Koktélok és báritalok

Koktélok és báritalok  
Koktélok és báritalok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1974
Oldalszám: 335
ISBN: 963-220-051-9
Mit ad ez a könyv a vendéglátóipari dolgozóknak? Először rögzíti szakirodalmunkban az italkészítéshez, italkeveréshez használt nyersanyagok és italkészítési módok nemzetközileg elfogadott szabályait. És mit ad a háztartásoknak? Az összeállítás gazdag választékát nyújtja világszerte elismert gyümölcseinkből készült levek és szörpök felhasználásával készíthető italok széles skálájának, amelyeknek üdítő hatása vitathatatlan.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

A bár felszerelése - Az italok alapanyagai

7

Az italkeveréshez szükséges felszerelések

9

A koktélok és báritalok felszolgálásához szükséges eszközök

16

Egyéb felszerelési tárgyak

19

Az italkeveréshez felhasznált alapanyagok

21

Italfajták és készítési módjuk

24

Ade

25

Aperitif

26

Bólék

27

Brause

28

Cobbler

29

Collinsok

30

Cooler

31

Coupe

32

Crusta

33

Daisy

34

Egg-Nogg

35

Fizzek

36

Fixek

38

Flip

39

Forralt borok

40

Frappé

41

Frozen

42

Glacé

43

Grog

44

Highball

45

Ice Cream Soda

45

Julep

46

Knickebein

47

Koktél

48

Limonádé

52

Milk Frost

53

Milk Ice Cream

53

Milk Shake

54

On the rocks

55

Oyster (Auster)

56

Puff

57

Puncs

57

Pousse-café

58

Rickey

60

Sake

60

Sangaree

61

Scaffa

62

Shrubs

63

Sling

63

Smash

64

Sour (Saur)

65

Sorbet

66

Sundae

66

Szódák

67

Toddy

68

Twist

69

Zoom

69

Koktélok és báritalok - receptúra

71

Szakmai kislexikon

283

Irodalom

321

Tárgymutató

323


Kinyit
ételfotó