Olajok és ecetek kislexikona

Eredetük, ízük, felhasználásuk receptekkel

Olajok és ecetek kislexikona  
Olajok és ecetek kislexikona
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: M-Érték Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 299
ISBN: 963-7304-63-0
A legismertebb olajok és ecetek a világon - Mindaz, amit származásukról, gyártásukról, különleges hatásaikról és ízanyagukról tudni lehet - Olaj és ecet a konyhában - ízük, felhasználásuk, vásárlásuk és tárolásuk - Sok klasszikus és új recept - Olaj és ecet a háztartásban - Ecetek, olajok készítése házilag
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés  10
Ecet és olaj - az ideális páros?; Az ecet mint kultikus termék; Az olaj nem csak zsiradék; A kislexikon használata

Az ecet  15
Az ecet története  16
Mi is az ecet?  22
Az ecet előállítása  24
Ecet és egészség  30
Ecet és szépség  36
Az ecet alkotóelemei  40
Ecet a háztartásban  42
Saját készítésű ecet  46
Az ecetek fajtái  52
Balzsamecet; Borecet; Vincellérecet; Sörecet; Szeszből készült ecet; Champagne-i ecet; Ecetpraliné; Sherry-ecet; Zöldfűszer- és fűszerecet; Almaecet; Gyümölcsborecet; Zöldségecet; Rizsecet; Mazsolaecet; Tejsavóecet
A különféle ecetek felhasználása  134

Olaj  137
Az olaj története  138
Az olaj előállítása  144
Az olaj alkotóelemei  151
Olaj és egészség  155
Az olaj külsőleges alkalmazása  159
Olaj a háztartásban  162
Saját ízesítésű olajok  166
Az olajok fajtái  170
Földimogyoró-olaj; Mogyoróolaj; Makadámiadió-olaj; Dióolaj; Mandulaolaj; Olívaolaj; Pálmaolaj; Szójaolaj; Napraforgóolaj; Lenolaj; Kukoricacsíra-olaj; Búzacsíraolaj; Mákolaj; Repceolaj; Tökmagolaj; Szőlőmagolaj; Különleges növényi olajok
A különféle olajok felhasználása  290
 


Kinyit
van itthon