Konyhák, ételek, élmények

Konyhák, ételek, élmények  
Konyhák, ételek, élmények
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Népszava Kiadó
Kiadás éve: 1987
Oldalszám: 357
ISBN: 963-322-606-6
"A terített asztal mindig olyan oltár, amelynél a legtöbb ember szívesen áldoz", olvasható egy ismeretlen szerző 200 évvel ezelőtt írt szakácskönyvében. Ez a mottója Tolnai Kálmán ínycsiklandozó, lelki szemeinket gyönyörködtető, a gasztronómia élvezetek orgiáját varázsoló szakácskönyvének.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Ajánlás

5

A magyar konyha

7

A fűszerekről

11

A kenyérről

17

Ki mit szeret?

19

Szeretünk enni!

22

De mennyire?

26

A levesekről

29

Szárnyaslevesek

39

Halból készült levesek

45

Marhahúsból, borjúhúsból, bárányhúsból készült levesek

57

Sertéshússal készült levesek

66

Vegyes levesek

80

Levesbetétek

87

Gombából készült ételek

108

Halból készült ételek

138

Szárnyasokból készült ételek

169

Bárány- és birkahúsból készült ételek

176

Őzhúsból készült ételek

180

Borjúhúsból készült ételek

186

Marhahúsból készült ételek

207

Nyúlból készült ételek

213

Sertéshúsból készült ételek

246

Vaddisznóból készült ételek

254

Szarvashúsból készült ételek

259

Tojásételek

260

Köretek - főzelékek

266

Mártások

276

Saláták

288

Sós tészták

296

Édes tészták, édességek

310

Mézzel készült sütemények, frissítők

329

Gyümölcsből készült frissítők, kompótok

340

Epilógus helyett..

349


Kinyit
bevásárlólista