabb tizenév múltán, úgy gondoltam, itt az idő, hogy megigazítsuk, kissé átdolgozzuk és újra kiadjuk ezt a nagy sikerű, sokaknak hiányzó könyvünket. A képek-receptek egy részét megújítottuk-kicseréltük. Feltüntettük az elkészítési időt és az ételek energiatartalmát. Változatlanul nagy fontosságot tulajdonítunk az egészséges(ebb) táplálkozásnak. Nincs könnyű dolga annak, aki a családban magára vállalja a főzés gondját, sok szempontot kell figyelembe vennie. Annyit mindenképpen megtehetünk, hogy egy kicsit jobban odafigyelünk arra, mi kerül a fazékba. Sarkalatos pont a hús, amelyet nagyon szeret a magyar ember: így általában kevesebbet kellene fogyasztanunk belőle, azt is körültekintő bölcsességgel, előnyben részesítve a halakat és a sovány fehér húsokat, elsősorban a csirkét és a pulykát. Ebben segít ez a könyv.” Lajos Mari
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
lexikon

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

A legfinomabb szárnyas ételek A legfinomabb szárnyas ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Wok Wok
Wok Wok
Szerkesztő: Biró Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék...

Mexikói ízek Mexikói ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A...

Változatosan készített szárnyasok Változatosan készített szárnyasok
Szerző: Bozsik Valéria
Kiadó: Minerva Kiadó (1969)

A baromfi a magyar konyha kedvelt étele, de igen sok háztartásban csak rántva, pörkölten, paprikásan, valamint...

Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
Szerkesztő: Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra...

50 gyors recept csirkefiléből 50 gyors recept csirkefiléből
Szerzők: Clark, Pamela, Patniotis, Louise
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó (2007)

Egy fárasztó nap után a legjobb ételeket csirkefiléből készíthetjük el. Nincs benne csont, nincs rajta bőr,...

155 szárnyas étel 155 szárnyas étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

Csirke, jérce, tyúk, kakas, pulyka, kacsa, liba, gyöngyös - megannyi remek fogás alapanyagát adják. Nem csak a...

Príma szárnyasételek Príma szárnyasételek
Szerző: Rias-Bucher, Barbara
Kiadó: Pesti Szalon Kiadó (1992)

Így igazán ízletes a szárnyasétel! Ezek az eredeti receptek vonzóak, bárki könnyen elkészítheti őket....

8 hetes koleszterin kúra 8 hetes koleszterin kúra
Szerző: Kowalski, Robert E.
Kiadó: Láng Kiadó (1990)

A 8 hetes koleszterinkúra biztonságos, hatékony és forradalmian új lehetőség a vér koleszterinszintjének...

Csirkevarázslatok Csirkevarázslatok
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

Ízek kavalkádját kínálják ezek a receptek: csirke zöldséggel, sajttal, sonkával, gyümölcsökkel,...

Modern mediterrán konyha Modern mediterrán konyha
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Kossuth Kiadó (2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a...

Csirke Csirke
Szerző: Bridge, Tom
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan...

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel...

33 szárnyas finomság 33 szárnyas finomság
Szerző: Hargitai György
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2006)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
Szerkesztők: Eperjessy László, F. Nagy Angéla, Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora...

Indiai ízek Indiai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető...

Tészta Tészta
Szerző: Bridge, Tom
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket...

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára...

Olasz ízek Olasz ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az olasz konyhát nem csak a mediterrán partok mentén kedvelik - sok olasz fogás méltán került be a nemzetközi...

Kapcsolódó cikkek