Aranyszarvas földjén

Tápió menti tájak, emberek, ételek

Aranyszarvas földjén  
Aranyszarvas földjén
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerzők: , ,
Kiadó: Timp Kiadó
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 132
ISBN: 978-963-9614-36-9
A Tápió vidéke titkokat őriz. Még 1929. februárjában a tápiószelei Blaskovich János kifejti: „Ha a jelek nem csalnak”, Attila hun király székhelyét Tápiószentmárton határában kellene keresni. Az ásatások sikerrel jártak. Nem csoda hát, hogy sok más mellett, a helybeliek a régi ízeikre is vigyáznak. A tápiószeleiek büszkék a kellemesen csípős bablevesükre, Nagykáta környékén főzték a legjobb kötöttgaluska-levest, sütötték a pecc-pitét. Újszilváson készítik a csípős vadszalámit, és itt ihatjuk talán az ország legjobb ágyas pálinkáját. Ezen kívül számos egyéb érdekességről is olvashatunk ebben a könyvben, a tájakról, az emberekről, az ízekről és a megőrzött hagyományaikról.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
van itthon